Tijd voor film: nu in de bioscoop (29 januari)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week, met o.a. de met drie Oscars genomineerde 'Bombshell'  over een waargebeurd en explosief schandaal in de media, 'Jojo Rabbit', een krachtig coming-of-age-verhaal genomineerd voor maar liefst zeven Oscars, de epische nieuwe 3D-avonturenfilm 'Dolittle', Patrice Toye's vierde langspeler 'Muidhond' over het controversiële thema pedofilie, de Japanse animatiefilm 'Weathering With You' en het hartverscheurende Tunesische drama 'Noura Rêve'. De popcorn staat klaar, dus rep je naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Bombshell

'Bombshell', een film met drie Oscar-nominaties, vertelt het verhaal van de vrouwen die in opstand kwamen tegen het seksistische gedrag van de man achter Fox News, een van de machtigste en meest controversiële media-imperiums.
 
Achter de schermen van een machtig en controversieel televisienetwerk broedt een explosief schandaal. Jarenlang keek iedereen weg, maar nu staan enkele journalistes op het punt de stilte te verbreken. Slagen ze erin om één van de machtigste mannen in de media ten val te brengen? Beleef mee hoe dit waargebeurde schandaal zich ontvouwt, van de eerste vonken tot de publieke ontploffing.
 
Biografisch drama van Jay Roach, met Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Allison Janney, Kate McKinnon en Connie Britton

IMDb-score: 6,8/10

Bekijk ook:

Bombshell: grensoverschrijdend gedrag op de nieuwsvloer

Jojo Rabbit

De Nieuw-Zeelandse regisseur Taika Waititi ('Hunt for the Wilderpeople', 'Thor: Ragnarok') charmeert met 'Jojo Rabbit', een krachtig coming-of-age-verhaal dat zich afspeelt in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog, en creëert een glansrol voor zichzelf als denkbeeldig vriendje Adolf Hitler. Deze film is genomineerd voor maar liefst zeven Oscars.

De 10-jarige Jojo groeit op in nazi-Duitsland en doet alles wat een klein, braaf nazi'tje hoort te doen: op kamp gaan met de Hitlerjugend, af en toe eens een goed boek verbranden en joden haten. Voor Jojo zijn joden immers monsters met lange, griezelige tanden die elkaars gedachten kunnen lezen en ondersteboven aan het plafond hangend slapen. En voor goeie raad en ideologische bijstand kan hij altijd terecht bij zijn denkbeeldige vriendje Adolf Hitler (een glansrol van Taika Waititi zelf). Maar wat Jojo (en denkbeeldige Adolf) niet weten, is dat zijn moeder Rosie in het verzet zit en een bevriend joods meisje Elsa in hun kruipzolder heeft verborgen.

Waititi verzamelde een topcast met onder meer Scarlett Johansson, Stephen Merchant, Rebel Wilson en Alfie Allen. Verder vervoegt ook een fantastische Sam Rockwell de ploeg als – uiteraard – een dikke racist met een drankprobleem die uiteindelijk nog de kwaadste niet blijkt te zijn.

Dramatische oorlogskomedie van Taika Waititi, met Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Taika Waititi, Stephen Merchant, Rebel Wilson, Alfie Allen en Sam Rockwell

IMDb-score: 8,0/10

Bekijk ook:

Jojo Rabbit: een absurde blik op nazi-Duitsland

Dolittle

Robert Downey Jr. brengt het beroemde personage Dr. Dolittle tot leven in de epische nieuwe 3D-avonturenfilm Dolittle. De excentrieke Dr. John Dolittle leeft in Dolittle Manor met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge Koningin Victoria ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Tijdens die reis beleeft hij samen met zijn bijzondere dierenvrienden gevaarlijke avonturen, komt hij oude vijanden tegen en ontdekt hij nieuwe wonderlijke wezens. Op deze zoektocht krijgt de dokter gezelschap van een jonge leerling en een bonte stoet aan dierenvrienden, waaronder een paniekerige gorilla, een enthousiaste maar onnozele eend, een cynische struisvogel die continu kibbelt met een vrolijke ijsbeer en een eigenwijze papegaai.

Familiefilm van Stephen Gaghan, met Robert Downey Jr., Harry Collett, Antonio Banderas, Jessie Buckley en de stemmen van Rami Malek, Emma Thompson, Octavia Spencer, Tom Holland, Ralph Fiennes en Selena Gomez

IMDb-score: 5,6/10

Muidhond

Voor haar vierde speelfilm, na 'Rosie', '(N)iemand' en 'Little Black Spiders', verfilmde cineaste Patrice Toye voor het eerst een roman: het veelbekroonde "Muidhond" van schrijfster en forensisch psycholoog Inge Schilperoord, over de innerlijke strijd van een zedendelinquent met een verlangen naar wel heel jonge meisjes.

'Muidhond' vertelt het verhaal van Jonathan, een introverte, zachtaardige jongen van 25 jaar die uit de gevangenis terugkeert naar zijn vertrouwde dorp aan de kust, waar hij met zijn moeder en zijn oude hond Mick samenleeft. Wat hij precies op zijn kerfstok heeft, wordt niet gezegd. Jonathan heeft het uit zijn hoofd verbannen en is vastberaden om zijn leven terug op de rails te krijgen. In de woning naast hen nemen een moeder en haar dochtertje van tien hun intrek. Het meisje is samen met haar moeder op de vlucht voor haar vader, en loopt er eenzaam en verwaarloosd bij. Als Jonathan na een uitstapje aan de duinmeertjes terugkeert met een gekwetste muidhond (een vis uit de karperfamilie), komt het meisje, eveneens een dierenliefhebber, zijn vangst bewonderen. Jonathan houdt haar aanvankelijk op afstand, maar ze zoekt toenadering omdat ze verder niemand heeft. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen beiden. Maar Jonathan worstelt met zijn afwijkende seksuele driften, die hij uit alle macht in de kiem probeert te smoren. Intussen wordt hij op zijn werk ontslagen, en takelt de muidhond zienderogen af. Bovendien zal hij door een nakende verhuis afscheid moeten nemen van het eenzame meisje.

