Tijd voor film: nu in de bioscoop (15 januari)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: Renée Zellweger verrast met een fenomenale performance als de onnavolgbare Judy Garland tijdens haar laatste concertreeks in Londen, en verder is er ook nog de stijlvolle Hitchcockiaanse thriller 'The Whistlers', 'Adoration', het laatste deel van de Ardennen-trilogie van de Belgische regisseur Fabrice du Welz, de horrorthriller 'The Grudge' en de Franse komedies 'Selfie' en 'Une Belle Equipe'. Bovendien is Sam Mendes' met maar liefst 10 Oscars genomineerde oorlogsepos '1917', dat vorige week bij ons in première ging, een absolute Must See! De popcorn staat klaar, dus rep je naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Judy

In 1969 is de ster die Judy Garland ooit was bijna volledig uitgedoofd. Na een leven getekend door verslavingen, mislukte huwelijken en depressies, en een helse reis van America's sweetheart naar uit Hollywood verbannen has-been, meert de Amerikaanse aan in Londen voor een reeks concerten in de Talk of the Town-club.

De tour is tegelijk een triomf en een compleet fiasco: op goeie dagen stelt Garland haar ongelooflijke talent ten toon, en op slechte wordt ze het podium af gejoeld. Uit flashbacks die zich bijna uitsluitend afspelen op de set van 'The Wizard of Oz' in de schaduw van MGM-baas Louis B. Mayer, zien we de oorsprong van Garlands trauma: ze werd uitgebuit door het toxische Hollywood studiosysteem, een dagelijkse cocktail dieetpillen, slaappillen en uppers gevoederd en een schoonheidsideaal opgelegd waar de 17-jarige jonge vrouw nooit aan zou kunnen voldoen.

Deze concertreeks in Londen zou uiteindelijk haar laatste worden. In juni 1969 sterft Judy Garland aan een accidentele overdosis barbituraten. Renée Zellweger verrast met een fenomenale performance als de onnavolgbare Judy Garland tijdens haar laatste concertreeks in Londen. Kleine waarschuwing: na het zien van 'Judy' zal je nooit meer op dezelfde manier naar 'The Wizard of Oz' kunnen kijken.

Biografisch muziekdrama van Rupert Goold, met Renée Zellweger, Jessie Buckley, Finn Wittrock en Rufus Sewell

IMDb-score: 7,0/10


Bekijk ook:
Deze voormalige kindsterren kwamen op een tragische manier aan hun einde
Rupert Goold ontleedt levensverhaal van actrice Judy Garland in 'Judy'
Judy: het tragische leven van een Hollywoodlegende

Adoration

Na sinistere huivertrips over een onfortuinlijke charmezanger ('Calvaire', 2004) en een moordlustige gigolo ('Alleluia, 2014') wilde de Brusselse regisseur Fabrice du Welz wat luchtigheid in zijn Ardennen-trilogie brengen.

Hoewel het bloed op het gezicht van actrice Fantine Harduin anders doet vermoeden, is Adoration minder donker dan zijn voorgangers. "De film volgt Paul, een jonge dromer die verblijft in het psychiatrisch ziekenhuis waar zijn moeder werkt", vertelt Du Welz. "Op een dag wordt hij halsoverkop verliefd op patiënte Gloria, een schizofreen tienermeisje. Daar zit 'm ook de link tussen de drie films: in alledrie zit een personage dat Gloria heet, en alledrie hebben ze hetzelfde onderwerp: de allesomvattende liefde, met alle gevolgen van dien." (Naar Focus Knack) De rol van Gloria wordt vertolkt door de jonge Belgische actrice Fantine Harduin, die onlangs nog internationaal furore maakte in 'Happy End', de laatste van Michael Haneke.

Thriller van Fabrice du Welz, met Fantine Harduin, Thomas Gioria, Benoît Poelvoorde, Béatrice Dalle, Peter Van den Begin en Emmanuelle Béart, met wie Du Welz eerder zijn Thaise avontuur 'Vinyan' inblikte.

