Must-see op Netflix: GLOW, seizoen 2!

Series | Gorgeous Ladies of Wrestling, het fictieve – maar op ware gebeurtenissen geïnspireerde – verhaal van een bont team van vrouwelijke pro-wrestlers in de jaren ’80. Seizoen 2 staat nu online en is de moeite!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Denk aan worstelende vrouwen, strakke glitterpakjes, body slams en véél haarlak.

GLOW is geïnspireerd op de kortlopende, maar erg populaire tv-show met dezelfde naam, die liep van 1986 tot 1990. De Netflix Original-serie heeft die real-life show als basis, maar gebruikt ze om het fictieve verhaal te vertellen van een werkloze actrice in het Los Angeles van de jaren ’80, die in GLOW een laatste kans ziet om door te breken.

Vorig jaar een onwaarschijnlijke hit en nu zijn de dames terug voor een tweede seizoen. Warm aanbevolen! En nee, je hoeft geen fan van het worstelen te zijn om deze serie te kunnen smaken. GLOW brengt een mix van comedy en drama, en een verrassend intiem verhaal met verschillende lagen. En alles baadt in de sfeer van de eighties.

Rijzende sterren

GLOW vertelt het fictieve verhaal van Ruth Wilder (Alison Brie), een werkloze met zichzelf worstelende actrice in het Los Angeles van de jaren ’80. Als ze gebeld wordt voor een onconventionele auditie, grijpt ze haar laatste kans op stardom met beide handen aan en werpt zich in de met spandex en glitter besprenkelde wereld van het vrouwenworstelen…

Met succes, want in het tweede seizoen volgen we de dames van GLOW op de voet terwijl ze lokale celebrities worden. Hun pas verworven roem komt met goede, maar ook slechte kantjes.

Vedettes

Ruth en Debbie (Betty Gilpin) hebben de handen in elkaar geslagen en storten zich in een tv-avontuur, geproduceerd door Sam (Marc Maron). Geen sinecure, want intussen sleept ook de pijnlijke gebeurtenis die hun vriendschap in het eerste seizoen op het spel zette, verder aan.

Debbie zit midden in een scheiding, wat de zaken er niet eenvoudiger op maakt. En Sam? Die is nog steeds … Sam. Met al zijn foute gewoontes. Maar nu heeft hij ook nog eens een tiener in huis én moet hij twintig afleveringen uit zijn mouw schudden.
Ruth loopt dan weer over van de energie én de ideeën voor de tv-show, maar of dat nu allemaal zo goed uitdraait…

Twaalf worstelende dames

De ‘Gorgeous Ladies of Wrestling’: twaalf worstelende dames. Verschillende origines, verschillende karakters. Maar geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken!

Hun namen in de ring alleen al … Machu Picchu, Welfare Queen, Scab, Melrose, Sheila the She-Wolf, Zoya the Destroya, Liberty Belle, Britannica, Fortune Cookie, Vicky the Viking…

Wilde dames komen met wilde kapsels én strakke spandexpakjes. En hoewel ze dus geen echte profs zijn, zullen ze alles doen om te winnen. Nog even en Los Angeles ligt aan hun voeten.

Van striptease naar worstelring

Meteen in het begin van het tweede seizoen duikt er een nieuwkomer op bij de dames: Yolanda. Niemand van de ladies wist van haar komst, en dat valt niet direct in goede aarde. De ladies van GLOW worden met hun neus op de feiten gedrukt: ze zijn vervangbaar… De brunette met het gele pakje neemt de plaats in van Junkchain, en werd door Sam uit een stripteasebar geplukt. Een stripteasebar! De dames denken er het hunne van.

Manvolk

Ook nieuw in het tweede seizoen: manvolk rond de ring! Technici, stage props, cameramannen en producenten van lokale zender KDTV scharrelen over rond en zorgen ervoor dat alles klaar is voor de ‘tv-show van het jaar’. De komst van al dat testosteron heeft bij sommige dames een effect op het concentratievermogen. En er barst een heuse machtsstrijd los…

Vrouwen aan het roer

De show draait niet alleen om vrouwelijke wrestlers, maar is ook helemaal door vrouwen gemaakt.  
GLOW werd geproduceerd door de makers van Orange is the New Black: Jenji Kohan (Orange is the New Black, Weeds), Liz Flahive (Homeland, Nurse Jackie), Carly Mensch (Orange is the New Black, Nurse Jackie) en Tara Herrmann (Orange is the New Black).

Flahive and Mensch zijn meteen ook de showrunners.

De twee seizoenen van GLOW zijn nu beschikbaar voor streaming op Netflix.
 
Start Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204! Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top