Deze topacteurs wachten nog op hun eerste Oscar

Films | Joaquin Phoenix is dit weekend de grote favoriet om de Oscar mee naar huis te nemen in de categorie beste acteur voor zijn rol in Joker. Het zou zijn eerste Oscar zijn, ook al is hij al voor de vierde keer genomineerd. Hetzelfde geldt voor Brad Pitt, die naar alle waarschijnlijkheid de Oscar voor beste acteur in een bijrol zal krijgen voor zijn prestatie in Once Upon a Time in Hollywood.

Wij zetten enkele topacteurs op een rij die nog nooit een Oscar konden winnen!

'Joker' is vanaf 5 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!
 
Bekijk vanaf 5 februari naast Joker ook de beste Batmanfilms in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Joaquin Phoenix

Voor zijn magistrale vertolking van Joker in de gelijknamige film werd Joaquin Phoenix de laatste maanden al bekroond met een Golden Globe, BAFTA en SAG Award. De Oscar zou niet meer dan de volgende logische stap zijn. Eerder was Phoenix al genomineerd als beste acteur voor zijn rollen in The Master (2012) en Walk the Line (2005), toen hij het beeldje respectievelijk naar Daniel Day-Lewis (Lincoln) en Philip Seymour Hoffman (Capote) zag gaan. Ook zijn bijrol in Gladiator (2001) leverde hem al een Oscarnominatie op. Wordt het vierde keer, goede keer?

De andere genomineerden dit jaar zijn Antonio Banderas (Dolor y Gloria), Leonardo DiCaprio (Once Upon a Time in Hollywood), Adam Driver (Marriage Story) en Jonathan Pryce (The Two Popes).

Joker is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Bekijk ook:

Joaquin Phoenix in tien films

Brad Pitt

Brad Pitt won wel al een Oscar als producer voor 12 Years a Slave, maar nog geen voor zijn acteerprestaties. Zijn bijrol in Once Upon a Time in Hollywood leverde hem nochtans al zijn vierde nominatie op als acteur. Zo was hij genomineerd als beste acteur voor zijn rollen in  Moneyball (2011) en The Curious Case of Benjamin Button (2008), toen de Oscar respectievelijk ging naar Jean Dujardin (The Artist) en Sean Penn (Milk). Voor zijn bijrol in Twelve Monkeys (1995) greep hij ook al naast het beeldje.

Als winnaar van de Golden Globe, BAFTA en SAG Award is hij dit jaar de grote favoriet. De andere genomineerden zijn Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood), Anthony Hopkins (The Two Popes), Al Pacino en Joe Pesci (beiden The Irishman).

Once Upon a Time in Hollywood is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Glenn Close

Van de nog actieve acteurs is Glenn Close diegene die het meest Oscarnominaties op haar naam schreef zonder er ooit één te winnen. Maar liefst zeven Oscarnominaties verzamelde Glenn Close al voor The World According to Garp (1982), The Big Chill (1983), The Natural (1984), Fatal Attraction (1987), Dangerous Liaisons (1988) en meer recent voor Albert Nobbs (2011) en The Wife (2018). Vier keer scoorde ze een nominatie voor beste actrice in een hoofdrol, drie keer voor beste actrice in een bijrol. Onder de namen die de Oscar voor haar neus wegsnoepten, vinden we grote namen als Jessica Lange, Jodie Foster, Meryl Streep en Olivia Colman, maar ook Cher, die in 1988 won voor haar rol in Moonstruck.

Amy Adams

Dat Amy Adams de laatste jaren al zes Oscarnominaties wist te verzamelen, lijkt misschien een verrassing, maar het feit dat ze die geen enkele keer kon verzilveren is dat misschien nog meer! Slechts één keer was Adams genomineerd in de categorie beste actrice, voor haar rol in American Hustle (2013). De Oscar ging toen naar Cate Blanchett voor haar rol in Blue Jasmine. Daarnaast werd Adams genomineerd voor haar bijrollen in Vice (2018), The Master (2012), The Fighter (2010), Doubt (2008) en Junebug (2005).

