De leukste holebi’s op tv

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 17 mei is het de internationale dag tegen homofobie. De holebi’s zijn tegenwoordig niet weg te denken van ons tv-scherm, zowel bij de presentatoren als in tal van reeksen. Wij zetten de leukste holebi’s van tv op een rij!

Jani Kazaltzis

De Limburgse stylist met Griekse roots leerden we in 2005 kennen dankzij het Kanaal 2-programma De Heren Maken De Man waarin minder stijlbewuste heteromannen op het rechte pad werden geholpen. Na een deelname aan Celebrity Shock was hij ook te zien in Benelux’ Next Top Model. Sinds 2011 is hij de huisstylist voor VIJF waar hij in zijn gekende stijl Zo Man, Zo Vrouw en All You Need is Jani presenteert.

Jimmy B

Jimmy B is een van de populairste typetjes van Chris Van den Durpel en dook voor het eerst op in Margriet in 1994. Als Jimmy B scoorde hij hits met Ik Ben Een Vent en Zo Macho, waarvoor hij in 1996 zelfs beloond werd met de Radio 2 Zomerhit. Zijn programma Typisch Chris werd bekroond met een Gouden Oog. Ook na zijn overstap naar VT4 was het personage nog te zien in de Jimmy B-show en Chris & Co. Eerder dit jaar was Jimmy B dan weer te zien in Met De Deur In Huis op VTM.

Showbizz Bart

Nieuwslezer Bart Verbeeck werd in 2004 door Deckers & Ornelis op Q-Music omgedoopt tot Showbizz Bart en sindsdien is hij de Vlaamse showbizzexpert bij uitstek. Showbizz Bart interviewde wereldsterren als Beyoncé, Tom Cruise en Hugh Grant. Sinds 2008 heeft hij een wekelijkse rubriek in het weekblad Story. Hij bracht ook al een eigen boek uit, Glamoureus Feesten. Op tv was hij te zien in VIPS, MasterChef, Sterrren op de Dansvloer en SexTalk.

Davy Brocatus

Deze voormalige ballroomdanser raakte bekend sinds 2006 als jurylid in het VTM-programma Sterren op de Dansvloer. In 2007 nam hij zelf deel aan Sterren op het IJs, maar viel al in de eerste aflevering af. Hij nam ook deel aan Celebrity Shock en De Slimste Mens ter Wereld. Brocatus kwam ook verschillende keren op bij de verkiezingen voor Open VLD, maar raakte niet verkozen.

Luc Appermont

Luc Appermont is sinds de jaren zeventig een van de bekendste Vlaamse radio- en tv-presentatoren met shows als De Zoete Inval, Baraka, Waagstuk en Het Mooiste Moment. Appermont zat jaren in de kast en profileerde zich als de ideale schoonzoon. Pas in 2010 raakte bekend dat de presentator al tientallen jaren een relatie had met zanger Bart Kaëll. In 2012 maakte hij zijn comeback bij de VRT in de quiz Vroeger of Later?.

Ella

In telenovelles deden over-the-top homopersonages het goed, denk maar aan modeontwerper Marnix Standaardt (Paul Codde) in Sara. Ook in de vierde en voorlopig laatste telenovela van VTM, Ella, was een opmerkelijke rol weggelegd voor een homo. Rik Verheye vertolkte daarin Anthony, niet toevallig een kapper.

Marsman

De clichés over holebi’s worden niet in elke fictiereeks gebruikt. In de bekroonde serie Marsman, vorig jaar te zien op Eén,  speelde Lynn Van Royen de rol van Femke, de dochter van het hoofdpersonage. Zij heeft een relatie met Dominique (Laurence Roothooft) en is de enige stabiele factor in een gezin onder druk.

Modern Family

In de bekroonde comedyreeks Modern Family worden de stereotypen dan weer bevestigd door het koppel Mitchell Pritchett (Jesse Tyler Ferguson) en Cameron Tucker (Eric Stonestreet). De twee hebben samen een dochtertje geadopteerd. Mitchell is advocaat en voorvechter voor gelijke rechten voor homoseksuelen, Cameron heeft een flamboyante persoonlijkheid, is nogal extravert en blijft in het begin van de serie thuis voor de opvoeding van hun dochter.

Will & Grace

De sitcom van NBC werd van 1998 tot 2006 uitgezonden en werd bekroond met tal van prijzen. De serie vertelt het verhaal van Will Truman en Grace Adler, een voormalig koppel met maar één obstakel: zij is hetero, hij homo. Will is een aantrekkelijk en succesvol advocaat op zoek naar de liefde. Zijn vriendschap met Grace wordt op de proef gesteld door hun kinderwens, maar overwint uiteindelijk alles.

Little Britain

In de hilarische sketchserie van de BBC is Daffyd Thomas (Matt Lucas) een van de opvallendste personages. Thomas noemt zich trots de enige homo van het dorp, ook al is dat helemaal niet het geval. Zijn kledingstijl is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

The L World

The L World liep van 2004 tot 2009 en volgt het leven een groep lesbische vriendinnen in Hollywood. De serie focust op hun liefdeslieven en onderlinge vriendschap, waarbij hun seksleven nietsverhullend in beeld wordt gebracht. De verschillende personages vertegenwoordigen verschillende stereotypes van lesbiennes: het trouwe koppel dat een kind wil, de womanizer, de vrouw die nog publiekelijk in de kast zit, ...

Brothers & Sisters

Brothers & Sisters liep van 2006 tot 2011 en vertelt het verhaal van de familie Walker. Kevin Walker (Matthew Rhys) is een advocaat die de liefde vindt bij Scotty Wandell (Luke Macfarlane). De twee stappen in het huwelijksbootje en kennen de nodige problemen om hun kinderwens te vervullen. Later blijkt dat ook oom Saul (Ron Rifkin) op mannen valt.

Glee

Deze muzikale komedie kwam eerder dit jaar ten einde in Amerika na zes seizoenen. Glee vertelt het verhaal van een koor op de William McKinley High School. Brittany Pierce (Heather Morris) en Santana Lopez (Naya Rivera) zijn twee populaire cheerleaders die het koor infiltreren en later een lesbische relatie krijgen. Kurt Hummel (Chris Colfer) is de modebewuste homo van het clubje die een relatie krijgt met Blaine Anderson (Darren Criss).

Ellen DeGeneres

Een van de populairste talkshow presentatrices in Amerika dankzij The Ellen DeGeneres Show die sinds 2003 loopt. Eerder speelde ze de hoofdrol in de populaire sitcom Ellen van 1994 tot 1998. DeGeneres kwam in 1997 uit de kast en trouwde in 2008 met actrice Portia de Rossi. Vorig jaar presenteerde ze nog de Oscars.

Queer as Folk

De Britse serie Queer as Folk uit 1999 vertelde het verhaal van de homoseksuele vrienden Vince en Stuart, twintigers wiens leven draait rond clubs, seks en drugs. De reeks kreeg een Amerikaanse remake.

Graham Norton

Op Acht stelt de Ierse presentator-komiek Graham Norton de grootste sterren de stoutste vragen en ontfutselt hen de meest onthullende ontboezemingen in The Graham Norton Show. Leden van het publiek mogen in de rode stoel een anekdote vertellen die Graham hopelijk genoeg boeit om geen ruk aan de ‘eject’-hendel te geven… Norton is ook de presentator van het Eurovisie Songfestival voor de BBC.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top