Bekijk de genomineerde films van dit jaar voor een Magritte du Cinéma op Proximus Pickx

Films | Op 1 februari worden de Magrittes, de Franstalige Belgische filmprijzen, uitgereikt in Brussel. Onder meer Veerle Baetens, die meespeelt in 'Duelles', is genomineerd in de categorie beste actrice, terwijl Kevin Janssens kans maakt op de award voor beste acteur voor zijn vertolking van 'De Patrick' in de gelijknamige film. Ter gelegenheid van de uitreiking pakt Proximus Pickx uit met een selectie Magritte-films voor fijnproevers. Ontdek het aanbod hier!

De films zijn te vinden in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Sisters Brothers

In het Oregon van de jaren 1850 wordt de goudzoeker Hermann Warm achterna gezeten door de gebroeders Sisters, twee beruchte moordenaars.
 
Western van Jacques Audiard met John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Carol Kane en Rutger Hauer
 


Le jeune Ahmed

Ahmed is een doodgewone Belgische tiener: hij speelt videospelletjes, zijn kamer hangt vol posters en hij weet nog niet zo goed waar zijn plaats in de wereld is. Hij ziet een mentor in de imam van de plaatselijke moskee en raakt gefascineerd door diens extremistische interpretatie van de Koran. Goedbedoelende leerkrachten, ouders en vrienden kunnen steeds minder tot hem doordringen.

Drama van Jean-Pierre en Luc Dardenne, met  Idir Ben Addi, Olivier Bonnaud en Myriem Akheddiou
 

 

Seule à mon mariage

Pamela, een jonge Roma, lijkt op geen ander meisje uit haar gemeenschap. Ze leeft alleen met haar grootmoeder en baby in een hut waarin ze hetzelfde bed delen. Verstrikt in tradities en met een kind van twee, droomt Pamela van een vrij leven. Met drie woorden Frans (Lapin, pizza en amour)  begint Pamela haar zoektocht naar een huwelijk in de hoop om haar lot en dat van haar dochter te veranderen.
 
Drama van Marta Bergman met Alina Ioana Serban, Tom Vermeir, Marie Denarnaud en Johan Leysen
 


Pour vivre heureux

Amel en Mashir, twee jonge Brusselaars, houden stiekem van elkaar. Hun vrienden en ouders zijn niet op de hoogte van hun relatie en nog minder van hun plan om samen de zomer door te brengen in Londen. De dag dat de familie van Mashir besluit om hem uit te huwelijken met zijn nicht Noor, die ook bevriend is met Amel, stort hun wereld in.
 
Drama van Salima Glamine en Dimitri Linder met Sofia Lesaffre, Zeerak Christopher en Atiya Rashid
 

C’est ça l’amour

In de hoop dat zijn vroegere gezinsleven vanzelf terugkomt, geeft Mario zich op voor een theaterproject waarbij zijn ex-vrouw werkt. Hij weet zich geen raad met zijn twee tienerdochters en dat gevoel is wederzijds.

Drama van Claire Burger met Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg en Antonia Buresi


De Patrick

Op de naturistencamping van zijn vader is Patrick de klusjesman. Hij voert getrouw de taken uit die de campinggasten van hem verlangen. De tijd die overblijft spendeert hij aan zijn hobby, het ontwerpen en maken van meubels. Wanneer Patrick op een dag zijn favoriete hamer kwijtraakt, begint hij aan een zoektocht die hem tot in de verste uithoeken van de camping brengt. Als Patricks vader plots sterft, wordt Patricks tocht zowaar een existentiële queeste.
 
Drama van Tim Mielants met Kevin Janssens, Hannah Hoekstra, Josse De Pauw en Katelijne Damen
 


Atlantique

Ada valt voor Souleiman, maar is uitgehuwelijkt aan een andere man. Wanneer Souleiman plots verdwijnt, lijkt het erop dat hij de riskante boottocht naar Europa probeert te maken. Als de lichamen van een aantal van zijn vrienden op het strand aanspoelen, wordt aangenomen dat hij de tocht niet heeft overleefd.
 
Drama van Mati Diop met Mame Bineta Sane, Amadou Mbow, Ibrahima Traore en Nicole Sougou
 

Emma Peeters

Emma Peeters staat op het punt om 35 te worden. Al jaren probeert ze in Parijs door te breken als actrice maar tevergeefs. Om toch iets van haar leven te maken, beslist ze zelfmoord te plegen. Ze prikt de datum de week daarna, op haar verjaardag. Toevallig ontmoet ze Alex Bodart, een lichtjes bizarre uitvaartverzorger die haar hulp wil bieden… of ze dat nu leuk vindt of niet.

Romantische komedie van Nicole Palo met Fabrice Adde, Stéphanie Crayencour, Andrea Ferreol en Thomas Mustin
  

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top