De leukste familiefilms van 2020

Kids | Een nieuw jaar, dat betekent weer heel wat nieuwe films in het vooruitzicht! Wij zetten ze even op een rij, zodat je alvast een keuze kan maken uit de nieuwste familiefilms die in 2020 op het witte doek zullen verschijnen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Staan onder andere op het programma: een nieuwe tot de verbeelding sprekende live-actionremake van Disney, twee nieuwe animatiefilms van Pixar en paar leuke sequels.

Dolittle

Robert Downey Jr. brengt een van de meest getalenteerde personages uit de literatuur tot leven in een wervelende nabootsing van het klassieke verhaal van de man die met dieren kan praten: Dolittle.

Na het verlies van zijn vrouw zeven jaar eerder, kluistert de excentrieke Dr. John Dolittle, de befaamde dokter en dierenarts van Queen Victoria's England, zich achter de hoge muren van Dolittle Manor met alleen zijn menagerie van exotische dieren als gezelschap. Maar als de jonge koningin ernstig ziek blijkt te zijn, wordt een aarzelende Dolittle gedwongen om op een episch avontuur naar een mythisch eiland te vertrekken, op zoek naar een remedie terwijl hij oude tegenstanders kruist en wonderlijke wezens ontdekt.

De dokter wordt op zijn zoektocht vergezeld door een jonge, zelfbenoemde leerling en een hele reeks dieren waaronder een angstige gorilla, een enthousiaste eend, een kibbelend duo cynische struisvogels, een vrolijke ijsbeer en een eigenwijze papegaai, die fungeert als Dolittle's meest betrouwbare raadgever en vertrouweling.

Met Robert Downey Jr., Michael Sheen en Antonio Banderas en de stemmen van onder andere Tom Holland, Rami Malek, Emma Thompson, Ralph Fiennes, Marion Cotillard en Octavia Spencer.

Vanaf 29 januari in de zalen

Sonic

Sonic is een komisch live-action avontuur gebaseerd op de klassieke videogame van SEGA, met in de hoofdrol de iconische heethoofdige blauwe egel.

De film volgt Sonic in zijn ontdekking van de wereld met zijn nieuwe menselijk vriend Tom Wachowski (James Marsden). Sonic en Tom moeten hun krachten bundelen om Dr. Robotnik (Jim Carrey) te stoppen. Deze gemene gekke wetenschapper wil Sonic zijn superpowers stelen om zo de hele wereld te domineren.

Vanaf 19 februari in de zalen

Wickie en het Magische Zwaard

In Wickie en het Magische Zwaard wilt Wickie maar al te graag mee met zijn vader op avontuur! Alleen ziet Halvar dat helemaal niet zitten, hij vindt Wickie nog veel te jong. Alles verandert echter wanneer Wickie's moeder Ylva door een magisch zwaard verandert in een gouden standbeeld. Wickie moet en zal zijn moeder redden, terwijl hij ondertussen ook aan zijn vader moet bewijzen dat hij wél klaar is voor het echte werk... Zal Wickie slagen in zijn opzet en weer veilig aanmeren in Flake?

Vanaf 19 februari in de zalen

Willy op de Onbekende Planeet

Nadat hun ruimteschip door een astroïderegen vernield wordt, raakt de jonge Willy gescheiden van zijn ouders en landt hij met zijn reddingscapsule op een onontdekte planeet. Met de hulp van robot Buck zal Willy in het wild moeten overleven tot een reddingsmissie hem vindt.

Met de stemmen van Govert Deploige en Sem van der Horst

Vanaf 26 februari in de zalen

Onward

Onward vertelt het verhaal van twee elfenbroers uit een magische buitenwijk. Na de dood van hun vader besluiten de jongens op een ontdekkingsreis te gaan. Daarbij gaan ze op zoek naar de vraag of er nog enige vorm van magie over is in de buitenwereld.

De nieuwste Pixar met de stemmen van Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus en Octavia Spencer.

Vanaf 4 maart in de zalen

Mulan

Ten tijde van de Han-dynastie kondigt de Chinese keizer aan dat er één man per gezin moet dienen in het leger. Mulan – gespeeld door Chinese actrice, zangeres en model Liu Yifei – besluit de plaats van haar zieke vader in te nemen. In het geheim, want vrouwen zijn niet toegestaan om mee te vechten. Ze verkleedt zich als man en infiltreert zo in het leger om het land te verdedigen tegen indringers uit het Noorden.

