Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (7 februari)

Films | Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een flinke portie drama, actie, avontuur, suspense, humor, en vooral Oscar-prijsbeest Joker met een schitterende Joaquin Phoenix in de hoofdrol. Voor elk wat wils dus weer deze week in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Het is koud, guur en nat buiten, en bovendien valt er niet veel te beleven in deze barre wintermaand. Installeer je dus onder een knus dekentje voor je tv en geniet van de film.

Naar de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx? Druk op het 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

Skin Walker

In deze psychologische thriller van eigen bodem volgen we een jonge vrouw die geconfronteerd wordt met haar verleden. Een moord brengt allerlei vreemde herinneringen naar boven, waaronder die van haar overleden broer. Wanneer blijkt dat wat ze zich herinnert misschien niet helemaal overeenkomt met wat er daadwerkelijk is gebeurd, komt haar leven op de helling te staan.

Psychologische horrorthriller van Christian Neuman, met Udo Kier, Amber Anderson en Jefferson Hall

Skin Walker
is vanaf 25 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Blackbear (Submission)

Twee mariniers keren naar huis terug na een ISIS-ondervraging. Ze proberen elk opnieuw de draad van hun vroegere leven weer op te pikken. Een van hen heeft moeite met overleven, terwijl de andere zijn weg terug vecht in de martial arts-wereld die hij jaren geleden achter zich liet.

Drama van J.M. Berrios, met Scott Pryor, Darrin Dewitt Henson en Kevin Sizemore

Blackbear
is vanaf 28 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Juveniles

Een klein stadje in de Verenigde Staten. Lucas Bates, een oudere tiener, probeert zijn familie te beschermen en zijn eigen ambitie te volgen om te ontsnappen aan zijn povere bestaan. Wanneer hij het opneemt tegen een lokale misdaadbaas om de dood van zijn vader te wreken, zet hij zijn veelbelovende toekomst op het spel.

Drama van Nico Sabenorio, met Beau Knapp, Stephen Moyer en Martin Henderson

Juveniles
is vanaf 28 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Atlantique

Tiener Ada woont in Senegal en heeft een relatie met Suleiman. Op een dag verdwijnt hij spoorloos en spoelen de lichamen van zijn vrienden aan op stranden in Dakar. Ada wacht ongeduldig op nieuws omtrent het lot van Suleiman, maar wordt intussen tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een oudere man.

"Een vernuftige mix van mysterie, romantiek en politiek die blijft spoken in je hart en je hoofd." Focus Knack kent deze Belgisch-Frans-Senegalese coproductie maar liefst vijf sterren toe. Ook de overige pers heeft niets dan lovende woorden over voor deze film. "Sociaal drama wordt bezwerende fantasie van ondoden: een droom uit Senegal. Een fijne verrassing van nieuw talent." (De Standaard) Of nog: "Mati Diop verrast met een broeierig, mysterieus sprookje over de migratiecrisis. Een uitzonderlijk debuut." (De Morgen). Absoluut kijken dus!

Drama van Mati Diop, met Mame Binta Sane, Ibrahima Mbaye en Abdou Balde

Atlantique
is vanaf 4 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Portrait de la jeune fille en feu

Tinder was er nog niet anno 1770, maar bemoeizuchtige ouders zijn dan weer van alle tijden. Een Franse gravin heeft een rijke Milanees op het oog voor haar jongste dochter Héloïse. Die is echter niet zo opgezet met haar nakende huwelijk en weigert te poseren voor haar huwelijksportret. Uiteindelijk moet de schilder een hoofdloos portret afleveren, want haar gezicht heeft hij zelfs nooit gezien. Maar moeders in kostuumdrama's zijn meestal nogal geslepen, dus schakelt de gravin Marianne in. De jonge portrettist zal doen alsof ze een gezelschapsdame is en Héloïse heimelijk observeren. Maar haar beschouwende blik verhult een smeulend verlangen. Regisseur Céline Sciamma schildert een hartstochtelijk portret dat net naast de Gouden Palm greep in Cannes, maar desalniettemin niemand onberoerd liet.

Historisch drama van Céline Sciamma, met Noémie Merlant, Adèle Haenel en Luàna Bajrami

Portrait de la jeune fille en feu
is vanaf 4 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Downton Abbey

De familie Crawley woont met haar bedienden in een landhuis met regels en conventies waarvan alleen de Engelse aristocratie het geheim kent. Te midden van geheimen in de gangen en rivaliteiten in de kelder wonen deze twee sociale universa samen in goede en kwade dagen. Ieder doet dat op zijn eigen manier terwijl ondertussen het moderne tijdperk van de 20ste eeuw aanbreekt.

In deze idyllische wereld is het inmiddels 1926 en sluipt de moderne tijd stilletjes aan verder binnen: zo wordt de nanny al eens thuis gelaten. Alles is hier peis en vree, en het leven kabbelt zowel upstairs als downstairs rustig verder. Tot er een telegram arriveert dat het kasteel in rep en roer zet: de koning en koningin komen binnenkort logeren. Zal het het personeel lukken om alles tijdig spic en span te krijgen? De gepensioneerde Carson, butler der butlers, keert terug om de boel te redden.

