Once Upon a Time in Hollywood: Tarantino op z'n best

Films | Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zo een pareltje afgeleverd dat we alleen maar kunnen hópen dat het niet zijn laatste film wordt. Bekijk hem vanaf 20 december in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. Ondertussen heeft Dalton met Roman Polanski en Sharon Tate (Margot Robbie) ook nog eens nieuwe buren gekregen, die wel succesvol blijken te zijn.

Eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk

De negende film van Tarantino is in de eerste plaats een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, niet toevallig de periode waarin Tarantino opgroeide. Er valt dan ook niet naast zijn voorliefde voor western en series uit de jaren zestig te kijken. Ook aan de setting is duidelijk veel aandacht besteedt: de prachtige boulevards van Hollywood komen weer tot leven en ook de muziek en kledij doen ons verlangen naar de sixties. Daarnaast herken je ook heel wat voormalige Hollywoodsterren zoals Bruce Lee en Steve McQueen. En dan zijn er nog de hippievolgelingen van Charlie Manson...

Tarantino die zijn meesterwerk ophangt aan de moord op Sharon Tate door enkele aanhangers van goeroe Charles Manson: sommigen hielden hun hart misschien al vast, maar dat is absoluut niet nodig. Omdat je weet hoe tragisch het met haar afgelopen is, hangt er wel een zekere spanning in de lucht telkens dat de actrice in beeld komt. Tegelijkertijd hangt er rond haar personage een speelsheid en luchtigheid die je zelden ziet bij Tarantino. Met dank aan de stralende glimlach van Margot Robbie, die nauwelijks dialogen heeft - ook al opmerkelijk in een Tarantinofilm.

Naast sekssymbolen ook topacteurs

De echte sterren van de film zijn natuurlijk Leonardo DiCaprio en Brad Pitt, die nogmaals bewijzen dat ze naast sekssymbolen ook topacteurs zijn. Leonardo DiCaprio is een geweldige Rick Dalton, een alcoholverslaafde acteur die begin jaren zestig erg populair was dankzij de westernserie Bounty Law, maar het nu moet stellen met gastrolletjes. Cliff Booth is naast zijn stuntdubbel ook zijn chauffeur en manusje-van-alles wiens vrouw er niet meer is. Hoewel Rick Dalton met enkele geweldige monologen initieel het hoofdpersonage lijkt, is het uiteindelijk toch het personage van Brad Pitt die met de film aan de haal gaat dankzij een perfect gestileerde karakterzetting (die scene met zijn hond!). Dan toch de stempel van de meester!

Tarantino verzamelde voor deze film een indrukwekkende ensemblecast met naast de hoofdrolspelers onder andere de betreurde Luke Perry, Al Pacino, Timothy Olyphant, Bruce Dern, Damian Lewis, Kurt Russell, Michael Madsen, Dakota Fanning en Lena Dunham. Sommigen onder hen komen echter nauwelijks in beeld, terwijl Tim Roth en James Marsden er zelfs helemaal werden uitgeknipt. De revelatie van de film is zonder twijfel de amper tienjarige Julia Butters, die Trudi vertolkt, tegenspeelster van Rick Dalton in de westernserie Lancer. Zij zorgt voor een grappige noot, want ja, deze film is ook erg grappig!

Once Upon a Time in Hollywood lijkt op het eerste zicht een atypische Tarantino met minder geweld, minder knettergekke personages en minder ellenlange dialogen, maar vergis je niet! De perfect opgebouwde spanning, de sappige dialogen en vooral het spectaculaire einde zijn helemaal Tarantino! 

Vanaf 20 december beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:

Via je startscherm ga je naar 'films'.
Of druk op de 'On demand' of 'Shop' knop van je afstandsbediening en ga naar 'films'.
Bekijk ook:
Win een retro platenspeler en de originele soundtrack van Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top