The End of The F***ing World: gitzwart en gruwelijk goed

Series | Een nieuwe hit op Netflix: gitzwart, speciaal en met een geweldige soundtrack. The End of the F***ing World wil je niet missen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Ik ben James. Ik ben 17 jaar. En ik denk dat ik een psychopaat ben.” Zo begint ‘The End of The F***ing World’, en de toon is meteen gezet. Deze serie is iets speciaals, en dat bedoelen we op de best mogelijke manier.

We volgen James (Alex Lawther) en Alyssa (Jessica Barden), twee tieners met elk hun eigen issues die op roadtrip gaan om te zoeken naar Alyssa’s vader. Een niet onbelangrijk detail: James is van plan het meisje te vermoorden. Hij heeft al een resem dieren om het leven gebracht en is nu klaar voor iets groters: een mens. In Alyssa ziet hij het perfecte slachtoffer.

Zij heeft een problematische thuissituatie en vertrekt om op zoek te gaan naar haar vader, die wegging toen ze een ukkepuk was.Twee getroebleerde tieners dus, die alles achterlaten en samen op pad gaan. Dat daar problemen van komen, hoeft geen betoog zeker? Het verhaal ontspint zich gaandeweg, neemt allerlei bochten en zit vreselijk goed in elkaar.

Setting

De serie speelt zich af in Engeland, ergens in de buurt van Londen. Toch heb je vaak het gevoel dat je naar een Amerikaanse roadmovie aan het kijken bent, in de sfeer van Ridley Scotts ‘Thelma & Louise’.

Alyssa zegt het zelf: “Als dit een film was, zouden we waarschijnlijk Amerikaans zijn”.

Afgezien daarvan, is het moeilijk om ze onder te brengen in een bepaald hokje. ‘The End of The F***ing World’ is gitzwart en grappig tegelijk, raar en dramatisch, gewelddadig en toch ook romantisch. Speciaal, op de best mogelijke manier dus.

Music maestro!

Niet onbelangrijk voor de unieke sfeer van de serie is de muziek. ‘The End of The F***ing World’ heeft een sublieme soundtrack vol rock- en soulklassiekers uit de jaren ’60, samengesteld door Graham Coxon van Blur (die daarmee meteen zijn tv-debuut maakt). Op de vlucht op 'Keep on Running' van The Spencer Davis Group, het heeft iets. Om nog enkele voorbeelden te noemen: Skeeter Davis, Ricky Nelson, en het prachtige ‘Five String Serenade’ van Mazzy Star. Magnifiek.

Kort, maar krachtig

‘The End of The F***ing World’ is gebaseerd op de bekroonde comics van Charles Forsman en bestaat uit acht afleveringen van amper twintig minuten. Ideaal om er op een avond door te jagen! Dit is er eentje om te bingen.

Volgens Netflix-ceo Reed Hastings is The End of The F***ing World "de meest boeiende, verslavende en originele serie sinds lange tijd".

Wij noteren deze alvast op ons lijstje van toppers voor 2018! Voorlopig met stip op één.

The End of The F***ing World, nu op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top