Tijd voor film: nu in de bioscoop (5 februari)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week, met o.a. het op ware feiten gebaseerde oorlogsdrama 'A Hidden Life' van Terrence Malick, het aangrijpende biografische drama 'Official Secrets' met een fenomenale Keira Knightley in de hoofdrol, 'Adam', het bescheiden en empathische debuut van de Marokkaanse regisseur Maryam Touzani, de grappige avonturenfilm 'Birds of Prey', de horrorthriller 'Gretel & Hansel', de adembenemende Frans-Belgische thriller 'Les Traducteurs' en de eveneens Frans-Belgische komedie '#JeSuisLà'. De popcorn staat klaar, dus rep je naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

A Hidden Life

Een Oostenrijkse gewetensbezwaarde in de Tweede Wereldoorlog riskeert de doodstraf voor verraad, maar zijn geloof en de liefde voor zijn vrouw en kinderen houdt hem op de been.

De Tweede Werleldoorlog breekt aan. De boer Franz Jägerstätter en zijn vrouw Fani wonen met hun kinderen op het idyllische Oostenrijkse platteland. Wanneer Franz weigert te vechten voor het nazi-regime, riskeert hij daarmee de doodstraf voor verraad. Het is een waargebeurd verhaal van een vergeten held, dat door regiseur Terrence Malick ('Badlands', 'Days of Heaven', 'The Thin Red Line', 'The Tree of Life') wordt verteld door middel van echte brieven uit de oorlog. Een ambiteuze, visueel verbluffende en poëtische film.

Biografie oorlogsdrama van Terrence Malick, met August Diehl, Valerie Pachner, Maria Simon, Matthias Schoenaerts en Bruno Ganz

IMDb-score: 7,6/10

Gretel and Hansel

Lang geleden, in een ver sprookjesland worden een jonge vrouw en haar kleine broertje verstoten door hun moeder. Wanhopig op zoek naar eten en werk betreden ze een donker bos waar ze een jager ontmoeten die hen nog dieper het bos inleidt. Aan het einde van hun latijn ontdekken ze een magisch huisje waar een ogenschijnlijk vriendelijke oude vrouw hen opvangt. In deze fantasiehorror lijkt alles te mooi om waar te zijn, en misschien is dat ook wel zo? Weet Gretel haar kleine broertje te beschermen tegen het grote gevaar dat dreigt?

Fantasy horrorthriller van Oz Perkins, met Sophia Lillis, Samuel Leakey en Alice Krige

IMDb-score: 5,6/10

Official Secrets

Een moedige klokkenluider zet haar leven en dat van haar geliefden op het spel om het juiste te doen: het stoppen van een onrechtmatige invasie op Irak.

Official Secrets van de Oscarwinnende regisseur Gavin Hood ('Eye in the sky') vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun, een klokkenluider van de Britse geheime dienst die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003 vertrouwelijke NSA-documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld. Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde. Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de 'Official Secrets Act'. Katherine weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht.

Met een sterrencast, waaronder Ralph Fiennes, Matt Smith en Rhys Ifans, maakte regisseur Gavin Hood een aangrijpende film over een vergeten heldin die alles riskeerde om de levens van duizenden te redden.

Biografisch drama van Gavin Hood, met Keira Knightley, Matthew Goode, Matt Smith, Ralph Fiennes en Rhys Ifans

IMDb-score: 7,3/10


Bekijk ook:
Official Secrets: wat een klokkenluider lijden kan

Birds of Prey

Ken je die grap van de agent, de zangvogel, de psychopaat en de maffia-prinses? Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) is een bizar verhaal verteld door Harley zelf, zoals alleen Harley dat kan. Heel Gotham wordt overhoop gehaald nadat Roman Sionis, de grootste en meest narcistische schurk van de stad, en zijn toegewijde rechterhand Zsasz een prijs op het hoofd van het jonge meisje Cass hebben gezet. Dit leidt ertoe dat de paden van Harley, Huntress, Black Canary en Renee Montoya elkaar kruisen, waarna dit bijzondere viertal met elkaar zal moeten samenwerken om Roman te verslaan.

