Tijd voor film: nu in de bioscoop (22 januari)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week, met o.a. het Hollywooddebuut van Adil El Arbi en Bilall Fallah 'Bad boys for life', het intense, op waar gebeurde feiten gebaseerde rechtbankdrama 'Just Mercy', het huiveringwekkende magisch-realistische 'La Llorona', het ontroerende familiedrama 'The Farewell', de documentaire 'Bring it to the People: the Film about the Brussels Jazz Orchestra' die een unieke en intieme inkijk geeft in de werking van ons eigen wereldbefaamde jazzorkest en de Noorse animatiefilm 'Solan & Ludwig: Reis naar de maan'. De popcorn staat klaar, dus rep je naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Bad Boys For Life

De Amerikaanse carrière van Adil El Arbi en Bilall Fallah ('Image', 'Black', 'Patser') nam met de Hollywood-blockbuster 'Bad Boys for Life' een vliegende start. De actiekomedie met Will Smith en Martin Lawrence, die 17 jaar na de tweede 'Bad boys'-film opnieuw als detectives aan de slag gaan in Miami, bracht al na amper vier dagen meer dan 100 miljoen dollar in het laatje. En ook de Amerikaanse recensenten zijn vol lof over het Hollywooddebuut van het Belgische regisseursduo.

Bad Boys Will Smith en Martin Lawrence kruipen nog een laatste keer in de huid van Mike Lowrey en Marcus Burnett. Marcus is klaar om met pensioen te gaan, maar Mike is hier nog lang niet klaar voor en overtuigd Marcus dan ook om mee de strijd aan te gaan tegen Armando Armas, de leider van een drugskartel in Miami. De Bad Boys hebben hun streken nog niet verloren.

Actiekomedie van Adil El Arbi en Bilall Fallah, met Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton, Paola Nunez, Kate Del Castillo, Nicky Jam en Joe Pantoliano

IMDb-score: 7,4/10

Just Mercy

In het intense, op waar gebeurde feiten gebaseerde drama 'Just Mercy' volgen we de jonge advocaat Bryan Stevenson in zijn historische strijd voor gerechtigheid. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld, of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen. Hij krijgt daarbij steun van de plaatselijke advocaat Eva Ansley.

Eén van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian, die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs en het feit dat de enige getuigenverklaring tegen hem afkomstig is van een crimineel met een motief om te liegen. In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme in zijn strijd voor Walter en andere gedetineerden, waarbij hij wordt tegengewerkt door het systeem.

Drama van Destin Daniel Cretton, met Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson en Tim Blake Nelson

IMDb-score: 7,3/10

Bekijk ook:
Just Mercy: racisme in de rechtbank
Deze rechtbankdrama's moet je gezien hebben

The Farewell

Wanneer de familie van Billi erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar daar niet over in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, besluit om toch mee te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

In dit opmerkelijke familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang een afscheidslied met warmte, liefde en humor, terwijl een uitstekende ensemblecast gestalte geeft aan een hechte familie waarvan de leden elk op hun eigen manier het nakende verlies een plek moeten weten te geven.

Komisch familiedrama van Lulu Wang, met Awkwafina, Shushen Zhao, Tzi Ma, Han Chen en Yongbo Jiang
Awkwafina won eerder dit jaar een Golden Globe voor Beste Actrice in een Hoofdrol. De film was ook genomineerd in de categorie 'Best Motion Picture - Foreign Language', of beste buitenlandse film, maar daar ging 'Parasite' met de hoofdprijs lopen.

IMDb-score: 7,7/10

La Llorona

Jayro Bustamante's 'La Llorona', niet te verwarren met de Amerikaanse horrorprent 'The Curse of La Llorona' die vorig jaar uitkwam, vindt zijn inspiratie echter wel in dezelfde Latijns-Amerikaanse volkslegende over een jonge moeder die in een vlaag van wanhoop haar twee kinderen verdrinkt. Met zijn kenmerkende stilistisch ingetogen maar intense cinematografie schetst Bustamante opnieuw een donkere bladzijde in de Guatemalteekse geschiedenis.

Wanneer ex-generaal Enrique Monteverde, ondertussen een oude man gekweld door Alzheimer, wordt vrijgesproken van genocide op de inheemse bevolking reageert Guatemala met ongeloof. Dertig jaar eerder werden tijdens de burgeroorlog onder de anticommunistische dictatuur duizenden Maya-mannen, -vrouwen en -kinderen verkracht en/of vermoord.

