Altered Carbon: flitsend geweld, seks en eeuwig leven

Series | Vanaf 2 februari kun je op Netflix kijken naar Altered Carbon, een nieuwe cyberpunk serie met Joel Kinnaman in de hoofdrol.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf 2 februari kun je op Netflix kijken naar Altered Carbon, een nieuwe cyberpunkserie met Joel Kinnaman in de hoofdrol.

We bevinden ons een paar honderd jaar in de toekomst. De mensheid heeft zich verspreid naar de sterren, het bewustzijn kan worden gedigitaliseerd en overgebracht naar een ander lichaam.

Je lichaam is dus niet wie je bent, je schudt het af zoals een slang haar huid. Wie wil – en het zich kan veroorloven – kan eeuwig leven. Ga je dood? Zolang je harde schijf intact is, hoeft er geen probleem te zijn: een nieuwe ‘sleeve’ en hop, je kunt weer verder. Wie goed bij kas zit, koopt een mooi en goed exemplaar. Wie dat niet is, zit met de ‘overschot’. En dan zijn er nog de mensen die het hele sleevegedoe des duivels vinden.

“Ze stuurden mensen, zoals de oude zeevaarders, eropuit om de grenzeloze oceaan van de ruimte te verkennen. Maar hoe ver we ons ook in het onbekende wagen, de ergste meesters zijn diegenen die we met ons meebrengen.”

Om maar te zeggen, het is niet allemaal peis en vree in de toekomst. Verre van zelfs.

Whodunit

Na 250 jaar ingevroren te zijn geweest, keert gevangene Takeshi Kovacs terug in een nieuw lichaam met één kans om zijn vrijheid te herwinnen: hij moet een complexe moord oplossen.

Het slachtoffer: de welgestelde Laurens Bancroft, die dood werd aangetroffen in een kamer waar normaal gezien alleen hijzelf en zijn vrouw toegang toe hadden. De politie denkt aan zelfmoord.

De opdrachtgever: de welgestelde … Laurens Bancroft, die uit voorzienigheid altijd een kloon van zijn eigen lichaam op overschot heeft. Hij kan maar moeilijk geloven dat hij zelfmoord zou hebben gepleegd, en ‘koopt’ de Envoy – een soort soldaat – Takeshi om de zaak op te helderen.


Scifi, neon en combat

De wereld ziet er donker en gevaarlijk uit in de toekomst, tenzij je je ergens tussen de sterren onder het superrijke volkje, de Meths, bevindt. Daar is het rustiger, maar daarom niet minder gevaarlijk.Op aarde – meer bepaald Bay City, het voormalige San Francisco – is het duister en chaotisch, met veel neonverlichting, grimmige buurten, vreemde AI-hotels, schimmige uitgaansgelegenheden, en al dan niet menselijke strippers met gloeiende ogen. Auto’s zweven door de lucht.

Een vleugje ‘Bladerunner 2049’, gemengd met snelle vechtscènes, futuristische wapens en virtuele, maar gruwelijke foltertechnieken.

Joel Kinnaman

De (anti)held van het verhaal is Takeshi Kovacs, een gevangene en voormalig “Envoy” die na 250 jaar op ijs te hebben gelegen, naar de aarde wordt gebracht in het lichaam van Joel Kinnaman. Een mens kan het slechter treffen. Zijn nieuwe sleeve is uitgerust met de nodige militaire skills en combattechnieken. En die komen van pas, want om zijn opdracht te volbrengen heeft hij meer nodig dan een goede speurneus. Vijanden genoeg.

Zijn opdrachtgever, de schatrijke Laurens Bancroft, wordt gespeeld door James Purefoy.

Verder zie je in de cast onder meer Martha Higareda als politie-inspecteur Kristin Ortega, Chris Conner als de excentrieke hoteleigenaar Poe, en Ato Essandoh als rx-marinier Vernon Elliot.

Prijzig

De serie is gebaseerd op de gelijknamige, bekroonde cyberpunkroman van de Britse auteur Richard Morgan uit 2002. Kosten noch moeite werden gespaard om het verhaal over te brengen naar het kleine scherm. Geruchten gaan dat aan de serie een prijskaartje hangt van om en nabij 7 miljoen dollar per aflevering.

‘Altered Carbon’ ziet er alleszins flitsend uit en liefhebbers van Bladerunner-achtige verhalen zullen hun hart ophalen aan deze ongewone serie vol gevechten, seks, moord en verraad.

Het eerste seizoen van Altered Carbon omvat tien afleveringen van een klein uur en is vanaf 2 februari te bekijken op Netflix

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top