De nieuwste liveaction remake van Disney door de Nieuw-Zeelandse regisseur Niki Caro.

Vanaf 25 maart in de zalen

Trolls World Tour

Anna Kendrick en Justin Timberlake keren terug in een all-star vervolg op de 2016 geanimeerde musicale hit van Dreamworks: Trolls Wereldtour. In een avontuur dat hen veel verder brengt dan wat ze al eerder wisten, ontdekken Poppy (Kendrick) en Branch (Timberlake) dat ze maar één van de zes verschillende Troll-stammen zijn, verspreid over zes verschillende landen en toegewijd aan zes soorten muziek: Funk, Country, Techno, Classical, Pop en Rock. Hun wereld staat op het punt om veel groter en veel luider te worden.

Een lid van de hard-rock royalty, Queen Barb (Rachel Bloom), bijgestaan door haar vader King Thrash (Ozzy Osbourne), wil alle andere soorten muziek vernietigen om de rock te laten regeren. Met het lot van de wereld op het spel, zijn Poppy en Branch, samen met hun vrienden - Biggie (James Corden), Chenille (Caroline Hjelt), Satin (Aino Jawo), Cooper (Ron Funches) en Guy Diamond (Kunal Nayyar) - op pad gegaan om alle andere landen te bezoeken om de trollen te verenigen in harmonie tegen Barb.

Met ook nog Mary J. Blige, Anderson Paak, Kelly Clarkson, Sam Rockwell, J. Balvin en Jamie Dornan in de originele versie.

Vanaf 25 maart in de zalen

Peter Rabbit 2: The Runaway

Pieter en zijn vriendjes wonen gelukkig samen met Bea en Thomas, die net getrouwd zijn. Ook al doet Pieter zijn best, toch blijft Thomas het moeilijk hebben met Pieters ondeugende karakter. Daarom besluit Pieter uit de tuin weg te trekken, op zoek naar een plek waar zijn kattenkwaad wel wordt gewaardeerd: de grote stad. Zijn familie wil hem echter niet kwijt en riskeert alles om hem te zoeken...

Vanaf 1 april in de zalen

Scoob!

In dit eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur voor de bioscoop zie je hoe het allemaal begon en stuit Mystery Inc. op het grootste mysterie uit hun carrière.

 Scoob! onthult hoe vrienden voor het leven Scooby en Shaggy elkaar ontmoet hebben en hoe ze samen met jonge speurneuzen Fred, Velma en Daphne het beroemde Mystery Inc. vormden. Na honderden opgeloste zaken en gezamenlijke avonturen worden ze geconfronteerd met hun grootste, uitdagendste mysterie tot nu toe: een complot om de geesthond Cerberus op aarde los te laten. Tijdens hun strijd om deze wereldwijde "hondpocalyps" tegen te houden, ontdekt de groep een geheim over Scooby’s achtergrond en dat hij voor iets heel groots is voorbestemd.

Vanaf 13 mei in de zalen

Artemis Fowl

Disneys Artemis Fowl, gebaseerd op het geliefde boek van Eoin Colfer, volgt het fantasierijke, betoverende avontuur van twaalfjarig genie Artemis Fowl, die afstamt van een lange lijn van criminele meesterbreinen. Hij is op zoek naar zijn vader, die op mysterieuze wijze verdween. Met de hulp van zijn loyale beschermer, Butler, begint Artemis aan zijn zoektocht, en ontrafelt hij zo een eeuwenoude bevolking die onder de grond leeft - het geweldig geavanceerde feeënvolk. Artemis is ervan overtuigd dat de verdwijning van zijn vader op de een of andere manier gelinkt is aan de geheimzinnige, afgezonderde feeënwereld, en gebruikt zijn listigheid om een plan te smeden. Een plan dat zo gevaarlijk is, dat hij zichzelf in een benarde situatie werkt, die tot een kennisstrijd met de machtige feeën leidt.

Film van Kenneth Branagh met Hong Chau, Judi Dench en Josh Gad.

Vanaf 27 mei in de zalen

The Spongebob Movie: Sponge on the Run

SpongeBob SquarePants, zijn beste vriend Patrick en de rest van de bende van Bikinibroek komen in 2020 nogmaals op het grote scherm!