Bradley Cooper

Bradley Cooper heeft dit jaar een Oscarnominatie op zak als een van de producers van Joker. Ook als acteur werd hij al vier keer genomineerd. Zo was hij genomineerd als beste acteur voor A Star is Born (2018), American Sniper (2014) en Silver Linings Playbook (2012), waarbij hij het moest afleggen tegen respectievelijk Rami Malek (Bohemian Rhapsody), Eddie Redmayne (The Theory of Everything) en Daniel Day-Lewis. Ook zijn bijrol in American Hustle (2013) leverde hem al een Oscarnominatie op.

Saoirse Ronan

De 25-jarige Saoirse Ronan is dit jaar al voor de vierde keer genomineerd voor een Oscar voor haar hoofdrol in Little Women. Met Reneé Zellweger als favoriete voor haar vertolking in Judy lijkt ze ook deze keer naast de prijzen te zullen grijpen. Ronan was amper veertien toen ze voor het eerste genomineerd was voor haar bijrol in Atonement (2007). De jongste jaren kreeg ze ook nog een Oscarnominatie achter haar naam als beste actrice voor haar rollen in Lady Bird (2017) en Brooklyn (2015). Die ging toen respectievelijk naar Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing Missouri) en Brie Larson (Room).

De andere genomineerden dit jaar zijn Cynthia Erivo (Harriet), Scarlett Johansson (Marriage Story) en Charlize Theron (Bombshell).

Michelle Williams

Ook Michelle Williams verzamelde al vier Oscarnominaties, zonder dat ze er al één op haar naam wist te schrijven. Twee jaar op rij werd ze genomineerd als beste actrice, voor My Week with Marilyn (2011) en Blue Valentine (2010). Ze zag de Oscar voor haar neus echter weggekaapt worden door respectievelijk Meryl Streep (The Iron Lady) en Natalie Portman (Black Swan). Ook haar bijrollen in Manchester by the Sea (2016) en Brokeback Mountain (2005) leverden haar al een uitnodiging op voor de Oscars.

Matt Damon

Matt Damon heeft thuis wel al een Oscar staan, voor het scenario van Good Will Hunting uit 1997. Maar als acteur greep hij voorlopig naast de prijzen. Zo zag hij zijn hoofdrol in Good Will Hunting niet bekroond, de Oscar ging toen naar Jack Nicholson voor As Good as it Gets. In 2016 werd Leonardo DiCaprio bekroond voor zijn rol in The Revenant en moest Matt Damon weer met lege handen naar huis, ondanks zijn prima vertolking in The Martian. Ook zijn nominatie voor beste bijrol voor Invictus (2009) kon hij niet verzilveren.

Michelle Pfeiffer

Ook Michelle Pfeiffer is een Oscar blijkbaar niet gegund. Pfeiffer werd genomineerd als beste actrice voor haar rollen in Love Field (1992) en The Fabulous Baker Boys (1989), maar zag de Oscar naar respectievelijk Emma Thompson (Howards Ends) en Jessica Tandy (Driving Miss Daisy) gaan. Ook haar bijrol in Dangerous Liaisons (1988) werd niet bekroond.

Johnny Depp

Johnny Depp is ongetwijfeld een van de beste en populairste acteurs van zijn generatie en dat leverde hem al 75 filmprijzen op. Daaronder voorlopig geen enkele Oscar, hoewel hij al drie keer een nominatie achter zijn naam kreeg als beste acteur. Zowel zijn nominaties voor Sweeney Todd (2007), Finding Neverland (2004) als Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) gingen de mist in. Al kunnen we moeilijk zeggen dat de Oscars voor respectievelijk Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood), Jamie Foxx (Ray) en Sean Penn (Mystic River) onverdiend waren!

Bekijk ook:
De beste Oscarwaardige films bekijk je met Proximus Pickx
Win een televisie of andere multimedia met Joker
Joker: meesterlijk portret van een psychopaat
De meest legendarische schurken uit het universum van de superhelden

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top