Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Films | Niets op tv? Dat dacht je maar! Wij selecteerden het beste uit het zendschema!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tomb Raider

Lara Croft kan de dood van haar vader maar niet accepteren en besluit het raadsel van zijn mysterieuze verdwijning voor eens en voor altijd op te lossen. Ze moet tot het uiterste gaan tijdens haar reis naar een graftombe op een mythisch eiland voor de kust van Japan.

Avonturenfilm van Roar Uthaug met Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins en Daniel Wu
Zaterdag, 20u25, VIERDocumentaires

Who Killed Garrett Phillips?

Tweedelige documentairereeks.
 
Op 24 oktober 2011 wordt de 12-jarige Garrett Philips gewurgd teruggevonden in zijn huis in Potsdam, New York. De politie heeft al snel een verdachte in het vizier: Oral 'Nick' Hillary, de ex-vriend van Garretts moeder Tandy. Nick is een vroegere voetbalcoach aan de Clarkson University en een van de weinige zwarten in een zo goed als volledig blanke gemeenschap. Het leek Nick en Tandy beter om uit elkaar te gaan voor de kinderen, want ze voelden dat hun interraciale relatie niet door iedereen aanvaard werd in het kleine dorpje. Tandy vindt steun bij haar ex-vriend John Jones, de hulpsheriff. De politie van Potsdam zoekt niet echt verder naar andere verdachten en houdt Nick aan voor een traumatische ondervraging die hij nooit zal vergeten.

Maandag, 23u25, Canvas
Volgende week maandag om 23u15


Confronting Holocaust Denial With David Baddiel

Documentaire van David Baddiel.

De Holocaust is een van de meest gedocumenteerde en beschreven gebeurtenissen uit onze geschiedenis. Toch denkt één op zes mensen wereldwijd dat de omvang ervan wordt overdreven of dat de Holocaust zelfs nooit heeft plaatsgevonden. David Baddiel probeert te begrijpen wat dit gevaarlijk fenomeen drijft en waarom het in de lift zit.

Maandag, 22u00, BBC 2


Films

Hustlers

De getalenteerde strippers Romana en Daisy zien hun inkomsten zo sterk verminderen na de beurscrash van 2008 dat ze besluiten om de rollen om te draaien. Door hun voormalige Wall Street-klanten op te lichten leiden ze al snel een luxueus en decadent leventje. Maar wanneer hebzucht de overhand krijgt, wordt hun vriendschap bedreigd en komt ook de sterke arm der wet om de hoek kijken....

Misdaadfilm van Lorene Scafaria met Jennifer Lopez, Constance Wu, Julia Stiles, Keke Palmer en Lili Reinhart
Vanaf woensdag beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx


Rob Roy

Schotland, 1713. Rob Roy van de clan MacGregor zorgt voor het vee van de rijke Engelse markies van Montrose. Rob wil voor eigen rekening gaan werken en leent duizend pond van de markies. De decadente edelman Archibald Cunningham is op de hoogte van de lening. Hij is de markies zelf geld schuldig en ziet zijn kans schoon om zijn schuld op een gemakkelijke manier te vereffenen. Onder Cunnighams vadsige uiterlijk gaan namelijk een doortrapte schurk en een geduchte zwaardvechter schuil. Hij vermoordt Rob Roy's boodschapper en gaat er met het geld vandoor. Rob Roy wordt van de diefstal beschuldigd. De markies belast niemand minder dan Cunningham met het onderzoek. Rob wordt door Cunningham opgejaagd, maar weigert zijn familie in de steek te laten. Het komt tot een bikkelharde confrontatie.

Historisch drama van Michael Caton-Jone met Liam Neeson, Jessica Lange, John Hurt en Tim Roth
Vrijdag, 23u25, Eén


Im Labyrinth des Schweigens
 
Duitsland 1958, Johann Radmann is een jonge officier van justitie die zich als nieuweling vooral met verkeersovertredingen moet bezighouden. Thomas Gnielka, een journalist, beweert dat zijn vriend een leraar op een school in Berlijn heeft herkend als Charles Schulz, een voormalige kampbewaker van Auschwitz. Tegen de wil van zijn superieuren probeert hij Schulz voor het gerecht te krijgen, ondanks tegenwerking van de regering waar een aantal ex-nazi’s elkaar beschermt. Enkel procureur-generaal Fritz Bauer steunt hem in zijn zoektocht en wil de misdaden, gepleegd in het verleden, publiekelijk maken. 
 
Drama van Giulio Ricciarelli met Alexander Fehling, Friederike Becht, Hansi Jochmann en Johann Von Bülow
Zaterdag, 22u55, Canvas
 

Conan The Barbarian

Conan moet als jongen de vernietiging van zijn geboortedorp en de moord op zijn ouders aanzien. Het symbool van de invallers, twee slangen die elkaar aankijken, grift zich in het geheugen van de jongen. Hij wordt met de andere kinderen weggevoerd en als slaaf verkocht. Hij groeit uit tot een grote, sterke man en wordt opgeleid tot gladiator. Uiteindelijk geeft zijn eigenaar hem de vrijheid. Conan gaat op zoek naar het slangensymbool. 

Fantasyfilm van John Milius met Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones, Sandahl Bergman en Gerry Lopez
Zondag, 20u40, CAZ

 
 

Chloe

Als professor David Stewart een vlucht mist begint zijn vrouw Catherine hem te verdenken van overspel. Ze huurt luxeprostituee Chloe in, die hem moet proberen te verleiden. Chloe rapporteert uitvoerig over de avances die David maakte en Catherine wil dat ze verder gaat. Catherine krijgt vervolgens in detail te horen hoe Chloe en David afspraken maakten en de liefde bedreven. Catherine komt daarop met Chloe in bed terecht, wat een gevaarlijke kettingreactie van gebeurtenissen in gang zet.

Drama van Atom Egoyan met Julianne Moore, Amanda Seyfried, Liam Neeson en Max Thieriot
Woensdag, 20u40, Vitaya

Sport

Champions League voetbal: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain
Dinsdag, 20u30, VIER

Champions League voetbal: Tottenham Hotspur - RB Leipzig
Woensdag, 20u35, Q2

Europa League voetbal: Club Brugge - Manchester United
Donderdag, 18u35, Canvas

Europa League voetbal: AS Roma - AA Gent
Donderdag, 20u35, Canvas


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top