Avonturenfilm van Cathy Yan, met Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead en Ewan McGregor

Bekijk ook:
Margot Robbie : van soapsterretje tot koningin
Birds of Prey: de knotsgekke avonturen van Harley Quinn

# JeSuisLà

Stéphane, een eminente Franse chef-kok, leidt een rustig leven tussen zijn twee volwassen zonen en zijn ex-vrouw. Maar op een dag wordt hij verliefd op Soo, een mysterieuze Koreaanse dame die hij op Instagram heeft leren kennen. In een opwelling besluit Stéphane haar in Seoul te bezoeken. Daar zal hij niet alleen een nieuwe wereld ontdekken maar misschien ook zichzelf (her)ontdekken.

Komedie van Eric Lartigau, met Alain Chabat, Doona Bae en Blanche Gardin

IMDb-score: 6,8/10

Les Traducteurs

Negen vertalers zijn uitgenodigd om de laatste roman van een zeer bekende schrijver in een recordtijd te vertalen. Om het lekken van het geheime manuscript te voorkomen zitten ze in een luxebunker, maar de eerste tien pagina's van de roman worden echter online vrijgegeven. Duidelijk is dat een van de negen vertalers dat op zijn of haar geweten heeft. De vraag is natuurlijk wie...

Thriller van Régis Roinsard, met Lambert Wilson, Olga Kurylenko en Riccardo Scamarcio

IMDb-score: 6,3/10

Adam

Regisseur Maryam Touzani ontroert met een bescheiden en empathisch debuut over de diepgewortelde affectie tussen twee door het leven beproefde vrouwen die elkaars leven voorgoed veranderen. 'Adam' is een ode aan het moederschap die twee uitzonderlijke actrices de kans geeft om het beste van zichzelf te geven.

In de Medina van Casablanca runt weduwe Abla (vertolkt door de Belgische actrice Lubna Azabal) een Marokkaanse patisserie. Wanneer Samia, een jonge zwangere vrouw, bij haar aanklopt, kan Abla zich niet inbeelden dat haar leven voorgoed zal veranderen. Een toevallige speling van het lot, twee vrouwen op de vlucht en de weg naar de essentie van menselijkheid.

Beide vrouwen zijn gehard door het leven: Samia wil absoluut geen emotionele band met haar ongeboren kind, terwijl Abla nog steeds lijdt onder de dood van haar man. Maar gelukkig is er Abla's achtjarige dochter Warda, het zonnetje in huis. Wanneer Abla uiteindelijk Samia's hulp aanvaardt bij het bereiden van rziza, leren de vrouwen de muren afbreken die ze rond zichzelf opgebouwd hadden.

Drama van Maryam Touzani, met Lubna Azabal, Douae Belkhaouda en Nisrin Erradi

IMDb-score: 7,1/10

Ducobu 3

Een nieuw schooljaar begint voor de leerling Ducobu, Léonie Gratin en de leraar Latouche. Maar dit jaar arriveert een grote rivaal voor Ducobu op school: een leerling met de bijnaam 'TGV', koning valsspelen 2.0. Terwijl de financiële situatie van Saint-Potache rampzalig wordt, zullen de twee domkoppen hun creativiteit moeten verenigen om een liedjeswedstrijd te winnen en hun school te redden.

Komedie van Elie Semoun, met Elie Semoun, Émilie Caen en Frédérique Bel

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

Kruimeltje is niet langer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn, het is ook heel saai op zo'n landgoed. Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden ze allebei ontvoerd... Een oude bekende slechterik duikt op en die heeft het op hen gemunt in de strijd om de goudmijn.

Familiefilm van Diede in 't Veld, met Viggo Neijs, Sabijn Dunnewijk en Victor Löw

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Bad Boys For Life: Actiekomedie van Adil El Arbi en Bilall Fallah, met Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton, Paola Nunez, Kate Del Castillo, Nicky Jam en Joe Pantoliano
2. 1917: Oorlogsdrama van Sam Mendes, met Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Andrew Scott en Colin Firth
3. Dolittle: Familiefilm van Stephen Gaghan, met Robert Downey Jr., Harry Collett, Antonio Banderas, Jessie Buckley en de stemmen van Rami Malek, Emma Thompson, Octavia Spencer, Tom Holland, Ralph Fiennes en Selena Gomez
4. Jojo Rabbit: Dramatische oorlogskomedie van Taika Waititi, met Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Taika Waititi, Stephen Merchant, Rebel Wilson, Alfie Allen en Sam Rockwell
5. Bombshell: Biografisch drama van Jay Roach, met Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Allison Janney, Kate McKinnon en Connie Britton

Bekijk ook:
De filmtoppers van 2020
De leukste familiefilms van 2020

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top