De film opent dan ook met Monteverdes familie in volle crisis: een volksopstand vol woedende burgers omringt hun nu claustrofobische landhuis. In deze benauwde situatie komt een nieuw dienstmeisje voor de familie werken. Maar Alma brengt een vreemde energie met zich mee en niet lang na haar aankomst staan kamers onderwater, volgt er een plaag van ongedierte, en lijkt een huilende vrouw Monteverdes slaap te verstoren.

Horrordrama van Jayro Bustamante ('Ixcanul', 'Temblores'), met María Mercedes Coroy, Sabrina De La Hoz en Margarita Kenéfic

IMDb-score: 7,1/10

Je Voudrais que Quelqu'un m'Attende Quelque Part

In het prachtige familiehuis viert Aurore aan het einde van de zomer haar 70ste verjaardag. Ze is omringd door haar 4 kinderen, die allemaal voor de gelegenheid zijn gekomen. Later, op een dag, zal een van hen een levensveranderende beslissing nemen...

Romantisch drama van Arnaud Viard, met Jean-Paul Rouve, Alice Taglioni en Benjamin Lavernhe

IMDb-score: 6,7/10

Bring it to the People: the Film about the Brussels Jazz Orchestra

Deze muziekdocu geeft een unieke en intieme inkijk in de werking van het wereldbefaamde jazzorkest van eigen bodem. Ruim 25 jaar geleden, in een kleine jazzclub in Brussel, ontstond het idee voor een orkest dat ondertussen behoort tot de wereldtop: het Brussels Jazz Orchestra. Met internationaal gelauwerde projecten als The Artist, samenwerkingen met grote binnen- en buitenlandse artiesten zoals Bert Joris, Enrico Pieranunzi en Maria Schneider maar ook verrassende partners als de De Frivole Framboos, weet het orkest steeds weer te verrassen, verwachtingen te overtreffen en nieuw publiek aan te spreken. Samenwerkingen met DJ Grazzhoppa en rapper Zed moeten een volgende generatie warm maken voor jazz.

Het Brussels Jazz Orchestra bestaat uit topmuzikanten die samen zorgen voor de unieke sound van het orkest. De verrassende artistieke keuzes van het BJO zorgen soms voor spanningen binnen de groep. Maar ook de constante zoektocht naar dat perfecte samenspel dat enkel bereikt wordt wanneer elke muzikant op dezelfde lijn zit. De essentie van het BJO schuilt in de mix van professionaliteit, speelplezier en vriendschap.

Documentaire van Guy Fellemans. Deze film ging op 12 januari in première tijdens het Brussels Jazz Festival in Flagey in Brussel.

Website Brussels Jazz Orchestra: www.brusselsjazzorchestra.com

Solan & Ludwig: Reis naar de maan

De derde film over Solan & Ludwig is een hilarisch avontuur vol dolle plottwists en grappige personages. Nostalgische animatie, maar heel actueel in zijn pittige commentaren en doldwaze humor, en daarom uiterst geschikt voor jong en oud.

50 jaar geleden zette de mens voor het eerst voet op de maan. Maar wat Solan & Ludwig doen, is minstens even straf: met de raket van hun vriend en uitvinder Reodor vertrekken ze op ruimtemissie! Maar met geheime passagiers en misdadige plannen aan boord wordt het lef van onze helden zwaar op de proef gesteld.

Noorse stop-motion animatiefilm van Rasmus A. Sivertsen, met de stemmen van Kari Ann Grønsund, Trond Høvik en Per Skjølsvik (O.V.) / Martine Tanghe en Freek Braeckman (Vlaamse versie)

IMDb-score: 6,7/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. 1917: Oorlogsdrama van Sam Mendes, met Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Andrew Scott en Colin Firth
2. Star Wars: The Rise of Skywalker: Sci-fi avonturenfilm van J.J. Abrams, met Carrie Fisher, Mark Hamill en Adam Driver
3. Jumanji: The Next Level: Actiekomedie van Jake Kasdan, met Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas, Awkwafina en Danny DeVito
4. Frozen 2: Animatiefilm van Chris Buck en Jennifer Lee, met de stemmen van Kristen Bell, Jonathan Groff en Evan Rachel Wood (O.V.) / Aline Goffin, Elke Buyle, Govert Deploige, Guillaume Devos, Ivan Pecnik, Tania Kloek, Ludo Hellinx en Dieter Troubleyn
5. The Grudge: Horrorthriller van Nicolas Pesce, met Andrea Riseborough, Betty Gilpin en Lin Shaye

Bekijk ook:
De filmtoppers van 2020
De leukste familiefilms van 2020

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top