Deze films en series staan in februari op het menu bij Netflix

Series | Ook in februari schotelt Netflix ons nieuwe films, series en docu’s voor. Inspiratie voor nieuw kijkvoer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Buien, wind en (heel) frisse avonden. Ideaal weer om ’s avonds nog even gezellig in de zetel te kruipen. Mét een portie Netflix!

Deze maand mag je je verheugen op nieuwe seizoenen van Altered Carbon en Narcos: Mexico, het laatste seizoen van Las Chicas del Cable, én een paar gloednieuwe series, films en documentaires.

Keuzestress? Wij helpen je graag met dit overzicht van nieuwigheden die onze favoriete streamingdienst in februari op het menu zet. Enjoy!

The Pharmacist

We beginnen ons overzicht met een nieuwe true-crimedocumentaire van regisseurs Julia Willoughby Nason en Jenner Furst, die sinds 5 februari te bekijken is.

The Pharmacist vertelt het verhaal van Dan Schneider, een apotheker in Louisiana die zijn zoon verloor tijdens een drugsgerelateerde schietpartij in New Orleans.In 1999 verliest Dan Schneider, een apotheker in Louisiana, zijn zoon in een schietpartij die te maken heeft met drugs. Als het politieonderzoek nergens toe leidt, gaat hij zelf achter de moordenaar van zijn zoon aan. Maanden later wordt hij opnieuw geconfronteerd met de verslaving en tragische dood van zijn zoon, als hij in zijn apotheek jonge en schijnbaar gezonde mensen over de vloer krijgt. Allemaal komen ze met een voorschrift voor de sterke pijnstiller en opioïde OxyContin. Dan voelt een crisis aankomen nog voor ze nationale aandacht kreeg, en trekt uiteindelijk ten strijde tegen de farmaceutische industrie. 

The Pharmacist is nu te zien op Netflix.

Locke & Key

Vanaf vrijdag 7 februari kun je kijken naar het eerste seizoen van Locke & Key, een spannende fantasyserie met bovennatuurlijke elementen én een portie horror. Voer voor fans van series als Stranger Things!Nadat hun vader, Rendell Locke, op mysterieuze wijze om het leven is gekomen, verhuizen drie kinderen samen met hun moeder naar Keyhouse, het huis van hun voorouders. Het huis zit vol met magische sleutels die op de een of andere manier te maken lijken te hebben met de dood van hun vader. Terwijl de kinderen de sleutels en de unieke krachten ervan ontdekken, wordt een mysterieuze demon wakker … en die wil koste wat het kost de sleutels in zijn bezit krijgen.

Locke & Key is gebaseerd op de gelijknamige comics van Joe Hill en Gabriel Rodríguez, en werd voor tv aangepast door Carlton Cuse (Lost, Bates Motel) en Meredith Averill (The Haunting of Hill House).

In de cast zie je onder meer Darby Stanchfield (Scandal) als Nina Locke, Jackson Robert Scott (IT) als Bode Locke, Connor Jessup (American Crime) als Tyler Locke, Emilia Jones (Horrible Histories: The Movie) als Kinsey Locke en Bill Heck (The Ballad of Buster Scruggs) als Rendell Locke.

Locke & Key is vanaf 7 februari te zien op Netflix.

Horse Girl

Zin in film? Vanaf vrijdag 7 februari kun je kijken naar Horse Girl, een psychologische thriller met een shot zwarte humor. Met een hoofdrol voor Alison Brie, die je eerder aan het werk kon zien in GLOW, The Post en Mad Men.

Alison Brie kruipt in de huid van Sarah, een sociaal onhandige jonge vrouw die gek is op knutselen, paarden en bovennatuurlijke misdaadseries. Als een reeks lucide dromen langzaam haar echte leven binnendringen, krijgt ze het moeilijk om fantasie van werkelijkheid te onderscheiden…Vanaf 7 februari op Netflix.

To All the Boys: P.S. I Still Love You

Een vleugje romantiek, net voor Valentijn. To All the Boys I’ve Loved Before was in 2018 een hit op Netflix, en nu komt er een vervolg op de eerste film.

In de tweede film doen Lara Jean (Lana Condor) en Peter (Noah Centineo) niet langer alsof ze een koppel zijn, ze zijn ook écht samen. Tot John Ambrose ineens op de stoep staat. Ook hij was de ontvanger van een van Lara Jeans oude liefdesbrieven, en hij maakt heel wat in haar los. Dilemma: kan ze van twee jongens tegelijk houden?To All the Boys: P.S. I Still Love You is vanaf 12 februari te zien op Netflix.

Narcos: Mexico, seizoen 2

Goed nieuws voor fervente Narcos-fans, want geld, drugs en geweld voeren binnenkort weer de boventoon in een nieuw seizoen van Narcos: Mexico.

Eind 2018 verplaatste Netflix de actie van Colombia naar Mexico, met een eerste seizoen dat terugging naar de roots van de moderne drugsoorlog en ons liet kennismaken met het Guadalajara-kartel en leider Félix Gallardo.