Nadat SpongeBob's geliefde slak Gary is gekaapt, beginnen hij en Patrick aan een episch avontuur in The Lost City of Atlantic City om Gary thuis te brengen. Terwijl ze reizen door de vreugde en gevaren van deze hilarische reddingsmissie, bewijzen SpongeBob en zijn maatjes dat er niets sterker is dan de kracht van vriendschap.

Vanaf 3 juni in de zalen

Soul

Joe Gardner geeft les op de middelbare school en is daarnaast jazzmuzikant. Woonachtig in New York leidt hij zijn hele leven voor zijn enige passie namelijk de muziek. Dit gaat evenwel ten koste van al het andere. Op een dag ontmoet Joe het meisje 22.

Animatiefilm van Pixar met de stemmen van Jamie Foxx en Tina Fey.

Vanaf 24 juni de zalen

Minions 2: The Rise of Gru

De kleine gele wezens uit de Despicable Me films krijgen hun tweede eigen film. De plot is nog niet bekend gemaakt, maar de titel lijkt te verwijzen naar de ontstaansgeschiedenis van Gru en hoe de Minions bij hem terecht zijn gekomen.

Vanaf 8 juli in de zalen

Jungle Cruise

Disney’s Jungle Cruise is geïnspireerd op de beroemde attractie in Disneyland Californie. Met Dwayne Johnson in de hoofdrol, als charismatische rivierbootkapitein en Emily Blunt als een vastberaden ontdekkingsreiziger gaan zij samen op een avontuurlijke missie om de jungle van de Amazon te onderzoeken.

Met ook nog Jesse Plemons, Paul Giamati, Jack Whitehall en Edgar Ramirez.

Vanaf 22 juli in de zalen

The One and Only Ivan

The One and Only Ivan is een verfilming van het gelijknamige boek van Katherine Applegate. Het verhaal gaat over Ivan, een gorilla die woont in een kooi in een winkelcentrum. Naast de aap wonen ook een olifant en hondje in het winkelcentrum. De dieren krijgen een nieuwe medebewoner, wanneer er een baby-olifantje bij komt. Gorilla Ivan neemt de zorg van het kleine diertje op zich en probeert te ontsnappen aan de vervelende eigenaren.

Met de stemmen van Angelina Jolie, Sam Rockwell, Helen Mirren en Danny DeVito.

Vanaf 12 augustus in de zalen

The Witches

Robert Zemeckis maakt een remake van The Witches, de film uit 1990 gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. Het verhaal gaat over een zevenjarig jongetje dat per ongeluk op een heksenconventie terechtkomt en speelt zich af in de jaren zestig. De jongen wordt verandert in een muis en moet er dan alles aan doen om de heksen tegen te houden.

Anne Hathaway zal de rol van de opperheks spelen, die in de originele film gespeeld werd door Anjelica Houston. Andere rollen zijn voor Stanley Tucci, Octavia Spencer en Chris Rock.

Vanaf 7 oktober in de zalen

Bigfoot Family

Bigfoot Family is een vervolg op Bigfoot Junior uit 2017, een film van de Belgische animatiestudio nWave en regisseur Ben Stassen, bekend van The Queen’s Corgi, Robinson Crusoe en  Sammy’s Adventures. Over het verhaal van de nieuwe film is nog niets bekend.

Vanaf 21 oktober in de zalen

The Queen’s Corgi is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Raya and the last Dragon

Op het einde van het jaar komt Disney nog met een gloednieuwe animatiefilm Raya and the Last Dragon, het regiedebuut van animatoren Paul Briggs (Frozen) en Dean Wellins (Zootopia).

Het verhaal speelt zich af op een alternatieve versie van de Aarde, die in vijf landen is opgedeeld. Samen vormen ze het land van de draak, maar de legendarische wezens zelf zijn al lang uitgestorven. Het is aan het hoofdpersonage Raya om de laatste te vinden en de wereld te redden van een donkere kracht die hem heeft ingepalmd.

Scenariste is Adele Lim (Crazy Rich Asians), de stemmencast bestaat uit Cassie Steele als Raya en Awkwafina als Sisu de draak.

Vanaf 25 november in de zalen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top