Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Films | Film, documentaire, serie of reality? Er is weer voor elk wat wils op tv de komende dagen. Ontdek hier onze aanraders!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Raymond

Eerste aflevering van de documentairereeks over Raymond van het Groenewoud, die op 14 februari zijn zeventigste verjaardag viert. In deze eerste aflevering blikt Raymond terug op zijn jeugdjaren.

Elke donderdag omstreeks 21u30, Eén


Films

Belle et Sébastien

In de Alpen, waar de sneeuw ongerept is, de berggeiten van rots naar rots springen en de bergtoppen de wolken raken, wonen Belle en Sébastien in een vredig dorpje, vlak voor de inval van de Duitsers. Het introverte jongetje Sébastien komt oog in oog te staan met een wilde hond. Hij noemt haar Belle. Een diepe vriendschap bloeit. Maar de dorpelingen verdenken Belle ervan de schapen te doden. Ze gaan op jacht. Ondertussen zorgt de bezetter voor beroering in het dorp en verweven heel wat verhalen zich met dat van Belle en Sébastien.

Avonturenfilm van Nicolas Vanier met Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Châtelier en Dimitri Stogoge
Nu beschikbaar via Movies & Series


X-Men: First Class

In de sixties ontmoeten Charles Xavier en Erik Lehnsherr, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als proefkonijn fungeerde van naziwetenschapper Schmidt, elkaar.

Sciencefictionfilm van Matthew Vaughn met James McAvoy, Michael Fassbender, January Jones en Henry Jackman
Maandag, 20u35, Q2


Matrix Reloaded

In Zion, het laatste toevluchtsoord waar mensen kunnen ontsnappen aan computers, maken Neo en zijn gevolg zich gereed voor een aanval van de machines.

Sciencefictionfilm van Andy en Larry Wachowski met Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss en Jada Pinkett Smith
Maandag, 21u25, ZES


Snowpiercer

Het is het jaar 2031 in een post-apocalyptisch tijdperk. Na een mislukt experiment om de opwarming van de aarde te stoppen zorgt een ijstijd ervoor dat alle mensen op aarde het loodje leggen, behalve de bewoners van de Snow Piercer. Deze trein, aangedreven door een uit zichzelf bewegende motor die nooit stopt, reist de koude wereld rond met aan boord een groep overlevenden. De trein is opgedeeld in verschillende klassen, wat ervoor zorgt dat er aan boord een revolutie ontstaat.

Sciencefictionfilm van Joon-ho Bong met Chris Evans, Tilda Swinton, Octavia Spencer en Kang-ho Song
Donderdag, 20u20, CanvasThe Expendables

Barney Ross staat aan het hoofd van een team huurlingen, de Expendables, die elk hun eigen specialiteit hebben. Van de mysterieuze Mr. Church krijgen ze de opdracht om een Latijns-Amerikaans eiland te infiltreren en een einde te maken aan het schrikbewind van een wrede dictator die zijn bevolking in een wurggreep houdt. Eenmaal ter plaatse komen de mannen er al snel achter dat dit allesbehalve een routineklus is.

Actiefilm van Sylvester Stallone met hemzelf, Jason Statham, Dolph Lundgren en Eric Roberts
Zaterdag, 22u50, VTM


Vertigo

Nadat een collega om het leven kwam als gevolg van Scottie Fergusons hoogtevrees, verlaat hij het politiekorps. Zijn vroegere studiegenoot Gavin Elster heeft een nieuwe opdracht voor hem: hij moet Gavins vrouw Madeleine, die kampt met waanbeelden en zelfmoordneigingen, in het oog houden. Scottie valt voor de mysterieuze blonde vrouw.

Thriller van Alfred Hitchcock met James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes en Tom Helmore
Zaterdag, 22u55, Canvas


Documentaire en entertainment

Als je eens wist

Eerste aflevering van de driedelige documentairereeks rond slachtoffers van kindermishandeling, waarin Hilde Van Mieghem praat met kinderpsychiater Peter Adriaenssens.

Elke dinsdag omstreeks 21u20, Canvas

De verdwijning van Britta Cloetens

Gerechtsjournalisten Caroline Van den Berghe en Dirk Leestmans reconstrueren het onderzoek naar de ophefmakende verdwijning van Britta Cloetens. De jonge vrouw verdween 9 jaar geleden na een bezoek aan de showroom van een garage in Wilrijk.

Elke woensdag omstreeks 21u30, Eén

Blind Getrouwd

Start van het vijfde seizoen van de realityshow,waarin acht singles met een wildvreemde het huwelijksbootje betreden.

Elke zondag omstreeks 19u55 op VTM

Lees ook:
Zij wagen de sprong in Blind Getrouwd
 

Series

Vera

Start van het tiende seizoen van de misdaadserie.

Freddie Gill wordt dood aangetroffen door de gerechtsdeurwaarders die zijn huis in beslag komen nemen. Inspecteur Vera Stanhope leidt het onderzoek en komt al snel tot de conclusie dat het leven van Freddie allesbehalve zo flitsend was als hij deed uitschijnen. Met de hulp van haar trouwe collega Aiden Healy ontdekt Vera dat Freddie geld moest lenen om zijn zaak te redden en dat hij onlangs zijn vrouw en zoon had verlaten. De ontdekking dat zijn vrouw Jade net haar vader had verloren, brengt Vera op het spoor van familiegeheimen en diepgewortelde wrok.

Met Brenda Blethyn, Kenny Doughty, Jon Morrison en Riley Jones
Elke vrijdag omstreeks 20u35, Eén


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top