Deze films hebben genoeg aan één locatie

Films | Het decor blijft de hele tijd hetzelfde, maar saai zijn ze geenszins!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De film Locke is een krachttoer van regisseur Steven Knight en hoofdrolspeler Tom Hardy. Betongieter Evan Locke is op weg naar de bevalling van een vrouw bij wie hij in een dronken bui een kind heeft verwekt. Via de telefoon probeert hij haar gerust te stellen, maar hij moet zijn echtgenote ook opbiechten wat er gebeurd is en aan zijn baas uitleggen waarom hij niet aanwezig is op de dag voor een grote betonstorting. Heel bijzonder is het feit dat de film zich enkel en alleen in de auto van het hoofdpersonage afspeelt. 85 minuten aan de telefoon hangen in een BMW lijkt misschien saai, maar in deze film is het razend spannend. Wij selecteerden nog enkele andere beklijvende films die zich in één ruimte afspelen.

Zin in een avondje film? Keuze genoeg in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening en grasduin in het aanbod

Rope

Rope is een nagelbijter van jewelste van de meester zelve, Alfred Hitchcock. Hij dateert uit 1948 en was zijn eerste film in kleur. Het kijkstuk is gebaseerd op de toneelvoorstelling Rope’s End van Patrick Hamilton. De prent speelt zich volledig in één appartement af en bestaat voornamelijk uit dialogen, maar Hitchock weet de spanning zo meesterlijk op te bouwen dat je gegarandeerd blijft kijken. Hij hoefde niet zo nodig steeds van locatie te wisselen om het boeiend te houden: ook Rear Window speelt zich bijna volledig af in één ruimte.

Een korte samenvatting van Rope: Twee mannen vermoorden een studiegenoot in hun flat, gewoon voor de kick. Daarna hebben ze ook nog eens het lef om de vrienden en familieleden van de dode uit te nodigen voor een feestje terwijl het lijk in een kist ligt die ze als buffettafel gebruiken. Wanneer ze een boompje opzetten over de perfecte moord, wekt dat de argwaan van hun vroegere leraar.

Knock Knock

Evan (Keanu Reeves), een gelukkig getrouwde achitect, laat nietsvermoedend twee jongedames in nood z’n huis binnen. Dat had hij beter niet gedaan, want in de daaropvolgende uren verandert zijn rustige bestaan in een nachtmerrie. Dat is het flinterdunne verhaaltje achter de vermakelijke thriller Knock Knock. De avonturen van Evan spelen zich hoofdzakelijk af in zijn stijlvolle woning (als we één scène waarin hij even de tuin in loopt buiten beschouwing laten dan toch).

Knock knock is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening
Buried

In Buried is Paul Conroy (een glansrol van Ryan Reynolds) een Amerikaanse vrachtwagenchauffeur die in Irak werkt. Na een aanslag van een groep terroristen wordt Paul wakker in een kist, onder de grond. Hij heeft enkel een aansteker en een mobieltje ter beschikking. 'Buried’ is een oerspannende, claustrofobische en sterk geacteerde thriller, en het is bijna onmogelijk om niet mee te leven met de onfortuinlijke Conroy die er naarmate de film vordert paniekeriger en zweteriger begint uit te zien.

Funny Games

Funny Games is een Oostenrijkse film van Michael Haneke uit 1997. Susanne Lothar, Ulrich Mühe en Arno Frisch spelen de voornaamste rollen in deze psychologische horrorthriller. Twee onverlaten gijzelen een familie in hun vakantiehuisje en dreigen ermee hen het hoekje om te helpen als ze hun sadistische opdrachten niet willen uitvoeren. Ze knippen de telefoonlijn door, binden hun slachtoffers vast en de hond van het gezin valt ten prooi aan zinloos geweld. Een film die best wel even blijft hangen, ook al speelt hij zich volledig af binnen de vier muren van het vakantiehuis. Tien jaar na het origineel maakte Haneke een Amerikaanse remake met Naomi Watts en Tim Roth in de hoofdrollen.

