Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (15 januari)

Films | Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een flinke portie drama, actie, avontuur, horror, suspense, humor, romantiek én de feelgood-movie van 2019 'Blinded By The Light'. Voor elk wat wils dus weer deze week in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Het is koud, guur en nat buiten, en bovendien valt er niet veel te beleven na de drukke eindejaarsdagen. Installeer je dus onder een knus dekentje voor je tv en geniet van de film.

Naar de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx? Druk op het 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

De Patrick

'De Patrick' is het langspeeldebuut van regisseur Tim Mielants, ook bekend van 'Code 37', 'Cordon' en het volledige derde seizoen van de BBC-topreeks 'Peaky Blinders'. Het belooft een mooie, poëtische film te worden - Mielants neemt immers thema's als ambitie (of het gebrek daaraan) op de korrel.

Op de naturistencamping van zijn vader is Patrick de klusjesman. Hij voert getrouw de taken uit die de campinggasten van hem verlangen. De tijd die overblijft spendeert hij aan zijn hobby, het ontwerpen en maken van meubels. Wanneer Patrick op een dag zijn favoriete hamer kwijtraakt, begint hij aan een zoektocht die hem tot in de verste uithoeken van de camping brengt. Als Patricks vader plots sterft, wordt Patricks tocht zowaar een existentiële queeste.

Hoofdrolspeler Kevin Janssens onderging trouwens een ware metamorfose voor deze film. De Patrick is namelijk een personage dat erg ver van de leefwereld van Kevin Janssens ligt. Om toch wat voeling te krijgen met de rol, kwam de acteur maar liefst 17 kilo bij.

Tragikomedie van Tim Mielants, met Kevin Janssens, Jan Bijvoet, Hannah Hoekstra, Katelijne Damen, Josse De Pauw, Peter Gorissen en Tine Van den Wyngaert  

De Patrick
is sinds 28 december beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Bekijk ook:
Trailer: poedelnaakte Kevin Janssens in 'De Patrick'
De strafste rollen van Kevin JanssensReady or Not

Een jonge vrouw staat op het punt te gaan trouwen met haar rijke vriend. Tijdens haar huwelijksnacht wordt ze door de familie van haar man uitgenodigd om mee te doen in hun traditie. Maar dan verandert het spelletje in een dodelijk spel waarbij de deelnemers moeten vechten om te overleven.

Horrorthriller van Matt Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett, met Samara Weaving, Andie MacDowell en Mark O'Brien

Ready or Not
is sinds 30 december beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Anna

Twee jaar na 'Valerian and the City of a thousand Planets' kwam er vorige zomer een nieuwe langspeler van Luc Besson, de maker van o.a. Léon, Joan of Arc en Lucy. 'Anna' is een Engelstalige thriller met een hoofdrol voor de Russische actrice en topmodel Sasha Luss. Naast Luss zie je ook Helen Mirren, Luke Evans en Cillian Murphy.

De Russische Anna wordt van de ene dag op de andere een van de populairste modellen van het moment. Maar achter haar sexy verschijning en engelachtige gezicht schuilt een angstaanjagende spionne. Een koelbloedige moordenares in Milaan? Een dubbelagente? Een liefhebbende minnares? Of simpelweg een uitstekende schaakster? Anna wisselt moeiteloos van identiteit en laat niemand in haar ziel kijken. Weet iemand wie de echte Anna is?
 
Actiethriller van Luc Besson, met Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans en Cillian Murphy

Anna
is sinds 2 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 4.99 euro.

Night Hunter (Nomis)

Met wat ongevraagde hulp van een ex-rechter en de jonge vrouw die hij als lokaas gebruikt, weet rechercheur Marshall een paar lang vermiste meisjes te bevrijden uit een afgelegen woning en de vermoedelijke dader op te pakken. Die lijkt op het eerste gezicht ongevaarlijk, maar hevig getraumatiseerd te zijn en dat stelt Marshall en zijn collega Rachel voor een raadsel: hebben ze te maken met een briljante geest die hen om de tuin probeert te leiden, of loopt het ware meesterbrein nog vrij rond?

Actiethriller van David Raymond, met Henry Cavill, Ben Kingsley en Alexandra Daddario

Night Hunter
is sinds 2 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Roubaix, une lumière

Roubaix, Frankrijk. Hoofdcommissaris Daoud en zijn partner, nieuweling Louis, doen op kerstavond onderzoek naar de moord op een oude vrouw. De buren, twee jonge vrouwen, worden al snel gearresteerd. Ze blijken verslaafd, alcoholisten en geliefden van elkaar. Daoud probeert vervolgens een manier te vinden om bij de daders, los van de gruwel van het misdrijf, enige vorm van hun menselijkheid terug te vinden.

Misdaaddrama van Arnaud Desplechin, met Léa Seydoux, Sara Forestier en Roschdy Zem

Roubaix, une lumière
is sinds 3 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Rojo

In de jaren 70 komt een vreemdeling aan in een rustig Argentijns dorpje. In een restaurant valt hij, schijnbaar zonder enige reden, plotseling de bekende advocaat Claudio aan. Die krijgt de steun van de gemeenschap, terwijl de vreemdeling vernederd en verbannen wordt. Wanneer Claudio en zijn vrouw Susana naar huis vertrekken, worden ze onderschept door diezelfde onbekende persoon die vastberaden is om wraak te nemen.