Patrice Toye behandelt met 'Muidhond' een heftig thema dat ongetwijfeld stof zal doen opwaaien, maar ze doet dat met gevoel voor sfeer en nuance. De indringende beeldtaal en bedachte montage maakt de existentiële zoektocht, twijfels en onzekerheden van Jonathan haast tastbaar. Dit arthousedrama wordt bovendien kundig gedragen door Tijmen Govaerts ('Wij', 'Girl', 'Kursk') als de jonge lead. Hij kruipt diep in het hoofd van Jonathan, die meer is dan zijn donkere kant alleen, en doet dat op een verbluffend overtuigende wijze. Een aangrijpende, gedurfde film over het heruitvinden of verdringen van je identiteit en over de strijd tussen goed en kwaad in ieder van ons.

Drama van Patrice Toye, met Line Pillet, Tijmen Govaerts, Greet Verstraete en Ina Geerts
Deze film won vorig jaar de Publieksprijs op het Film Fest Gent.

IMDb-score: 6,9/10

Bron: Film Fest Gent

Weathering with You

Makoto Shinkai ('Your Name') levert opnieuw een geanimeerd spektakel met 'Weathering With You', een onweerstaanbaar romantisch, innemend en charmant verhaal vol klimaatpassie en magie.

De 16-jarige Hodaka besluit zijn ruraal geboortedorp te verlaten en zijn geluk te beproeven in de grote stad. Hij had zijn moment echter beter kunnen kiezen: Tokyo verdrinkt in schijnbaar eeuwigdurende stortbuien. De luidruchtige, chaotische metropool blijkt al snel een vijandige plaats te kunnen zijn en Hodaka voelt zich erg eenzaam.

Een slordige maar goedbedoelende Keisuke neemt de jongeman onder zijn hoede en geeft hem een job als journalist bij zijn magazine dat de meest vreemde verhalen publiceert. Zo ontmoet hij Hina, een weesmeisje dat met behulp van magische krachten de regen tijdelijk kan doen ophouden. De twee groeien al snel naar elkaar toe en zien een mogelijkheid om wat bij te verdienen. Maar met het weer knoeien heeft zo zijn gevolgen.

Shinkai combineert een aangrijpend liefdesverhaal met adembenemende animatie van het wolkendek boven Tokyo in de opvolger van het Japanse boxoffice-succes 'Your Name'. 'Weathering With You' was ook de Oscarinzending voor Best Foreign Language Feature Film van Japan, maar werd in december jammer genoeg niet geselecteerd voor de shortlist.

Animatiefilm van Makoto Shinkai, met de stemmen van Kotaro Daigo, Nana Mori en Sei Hiraizumi

IMDb-score: 7,7/10

Le Lion

Om zijn verloofde te vinden heeft Romain, een arts in een psychiatrisch ziekenhuis, geen andere keuze dan een van zijn patiënten te laten ontsnappen. De man in kwestie is Léo Milan, die beweert een geheim agent te zijn. Maar Romain is er niet helemaal zeker van of hij wel de juiste keuze heeft gemaakt.

Komedie van Ludovic Colbeau-Justin, met Dany Boon, Philippe Katerine en Anne Serra

IMDb-score: 5,6/10

L'Esprit de Famille

Alexander krijgt weer problemen met zijn vader Jacques. Eigenlijk zou dat niet mogen, omdat laatstgenoemde net is gestorven. Jacques, of beter gezegd zijn geest, is er om aan Alexanders zijde te verschijnen. En aangezien Alexander de enige is die hem ziet en daarom met hem praat, beginnen zijn moeder, zijn vrouw en zijn broer zich zorgen te maken.

Komedie van Éric Besnard, met Guillaume de Tonquédec, François Berléand en Josiane Balasko

Noura Rêve

Het duurt vijf dagen voordat de scheiding van Noura en Jamel, een criminele recidivist, wordt uitgesproken. Noura droomt al van haar vrijheid en het leven met haar nieuwe liefde Lassaad. Maar Jamel komt eerder vrij dan verwacht en de Tunesische wet straft vreemdgaan zwaar. Noura zal moeten opkomen voor haar eigen rechten.

Drama van Hinde Boujemaa, met Hind Sabri, Lotfi Abdelli en Hakim Boumsaoudi

IMDb-score: 7,2/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Bad Boys For Life: Actiekomedie van Adil El Arbi en Bilall Fallah, met Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton, Paola Nunez, Kate Del Castillo, Nicky Jam en Joe Pantoliano
2. 1917: Oorlogsdrama van Sam Mendes, met Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Andrew Scott en Colin Firth
3. Jumanji: The Next Level: Actiekomedie van Jake Kasdan, met Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas, Awkwafina en Danny DeVito
4. Star Wars: The Rise of Skywalker: Sci-fi avonturenfilm van J.J. Abrams, met Carrie Fisher, Mark Hamill en Adam Driver
5. Just Mercy: Rechtbankdrama van Destin Daniel Cretton, met Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson en Tim Blake Nelson

Bekijk ook:
Just Mercy: racisme in de rechtbank
Deze rechtbankdrama's moet je gezien hebben

De filmtoppers van 2020
De leukste familiefilms van 2020

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top