La Habitaçion de Fermat

In de Spaanse thriller La Habitaçion de Fermat (De kamer van Fermat) worden drie wiskundigen en een uitvinder die elkaar niet kennen door een mysterieuze gastheer uitgenodigd om zogezegd een aartsmoeilijk vraagstuk op te lossen. Eenmaal ter plekke blijkt echter dat ze opgesloten zitten in een kamer die krimpt. De muren zullen hen verpletteren wanneer ze er niet achter komen waarom ze daar zijn en wie hen wil vermoorden. De film speelt zich met uitzondering van de de aankomstscène volledig af in de bewuste kamer.

La Habitaçion de Fermat is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

1408

1408 is een horrorfilm van Mikael Håfstrom, gebaseerd op een kortverhaal van Stephen King. Michael Enslin is een horrorauteur die zijn intrek neemt in een New Yorkse hotelkamer, waar het verhaal zich (bijna) volledig afspeelt. Het optrekje is berucht door de onverklaarbare fenomenen die er zouden hebben plaatsgevonden. Eerst lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn, maar wanneer de deurknop afbreekt en de radio zichzelf inschakelt begint Michael zich toch vragen te stellen.

12 Angry Men

Regisseur Sidney Lumet debuteerde in 1957 met 12 Angry Men. Het toneel van dit intrigerende rechtbankdrama is een kamertje waar 12 juryleden moeten beslissen over de (on)schuld van een Mexicaanse jongeman die men van moord verdenkt. De heren willen zo snel mogelijk naar huis maar één van hen gooit roet in het eten: hij is ervan overtuigd dat de verdachte onschuldig is.

The Breakfast Club

The Breakfast Club is een klassieker uit de jaren ’80 die de beslommeringen waar pubers mee worstelen op een realistische en lichtjes humoristische wijze in beeld brengt. John Hughes had toendertijd een patent op films over tieners, en met onder meer Molly Ringwald en Emilio Estevez wist hij acteurs te strikken die top of the bill waren. Een stelletje middelbare scholieren moet als straf op zaterdag naar school komen. Elk van hen heeft wel z’n eigen problemen. In eerste instantie lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben, maar naarmate de dag vordert leren ze elkaar beter kennen en worden de onvereenkomsten duidelijk. Door de frisse acteerprestaties zou je haast niet merken dat de camera het schoolgebouw nooit verlaat. Het liedje Don’t you forget about me van de Simple Minds werd speciaal voor deze film uitgebracht.

Carnage

Afgaand op de titel zou Carnage een horrorfilm kunnen zijn, maar dat is niet het geval: het is wel een heerlijk giftig drama van Roman Polanski. Twee getrouwde koppels ontmoeten elkaar in een appartement, nadat hun kinderen ruzie hebben gehad op school. De zoon van Alan en Nancy ging lichtjes uit de bocht en sloeg de tanden van z’n leeftijdsgenoot uit met een stok. Oorspronkelijk is het de bedoeling om op een beleefde manier te discussiëren over de gebeurtenissen maar de sfeer slaat al snel om in een scheldpartij van jewelste. De ouders blijken zich daarbij nog onvolwassener te gedragen dan hun kinderen. Kate Winslet, Jodie Foster, Christoph Waltz en John C. Reilly zijn op hun best als ontspoorde ruziemakers. De film is een bewerking van het stuk Le Dieu du Carnage van Yasmine Reza.

The Mist

Wie The Mist van Frank Darabont bekijkt, krijgt een niet onaardige portie sciencefictionhorror voor de kiezen. Alweer vormde een boek van Stephen King de inspiratiebron. Het verhaal speelt zich nagenoeg volledig af in een supermarkt, waar een paar doodsbenauwde omwonenden vluchten voor aliens die zich in de mist ophouden.

Sidder en beef met de beste Stephen King verfilmingen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top