Drama van Benjamín Naishtat, met Darío Grandinetti, Andrea Frigerio en Alfredo Castro

Rojo
is sinds 8 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

La Ragazza nella Nebbia (The Girl in the Fog)

In het Italiaanse bergdorp Avechot is de vijftienjarige Anna Lou spoorloos verdwenen. De eigenaardige detective Vogel wordt gevraagd om mee te werken aan de zaak. Hij onderzoekt of de verdwijning een opstandige tieneractie is of dat er in het dorp een wolf in schaapskleding rondloopt. Te midden van een mediacircus probeert detective Vogel een kluwen van geheimen te ontwarren, maar in deze klopjacht blijkt de grens tussen de politie en de verdachten steeds verder te vervagen.

Politiethriller van Donato Carrisi, met Toni Servillo, Alessio Boni en Lorenzo Richelmy

La ragazza nella nebbia
is sinds 8 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

The Hummingbird Project

De neven Vincent (Jesse Eisenberg) en Anton (Alexander Skarsgård) werken op Wall Street in de complexe sector van High-Frequency Trading, oftewel flitshandel. Winst of verlies wordt bepaald op een milliseconde. Hun grote droom? Een glasvezelkabel in rechte lijn van Kansas naar New Jersey trekken, die de dataoverdracht van hun investeerders een cruciale milliseconde sneller maakt dan de concurrentie en hen miljoenen kan opleveren. Maar dat is buiten Eva Torres (Salma Hayek) gerekend. Hun voormalige werkgever is even machtig als manipulatief, en doet er alles aan om hen te laten falen. Vincent en Anton zijn echter vastbesloten om letterlijk dwars door Amerika heen te boren en hun krankzinnige plan ten koste van alles te voltooien.

Thriller van Kim Nguyen, met Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård en Salma Hayek

The Hummingbird Project
is sinds 8 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Monos

Ze heten onder andere Wolf, Smurf, Lady en Rambo. In het totaal zijn ze met acht tieners die in een onherbergzaam berglandschap in Zuid-Amerika een paramilitaire training krijgen. Deze commando's zijn de 'monos' en werken voor de verder niet gespecificeerde Organisatie in wiens opdracht ze...tja, wat moeten ze eigenlijk doen? Dat wordt in 'Monos' nooit helemaal duidelijk, maar dat draagt bij tot de mysterieuze schoonheid van de film. Nadat hun trainer, een veteraan binnen de Organisatie, vertrokken is, krijgen ze de opdracht om uiterste zorg te dragen over de twee wezens die hen zijn toevertrouwd: Shakira, een niet altijd even gehoorzame melkkoe, en Doctora, een Amerikaanse gijzelaar en bij tijden zo mogelijk nog minder gedwee. Maar de cohesie binnen het achttal is broos: machtsspelletjes, pesterijen en samenzweringen vallen niet te vermijden, zeker niet wanneer ze de jungle intrekken. Uiteraard met hun gijzelaar die nu eens last heeft van het stockholmsyndroom, dan weer in blinde razernij tegen haar gijzelnemers ontsteekt. Deze mix van 'Apocalypse Now', 'Lord of the Flies' en 'Embrace of the Serpent' is een uppercut die de kijker beduusd achterlaat en stof tot nadenken levert.

Thriller van Alejandro Landes, met Julianne Nicholson, Moises Arias, Jorge Román, Sofia Buenaventura, Julian Giraldo en Karen Quintero

Monos
is sinds 9 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Bron: Film Fest Gent

Blinded by the Light

Groot-Brittannië, de jaren 80. Javid is een moslimjongen die op een dag een cassettebandje met muziek van Bruce Springsteen vindt. Tot groot ongenoegen van zijn familie raakt hij gefascineerd door de zanger. Dankzij de muziek van Springsteen leert Javid zichzelf en zijn familieleden beter kennen.

Dramatische komedie van Gurinder Chadha, met Viveik Kalra, Kulvinder Ghir en Meera Ganatra

Blinded by the Light
is vanaf 15 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 4.99 euro.

It: Chapter Two

Na het fantastische It, is It: Chapter Two waarschijnlijk de horrorfilm waar we op dit moment allemaal het meest naar uitkijken. En we hebben zéér goed nieuws voor jou want It: Chapter Two verschijnt deze zomer nog. Al moet je wel nog even geduld oefenen tot de release op 18 september (al kan dat ook twee weken vroeger zijn, dat is voorlopig nog niet duidelijk).

Het kwaad vestigt zich opnieuw in het stadje Derry als regisseur Andy Muschietti in It Chapter Two de Losers Club weer bij elkaar brengt, daar waar het allemaal begon. Bereid je voor op de finale van de grootste horrorfilm allertijden.

Horrorfilm van Andrés Muschietti, met Bill Skarsgård, James McAvoy, Jessica Chastain en Bill Hader

It: Chapter Two
is vanaf 15 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 4.99 euro.

Bekijk ook:
Clowns in de hoofdrol: hip of horror?

Scary Stories to Tell in the Dark

Na een avond stappen brengt een groep tieners een bezoek aan een verlaten huis aan de rand van het stadje Mill Valley. In dat spookhuis woonde ooit Sarah Bellows die haar donkere geheimen opschreef in dit boek. De groep tieners ontdekt het boek en brengen het boek weer tot leven. Het boek blijkt vervloekt te zijn en de angstaanjagende verhalen met duistere figuren komen daarmee tot leven. Hoe stop je een boek dat zichzelf schrijft en waarvan de verhalen ook daadwerkelijk tot leven komen?  

De monsters in Scary Stories to Tell in the Dark komen uit het brein van scenarioschrijver Guillermo del Toro (Hellboy, Pacific Rim, Crimson Peak, The Shape Of Water).

Horrorfilm van André Øvredal met Dean Norris, Gil Bellows, Lorraine Toussaint, Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Austin Zajur en Gabriel Rush

Scary Stories to Tell in the Dark
is vanaf 15 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Ook in januari zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top