Deze film is een bewerking van/vervolg op de succesvolle tv-serie naar het grote scherm met de acteurs die de 6 seizoenen van de saga vormgaven. De tv-reeks Downton Abbey won een speciale BAFTA-award, 3 Golden Globe Awards, 15 Primetime Emmy Awards en 69 Emmy nominaties en werd zo de meest genomineerde niet-Amerikaanse televisieshow in de geschiedenis van de Emmy's.

Historisch drama van Michael Engler, met Elizabeth McGovern, Hugh Bonneville, Maggie Smith, Michelle Dockery, Matthew Goode, Tuppence Middleton, Laura Carmichael, Allen Leech, Joanne Froggatt, Brendan Coyle, Imelda Staunton, Jim Carter, Penelope Wilton e.a.

Downton Abbey is vanaf 5 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Bekijk ook:
Wist je dit al over Downton Abbey?
Herbeleef Downton Abbey: ontdek 6 iconische filmlocaties in Engeland
Royale films: (fictieve) leden van de adel in de hoofdrol
Van serie tot film: niet altijd even succesvol
10 dingen die je moet weten over Downton Abbey


Bekijk ook de documentaire 'Secrets of Highclere Castle' op Netflix. Bekend als de locatie van Downton Abbey was Highclere Castle in werkelijkheid ook een landgoed van de adel met een leger aan bedienden.

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

A Rainy Day in New York

Regisseur Woody Allen viert zijn vijftigste film met een topcast, charmante vertolkingen en zijn favoriete plaats ter wereld - New York in de regen - en haalt de mosterd bij F. Scott Fitzgerald en J.D. Salinger.

Gatsby (Timothée Chalamet) en Ashleigh (Elle Fanning) zijn jong en ambitieus. Wanneer Ashleigh een interview strikt met de befaamde regisseur Roland Pollard (Liev Schreiber) in Manhattan, besluit het koppel een romantisch weekendje New York niet aan hen voorbij te laten gaan. Maar de jonge Ashleigh raakt helemaal betoverd door de excentrieke filmregisseur, zijn scenarioschrijver (Jude Law) en zijn filmster (Diego Luna) en verliest haar lief een beetje uit het oog. Gatsby werkt intussen mee aan een studentenfilmproductie en heeft het nogal lastig met een scène waarin hij Shannon (Selena Gomez), de zus van een oude vlam, moet kussen. Overleven de twee hun regenachtige weekend in New York?

Romantische komedie van Woody Allen, met Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna en Liev Schreiber

A Rainy Day in New York
is vanaf 5 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Lees ook:
Waarom Timothée Chalamet de rijzende ster van Hollywood is
De muzes van Woody Allen
Woody Allen: een fenomeen van tachtig

Joker

In het Gotham City van 1981 heerst een harde, harteloze sfeer. Het is ieder voor zich. Apathie en wreedheid alom. Arthur Fleck, een mislukte stand-up comedian, wordt herhaaldelijk vernederd en geleidelijk aan tot waanzin gedreven. Tot zijn stoppen uiteindelijk compleet doorslaan en hij zich ontpopt tot een krankzinnige moordenaar die de stad in chaos stort.

Todd Phillips brengt een verrassende film met een origineel verhaal en een fantastische Joaquin Phoenix. Op een grandioze en vernieuwende wijze wordt dit donkere verhaal van vernedering en waanzin gebracht. Joaquin Phoenix won de Oscar 2020 voor 'Beste acteur in een hoofdrol'! Eerder won regisseur Todd Phillips al de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië en viel Joaquin Phoenix in de prijzen op de Golden Globes voor zijn indrukwekkende prestatie.

Thriller van Todd Phillips, met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy en Brett Cullen

Joke
r is vanaf 5 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 5.99 euro.

Bekijk ook:
Win een tv ter waarde van 700 euro of andere multimedia ter waarde van 200 euro met 'Joker'
Joker: meesterlijk portet van een psychopaat
Joaquin Phoenix in tien films
De meest legendarische schurken uit het universum van de superhelden

Daniel Isn't Real

De achtjarige getraumatiseerde Luke verzint een denkbeeldige vriend genaamd Daniel, die hen naar een fantasievolle wereld leidt. Nadat Luke door toedoen van Daniel een gruwelijke daad pleegt, is Luke gedwongen zijn vriend achter slot en grendel te plaatsen. Twaalf jaar later laat hij zijn charmante en manipulatieve vriend weer vrij.

Horrorthriller van Adam Egypt Mortimer, met Patrick Schwarzenegger, Miles Robbins en Sasha Lane

Daniel Isn't Real
is vanaf 7 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Lees ook:
Bekijk de grote winnaar bij de Oscars 'Parasite' in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx
De beste Oscarwaardige films bekijk je met Proximus Pickx
Ook in februari zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top