De strafste rollen van Kevin Janssens

Films | Kevin Janssens is vanaf deze week te zien in De Patrick, de debuutfilm van Tim Mielants. Voor zijn rol van het hoofdpersonage kwam Janssens op korte tijd maar liefst 17 kilogram bij, wat hem ei zo na in een depressie stortte. Met zijn metamorfose onderstreept hij nogmaals dat hij meer in zijn mars heeft dan gewoon de 'mooie jongen' spelen. Wij zetten de meest straffe rollen van Kevin Janssens op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Patrick vertelt het tragikomische familiedrama van Patrick, die na het overlijden van zijn vader de naturistencamping moet overnemen. Hij is echter zijn hamer kwijt en dat brengt hem in een existentiële zoektocht.

Koning van de Wereld

Kevin Janssens brak door bij het grote publiek in 2006 dankzij zijn rol van duiker Rick in de film Windkracht 10 - Koksijde Rescue naast onder andere Veerle Baetens en Jelle Cleymans.

Een jaar later speelde hij de hoofdrol in de miniserie Koning van de Wereld van scenarist Marc Didden. De reeks vertelt het verhaal van bokser Stan Vandewalle die op weg naar de top te maken krijgt met vele verleidingen: vrouwen, alcohol, drugs en geld. Andere hoofdrollen waren voor Koen de Bouw, Jan Decleir en Josse De Pauw. De serie werd geregisseerd door Guido Henderickx, bekend van Moeder, Waarom Leven Wij?, en werd geprezen omwille van het prachtige camerawerk en pakkend verhaal.

Kevin Janssens werd na zijn indrukwekkende prestatie uitgeroepen als EFP Shooting Star op het filmfestival van Berlijn.

Vermist

Van 2008 tot 2014 speelde Kevin Janssens de onbezonnen Nick Bulens in de reeks Vermist van VT4. De serie over de Cel Vermiste Personen was wereldwijd te zien in ruim veertig landen waaronder Frankrijk en Duitsland en is daarmee een van de best verkochte Vlaamse series in het buitenland.

In 2008 was hij ook te zien in De Smaak van De Keyser, de familiesaga rond drie generaties vrouwen in een Hasseltse jeneverstokerij.

Het Goddelijke Monster

Als mooie jongen speelde Kevin Janssen in 2010 rollen in de romantische komedies Zot van A van Jan Verheyen en Smoorverliefd van Hilde Van Mieghem.

In 2011 liet hij zich van een andere kant zien in de serie Het Goddelijke Monster, de serie van Hans Herbots naar de monstertrilogie van Tom Lanoye. Janssens speelt daarin Steven Deschryver die onder andere te zien was in een ophefmakende homoscène in een darkroom.

Het Varken van Madonna

In datzelfde jaar liet Kevin Janssens zijn komisch talent zien met de hoofdrol in de feelgoodkomedie Het Varken van Madonna, een film van Frank Van Passel. Kevin Janssens speelt hierin de rol van handelsvertegenwoordiger Tony Roozen die Porky, een gerobotiseerd varkentje dat een geur verspreid om de seksuele drift bij varkens te verhogen, moet proberen aan de man te brengen maar strandt in het dorp Madonna.

In 2012 had hij dan weer een rolletje in de komische succesreeks Quiz Me Quick van Bart De Pauw.

Salamander

Een heel andere kant van hem zagen we in de misdaadreeks Salamander (2012), de Eén-reeks naar een scenario van Ward Hulselmans, geregisseerd door Frank Van Mechelen. Janssens speelt daarin de gladde Vincent Noël.  Noël is een handlanger van bankdirecteur Raymond Jonkhere (Mike Verdrengh) en lid van de geheime genootschap Salamander. Hij draait zijn hand niet om voor een moord en schopt het tot veiligheidsadviseur van de eerste minister.

Ook Salamander werd een internationaal succes en was te zien op BBC Four en RTL Crime.

D’Ardennen

In 2015 speelde hij de pannen van het dak in D’Ardennen, de debuutfilm van Robin Pront over twee broers die een homejacking plegen die volledig fout afloopt. Janssens speelt hierin de rol van Kenneth die vrijkomt uit de gevangenis en ten koste van alles z’n ex-vriendin Sylvie (Veerle Baetens) terug voor zich probeert te winnen.

D’Ardennen werd lovend onthaald op het filmfestival van Toronto en was de opener van het Film Fest Gent. De film werd geselecteerd als Belgische inzending voor de Oscars en ging naar huis met maar liefst zes Ensors, waaronder die voor beste film en beste acteur.

De rol opende deuren voor Kevin Janssens aan de andere kant van de taalgrens met sindsdien rollen in de thriller Tueurs van Jean-François Hensgens en François Troukens en in Lukas, een film van Julien Leclercq met Jean-Claude Van Damme in de hoofdrol.

Undercover

Het afgelopen jaar was Kevin Janssens te zien in twee fictiereeksen op Eén. Eerst speelde hij in Over Water van Tom Lenaerts de gladde havenmagnaat Patrick de Beco, die met duistere zaakjes bezig is.

In Undercover viel hij op als Jurgen Van Kamp, de enige Belg uit de organisatie van Ferry Bouman. Jurgen is enerzijds een marginale crimineel, maar onder zijn ruwe bolster is hij vooral een kwetsbare, tragische figuur met een groot minderwaardigheidscomplex.

De serie met Tom Waes en Anna Drijver in de hoofdrollen is wereldwijd beschikbaar via Netflix en heeft een mooi internationaal festivalparcours achter de rug. In 2018 werd de reeks als enige Belgische genomineerd voor de competitie op het internationale festival Canneséries in Cannes. Tijdens het Duitse Seriencamp Festival sleepte Undercover de Publieksprijs in de wacht. Bovendien kaapte het de juryprijs voor beste serie weg op Cinequest Film & Creativity Festival, een van de belangrijkste Amerikaanse festivals.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top