De filmtoppers van 2020

Films | 2020 belooft een knaller van een filmjaar te worden. Welke toppers kan je gaan bekijken in de bioscoop? Verneem er hier alles over!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jojo Rabbit

Het wereldbeeld van een Duits jongetje met Adolf Hitler als denkbeeldige vriend staat op zijn kop wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder een Joods meisje op zolder verstopt.

Satire van Taika Waititi met Roman Griffin Davis, Scarlett Johansson, Thomasin McKenzie en Rebel Wilson
In de bioscoop vanaf 29/01

1917

Tijdens de Eerste Wereldoorlog nemen de jonge, Britse soldaten Schofield en Blake deel aan een gevaarlijke missie. In een race tegen de klok proberen ze op vijandig terrein een boodschap te overhandigen die de levens van honderden soldaten, waaronder Blakes eigen broer, kan redden.
 
Oorlogsfilm van Sam Mendes met Dean-Charles Chapman, George MacKay, Colin Firth en Claire Duburcq
In de bioscoop sinds 08/01Judy

Op 22 juli 1969 overleed de 47-jarige actrice en zangeres Judy Garland in Londen aan een onvrijwillige overdosis kalmeermiddelen. Het was een triest einde van een bijzonder turbulent leven vol onzekerheden en zelfhaat. Zo goed als blut, verwikkeld in een bitter gevecht over het hoederecht van twee van haar kinderen met een ex-echtgenoot, fysiek onstabiel en mentaal al bijna even labiel, was een reeks concerten in Londen zowat Garlands laatste strohalm. 

Biografie van Rupert Gold met Renée Zellweger, Rufus Sewell, Michael Gambon en Jessie Buckley
In de bioscoop vanaf 15/01

Bad Boys For Life

Marcus is klaar om met pensioen te gaan, maar Mike nog niet. Hij overtuigt Marcus dan ook om mee de strijd aan te gaan tegen Armando Armas, de leider van een drugskartel in Miami.

Actiefilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah met Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens en Joe Pantoliano
In de bioscoop vanaf 22/01
Bombshell

Enkele werkneemsters van Fox News Channel beschuldigen Roger Ailes, de oprichter van de zender, van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Drama van Jay Roach met Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie en John Lithgow
In de bioscoop vanaf 29/01

The Gentlemen

De Amerikaanse drugbaron Mickey Pearson bezit in Londen een zeer winstgevende marihuanahandel. Wanneer men in de onderwereld lucht krijgt van zijn intentie om de handel te verkopen, worden er allerlei plannetjes gesmeed om zijn drugsrijk hardhandig over te nemen.

Misdaadfilm van Guy Ritchie met Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery en Henry Golding
In de bioscoop vanaf 19/02
Emma

Knap, slim en rijk, Emma Woodhouse is een rusteloze koningin zonder rivalen in haar slome kleine stadje. In deze glinsterende satire van sociale klasse en de pijn van het volwassen worden, zoekt Emma haar weg door middel van verkeerde keuzes en romantische misstappen om de liefde te vinden die er al die tijd al is geweest.

Komedie van Autumn de Wilde met Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy en Mia Goth
In de bioscoop vanaf 01/04
No Time To Die

James Bond is niet langer actief als agent en geniet van een rustig leven in Jamaica. Zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA komt hem om hulp vragen. De missie om een ontvoerde wetenschapper te redden blijkt veel verraderlijker te zijn dan verwacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk, gewapend met gevaarlijke nieuwe technologie.

Bondfilm van Cary Fukunaga met Daniel Craig, Naomie Harris, Ralph Fiennes en Lashana Lynch
In de bioscoop vanaf 08/04
Black Widow

Na haar geboorte wordt Natasha 'The Black Widow' Romanov aan de KGB geschonken. Daar trainen ze haar om de Amerikanen te bespioneren. Wanneer de Sovjet-Unie uit elkaar valt, probeert de Russische overheid haar te vermoorden. Ze willen namelijk niet dat de Amerikanen haar voor hun neus wegkapen.

Fantasyfilm van Cate Shortland met Scarlett Johansson, David Harbour, Florence Pugh en Rachel Weisz
Op 29/04 in de bioscoop


Wonder Woman 1984

De jaren '80. Diana Prince wordt geconfronteerd met de Koude Oorlog en is op weg naar de Sovjet-Unie. Daar zal ze het op moeten nemen tegen Barbara Ann Minerva, beter bekend als de levensgevaarlijke Cheetah. Barbara was een Britse antropoloog die via de plantengod Urtzkartaga speciale krachten heeft gekregen.

Fantasyfilm van Patty Jenkins met Gal Gadot, Kristen Wiig, Chris Pine en Pedro Pascal
In de bioscoop vanaf 04/06


Rookie

De flamboyante motorrijder Nicky leeft voor zijn races. Na een ongeval blijkt dat hij niet meer zal kunnen rijden en stort zijn wereld in. Hij projecteert zijn ambities dan maar op Charlie, de zoon van zijn schoonzus Vero.

Drama van Lieven Van Baelen met Veerle Baetens en Matteo Simoni
In de lente, releasedatum nog niet bekendTenet

Het onderwerp van de actiefilm Tenet, die in zeven landen werd opgenomen, is nog in een waas van mysterie gehuld. De verwachtingen zijn alvast hooggespannen: het zou één van de blockbusters van de zomer moeten worden.

Actiefilm van Christopher Nolan met John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki en Clémence Poésy
In de bioscoop vanaf 16/07

Ghostbusters: Afterlife

Callie erft de boerderij van haar vader, één van de originele Ghostbusters. Ze verhuist met haar kinderen Phoebe en Trevor naar het kleine dorpje in Oklahoma. Daar vinden ze onder meer Ecto-1, het voertuig van de Ghostbusters, terug. De kinderen moeten beslissen of ze in hun voetsporen willen treden.

Sciencefictionfilm van Jason Reitman met Paul Rudd, Carrie Coon, McKenna Grace en Finn Wolfhard
In de bioscoop vanaf 19/08The King’s Man

Een verzameling van 's werelds ergste tirannen en criminele meesterbreinen verzamelt zich om een oorlog te ontketenen. De hoop is gevestigd op één man die tegen de tijd zal moeten racen om ze te stoppen. Men richt The King's Man op, de eerste onafhankelijke inlichtingendienst.

Spionagefilm van Matthew Vaughn met Ralp Fiennes, Stanley Tucci, Gemma Arterton en Rhys Ifans
In de bioscoop vanaf 17/09
Death On The Nile

Hercule Poirot onderzoekt een moord tijdens zijn vakantie.

Thriller van Kenneth Branagh met hemzelf, Gal Gadot, Armie Hammer en Tom Bateman
In de bioscoop op 08/11Dune

Paul Atreides is de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekend staat als Dune. De nieuwe planeet is rijk aan melange, dat meestal the spice genoemd wordt. De unieke drug met levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten wordt beschouwd als het meest waardevolle goed in het hele universum.
 
Sciencefictionfilm van Denis Villeneuve met Timothée Chalamet, Oscaar Isaac, Rebecca Ferguson en Stellan Skarsgård
In de bioscoop vanaf 16/12
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top