In het tweede seizoen zien we hoe Gallardo vecht om de controle over zijn kartel te houden en zijn imperium uit te breiden, terwijl er frictie ontstaat tussen de verschillende plaza’s van zijn groep. Ondertussen zorgt de dood van DEA-agent Kiki Camarena ook nog eens voor de nodige opschudding in Mexico. Agent Walt Breslin, die niet altijd helemaal volgens het boekje werkt, gaat met “Operatie Leyenda” achter Fe´??lix Gallardo en zijn luitenants aan …Seizoen 2 van Narcos: Mexico start op 13 februari op Netflix.

Las Chicas del Cable, slotseizoen

In de mood voor een flinke portie Zuiders drama? Het laatste seizoen van het heerlijke Spaanse kostuumdrama Las Chicas del Cable start op 14 februari.

Ken je deze serie nog niet? Lees hier meer over de verhalen en intriges van deze jonge vrouwen, die in de jaren 20 aan de slag gaan bij de Spaanse telefoonmaatschappij.Lidia (Blanca Suárez), Marga (Nadia de Santiago), Carlota (Ana Fernández) en Óscar (Ana Polvorosa) beginnen een beter beeld te krijgen van hun lotsbestemming …

Het eerste deel van het laatste seizoen van Las Chicas del Cable gaat op 14 februari van start op Netflix.

Gentefied

Een mix van drama en comedy, in het Engels en het Spaans. Spanglish, dus! Gentified is een tweetalige dramedyserie van twee chicano’s, Amerikanen van Mexicaanse oorsprong, gebaseerd op de gelijknamige Sundance-webserie uit 2017.

De serie draait rond drie neven in Los Angeles die vechten om hun American Dream waar te maken, hoewel die droom ook botst met enkele belangrijke dingen in hun leven: hun buurt, hun allochtone grootvader en de tacozaak van de familie.Gentified is vanaf 21 februari te zien op Netflix.

Better Call Saul, seizoen 5

Na een lange pauze krijgt Saul Goodman er op 24 februari een vijfde seizoen bij, met wekelijks een nieuwe aflevering.

Better Call Saul is een prequel op Breaking Bad, en volgt hoe de sukkelige advocaat Jimmy McGill transformeert in de louche Saul Goodman.

In het vierde seizoen begon Jimmy McGill al aardig tegen Breaking Bad aan te leunen, maar nu omarmt hij het criminele circuit volledig. Hij vult zijn tijd met het verkopen van zogenoemde burner phones, telefoons voor eenmalig gebruik die opsporing onmogelijk maken. Het vijfde seizoen van Better Call Saul  bestaat uit tien afleveringen en zal op 24 februari 2020 starten op Netflix, met elke week een nieuwe aflevering. In 2021 volgt er een zesde en laatste seizoen, waarin naar het startpunt van Breaking Bad zal worden gewerkt.

I Am Not Okay With This

I Am Not Okay With This is een nieuwe comedyserie van de makers van Stranger Things en The end of the F***ing World. Dat belooft veel goeds!

De serie is gebaseerd op de graphic novel van Charles Forsman en volgt een tienermeisje dat moet omgaan met school, haar familie en haar ontluikende seksualiteit. En dan krijgt ze er ook nog eens mysterieuze superkrachten bij.Vanaf 26 februari op Netflix.

Altered Carbon, seizoen 2

Scifi-dramaserie Altered Carbon krijgt er op 27 februari een tweede seizoen bij. Zonder Joel Kinnaman deze keer, want interstellair soldaat Takeshi Kovacs heeft een nieuwe sleeve en wordt deze keer vertolkt door Anthony Mackie.

In het tweede seizoen zet Kovacs zijn eeuwenoude zoektocht naar zijn verloren liefde Quellcrist Falconer (Renée Elise Goldsberry) verder. Na tientallen jaren van planeethoppen wordt hij opnieuw gerekruteerd op zijn thuisplaneet Harlan’s World, met de belofte daar Quell te kunnen vinden. Kovacs wordt op Harlan’s World belast met het onderzoek naar een reeks brutale moorden, en kn daarbij rekenen op de hulp van zijn trouwe A.I. Poe…De cast van seizoen 2 bestaat uit Anthony Mackie, Renée Elise Goldsberry, Lela Loren, Simone Missick, Chris Conner, Dina Shihabi en Torben Liebrecht.

Het tweede seizoen van Altered Carbon is vanaf 27 februari te zien op Netflix.

All the Bright Places

Een romantisch drama om het lijstje af te sluiten, met hoofdrollen voor Elle Fanning en Justice Smith. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jennifer Niven, die in het Nederlands is uitgekomen als ‘Waar het licht is’.

De introverte Violet Markey (Elle Fanning) heeft het moeilijk met het verlies van haar zus. Als ze de excentrieke en onvoorspelbare Theodore Finch (Justice Smith) ontmoet, herontdekt ze haar passie voor het leven.All the Bright Places is een aangrijpend drama over jonge liefde, dat op een verfrissende manier laat zien wat de impact is van een psychische aandoening op relaties.

Vanaf 28 februari op Netflix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top