IMDb-score: 6,4/10

The Whistlers

Op zijn bekende gortdroge en licht absurdistische wijze, maar met veel meer actie dan we van hem gewend zijn, snijdt de Roemeense regisseur Corneliu Porumboiu onderwerpen aan als loyaliteit, corruptie, bureaucratie en semantiek, en dat alles verpakt als een stijlvolle, Hitchcockiaanse thriller.

Wanneer politieagent Cristi aankomt op het Canarische eiland La Gomera, wordt hij opgewacht door een stel criminelen. Van hen leert hij het Silbo, een fluittaal die eeuwen geleden op het eiland is ontstaan. Aangezien nog maar weinig mensen de fluitklanken beheersen, is de taal bijzonder geschikt om geheime boodschappen mee uit te wisselen. Cristi, zo omkoopbaar als een Roemeense agent maar zijn kan, zit diep in de nesten. Hij lijkt zijn hand overspeeld te hebben. Zowel zijn meerderen als de gangsters met wie hij samenwerkt, ruiken onraad. Wie kan hij nog vertrouwen? Vast niet de mooie Gilda, een femme fatale uit het boekje.

Misdaadthriller van Corneliu Porumboiu, met Vlad Ivanov, Catrinel Marlon en Rodica Lazar

IMDb-score: 6,7/10

Selfie

In een wereld waarin digitale technologie ons leven is binnengedrongen, eindigen sommigen van ons in de miserie. Centraal staan verslaafden en technofoben, die tegen alledaagse problemen aanlopen. Aan de hand daarvan vertelt de film de ontwikkelingen van de mens uit het digitale tijdperk.

Komedie van Tristan Aurouet, Thomas Bidegain, Marc Fitoussi, Cyril Gelblat en Vianney Lebasque, met Manu Payet, Blanche Gardin en Elsa Zylberstein

IMDb-score: 6,4/10


The Grudge

Nadat een jonge moeder haar familie in haar eigen huis heeft vermoord, ontdekken een alleenstaande moeder en de jonge rechercheur Muldoon dat het huis in de voorsteden wordt vervloekt door een wraakzuchtige geest. Diegenen die het huis betreden moeten het bekopen met een gewelddadige dood. Nu zal ze zichzelf en haar zoon moeten zien te beschermen tegen de demonische geesten uit het vervloekte huis.

Horrorthriller van Nicolas Pesce, met Andrea Riseborough, Betty Gilpin en Lin Shaye  

IMDb-score: 4,1/10

Une Belle Equipe

Na een gevecht wordt een voetbalteam geschorst tot het einde van het seizoen. Om deze kleine club uit het noorden van de ondergang te redden, besluit de coach een team te vormen dat uitsluitend uit vrouwen bestaat. Deze nieuwe situatie zal de levens van een hoop gezinnen volledig veranderen.

Komedie van Mohamed Hamidi, met Kad Merad, Alban Ivanov en Céline Sallette

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. 1917: Oorlogsdrama van Sam Mendes, met Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Andrew Scott en Colin Firth
2. Star Wars: The Rise of Skywalker: Sci-fi avonturenfilm van J.J. Abrams, met Carrie Fisher, Mark Hamill en Adam Driver
3. Frozen 2: Animatiefilm van Chris Buck en Jennifer Lee, met de stemmen van Kristen Bell, Jonathan Groff en Evan Rachel Wood (O.V.) / Aline Goffin, Elke Buyle, Govert Deploige, Guillaume Devos, Ivan Pecnik, Tania Kloek, Ludo Hellinx en Dieter Troubleyn
4. Jumanji: The Next Level: Actiekomedie van Jake Kasdan, met Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas, Awkwafina en Danny DeVito
5. 21 Bridges: Actie/misdaadthriller van Brian Kirk III, met Chadwick Boseman, Sienna Miller en J.K. Simmons

Bekijk ook:
De filmtoppers van 2020
De leukste familiefilms van 2020

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top