De gekste huwelijkscontracten van celebrities

Films | Het is alom geweten dat het aantal scheidingen in Hollywood de pan uit rijst. Om hun geld en hun imago te beschermen, zorgen heel wat sterren dan ook voor een huwelijkscontract. Maar sommige contracten zijn toch wat 'over the top', als je ’t ons vraagt …

Door MF

Deel dit nieuws

Beyoncé en Jay-Z

Beyoncé en Jay-Z zijn allebei enorme grootverdieners, dus het is nogal logisch dat ze een huwelijkscontract afsloten. Beyoncé krijgt 5 miljoen dollar voor elk kind dat ze baart (tot nu toe staat de geboorteteller dus op 15 miljoen dollar) en bij een scheiding krijgt ze 1 miljoen dollar voor elk jaar dat ze getrouwd was met Jay-Z, tenminste voor de eerste 15 jaar. Het koppel trouwde in 2008.

Tom Cruise en Katie Holmes

Ook Katie Holmes zorgde voor een gelijkaardige deal met Tom Cruise, waar ze ondertussen al een tijdje van gescheiden is. Katie kreeg bij de scheiding maar liefst 3 miljoen dollar voor elk huwelijksjaar en incasseerde zo 15 miljoen. Daarnaast krijgt ze 400.000 dollar alimentatie per jaar voor dochter Suri. Dat kon slechter...

Justin Timberlake en Jessica Biel

Actrice Jessica Biel wou dan weer iets anders op papier: als echtgenoot Justin Timberlake haar bedriegt, dan krijgt ze 500.000 dollar van hem. Wij zijn alvast benieuwd of Justin al een overschrijving moeten uitvoeren heeft, want de geruchten over bedrog zijn bij dit koppel nooit ver weg.

Steven Spielberg en Amy Irving

Toen regisseur Steven Spielberg en actrice Amy Irving trouwden, schreven ze hun huwelijkscontract op een servet. Toen ze zo’n vier jaar later scheidden, kreeg Amy 100 miljoen dollar (de helft van Spielbergs fortuin) omdat de rechter het huwelijkscontract ongeldig verklaarde. Auwtch!

Mark Zuckerberg en Priscilla Chan

Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook én multimiljardair, liet zijn vrouw Priscilla Chan dan weer een soort van datingcontract tekenen. Een wat? Volgens bronnen stelt het contract dat het koppel één date per week moet hebben en minstens 100 minuten tijd moet maken voor elkaar. En dat mag niet in het appartement van Zuckerberg of in het Facebook-hoofdkantoor gebeuren.

Nicole Kidman en Keith Urban

Hoewel het nooit officieel bevestigd werd, wordt er gezegd dat actrice Nicole Kidman haar man Keith Urban een contract liet tekenen met een speciale clausule ter bescherming van haar vermorgen. Als Urban opnieuw cocaïne o overmatig alcohol gebruikt, krijgt hij géén geld van Kidman bij een scheiding. En Kidman krijgt 600.000 dollar voor elk jaar van hun huwelijk.

Britney Spears en Kevin Federline

Ken je Kevin Federline nog, de ex van Britney Spears en de vader van haar kinderen? Bij hun huwelijk moest Kevin een contract ondertekenen waarin onder andere stond dat voor elk cadeau duurder dan 7.000 dollar een wettelijk document opgesteld moest worden. Het document moest duidelijk maken wie het cadeau zou mogen houden bij een eventuele scheiding. Vermoeiend!

Hugh Hefner en Crystal Harris

Crystal Harris, de zestig jaar jongere weduwe van de onlangs overleden Playboy-baas Hugh Hefner, tekende een waterdicht huwelijkscontract. Daardoor zou ze geen aanspraak kunnen maken hebben op zijn fortuin bij een scheiding. Toch werd er na Hefners dood voor haar gezorgd en erfde ze een aanzienlijke som (lees: in de miljoenen) en een luxueus huis. De rest van Hefners fortuin - zo’n 43 miljoen dollar - werd verdeeld onder zijn kinderen, de Universiteit van Zuid-Californië en verschillende liefdadigheidsinstellingen.

Jennifer Lopez en Ben Affleck

Ooit waren Jennifer Lopez en Ben Affleck het populairste koppel in Hollywood. Maar dat kwam abrupt ten einde toen Ben hun huwelijk afblies. Blijkbaar wou hij het huwelijkscontract – met een clausule tegen bedrog – niet ondertekenen. Jennifer zou 5 miljoen dollar krijgen als Ben haar zou bedriegen, plus 1 miljoen extra als hij erover zou liegen. Bovendien wou ze op papier zetten dat ze minstens 4 keer per week seks moesten hebben...

Jessica Simpson en Tony Romo

Zangeres Jessica Simpson en voormalig American football-speler Tony Romo, die tot zo’n tien jaar geleden een koppel vormden, zijn nooit getrouwd. En dat lijkt ons een geluk voor Jessica, want Romo wou een huwelijkscontract laten opstellen waarin stond dat hij 500.000 dollar van Jessica zou krijgen als ze meer woog dan 61 kg. Pffft!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top