De beste Oscarwaardige films bekijk je met Proximus Pickx

Films | In de nacht van zondag op maandag werden de Academy Awards of de Oscars uitgereikt. Proximus Pickx pakt uit met een selectie Oscarwaardige films. Ontdek ze hier!

Ga naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx, waar de selectie beschikbaar is via de banner ‘Oscars’.


Door Pickx

Deel dit nieuws

Parasite

Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij misbruik van zijn nieuwe positie om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuwe bestaan loopt echter niet zoals gepland.

Thriller van Bong-Joon ho met Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Jang Hye-jin en Choi Woo-shik

Deze film won de Oscars 2020 voor 'Beste film' en 'Beste regie' en 'Beste internationale film'!

Joker

Arthur Fleck is een mislukte stand-up comedian die een  appartementje deelt met zijn zieke moeder. In een gure buurt van Gotham City probeert hij zijn kost te verdienen als reclameclown. Fleck voelt zich een loser en na de zoveelste vernedering maakt hij kennis met het weldadige gevoel dat zich van hem meester maakt wanneer hij geweld gebruikt.

Drama van Todd Philips met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Frances Conroy en Zazie Beetz

Joaquin Phoenix won de Oscar 2020 voor 'Beste acteur in een hoofdrol'!


Once Upon A Time In Hollywood

L.A., 1969. TV-vedette Rick Dalton en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. Dalton krijgt Sharon Tate en Roman Polanski als nieuwe buren.

Drama van Quentin Tarantino met Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, en Al Pacino

Brad Pitt won de Oscar 2020 voor 'Beste acteur in een bijrol'!


Toy Story 4

Woody en Buzz Lightyear hebben een nieuwe eigenaar gevonden nadat Andy naar de universiteit ging. Ze maken nieuwe vrienden, waaronder met Forky. Woody en Buzz nemen Forky mee op een road trip om te laten zien hoe het leven als speelgoed is.

Animatiefilm van Josh Cooley met de stemmen (Vlaamse versie) van Warre Borghmans, Eline De Munck, Vic De Wachter en Sven De Ridder

Deze film won een Oscar 2020 voor 'Beste animatiefilm'!

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

De dochter van Mildred Hayes werd maanden geleden in de buurt van haar huis verkracht en vermoord, maar elk spoor naar de dader ontbreekt. Mildred denkt dat de plaatselijke politie haar werk niet naar behoren doet en komt in actie. Ze plaatst drie reclamepanelen aan de rand van haar stadje met provocerende boodschappen aan het adres van politiechef William Willoughby. Wanneer de onvolwassen hulpsheriff Dixon extreem vijandig op deze actie reageert, escaleert de situatie in het stadje al snel.

Drama van Martin McDonagh met Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell en Abbie Cornish


Get Out

De Afro-Amerikaanse fotograaf Chris en zijn blanke vriendin Rose zijn bijna een half jaar samen. Rose stelt Chris aan haar ouders voor op hun landgoed. Op het eerste gezicht lijkt de ontvangst hartelijk te verlopen, al stelt Chris zich wel vragen bij het vreemde gedrag van de zwarte huisbedienden. Hoe langer Rose en Chris op het landgoed verblijven, hoe duidelijker het wordt dat een en ander er niet helemaal volgens het boekje verloopt.

Horrorfilm van Jordan Peele met Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener en Caleb Landry JonesDarkest Hour

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met de nazi's over een vredesverdrag wil onderhandelen, of hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. 

Biografie van Joe Wright met Gary Oldman, Kristin Scott-Thomas, John Hurt en Stephen Dillane


Arrival

Als op verschillende plaatsen ter wereld mysterieuze gevaarten uit de ruimte neerdalen, krijgt taalkundige Louise Banks de leiding over een team van specialisten dat onderzoek gaat doen. Terwijl een wereldoorlog dreigt zoekt Banks samen met wetenschapper Ian Donnelly koortsachtig naar antwoorden. Ze neemt daarbij grote risico’s.

Sciencefictionfilm van Denis Villeneuve met Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker en Michael Stuhlbarg

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top