De beste gitaarmerken

Muziek | De beste gitaarmerken

Door

Deel dit nieuws

Niet iedere gitarist zweert bij hetzelfde merk. Maar deze gitaarlabels hebben toch een immense fanclub opgebouwd. We beginnen met het Amerikaanse Epiphone. Het merk bestaat al sinds 1893 en is vooral bekend om de De Luxe, Triumph en Broadway modellen. In The Beatles single All You Need Is Love waren alleen Epiphone gitaren te horen.

Ibanez

Ibanez is van Japanse oorsprong, maar begon in de jaren '50 Spaanse gitaren te distribueren. Ze werkten vanaf de jaren '80 samen met bekende muzikanten als Joe Satriani en John Petrucci samen. Hun bekendste gitaren zijn die uit de RG-serie.

Fender USA

De naam zegt het zelf, Fender USA is een Amerikaanse producent. De naam verwijst naar de oprichter Leo Fender, een bekend versterkerbouwer. De populairste Fender gitaar kwam in de jaren '50 op de markt, de Stratocaster. Die is ondertussen uitgegroeid tot één van de meest geïmiteerde elektrische gitaren wereldwijd.

Paul Reed Smith

Opnieuw een Amerikaanse topper, PRS, kort voor Paul Reed Smith. Zij leveren sinds 1985 met de hand gemaakte elektrische gitaren. De PRS gitaren staan wereldwijd bekend om hun heldere en warme geluid. De laatste nieuwe reeks is de Satin serie bekleed met een luxueus satijnen laagje.

Washburn

En opnieuw een internationaal bekende Amerikaan: Washburn Guitars. Sinds 1883 produceert het bedrijf in Chicago gitaren, mandolines, banjo's en versterkers. Bekende leden van de Washburn fanclub zijn Paul Stanley, Nuno Bettencourt en Dimebag Darrell.

Samick

Één van 's werelds grootste instrumentenproducenten is Samick. Sinds 1598  verkopen zij een breed gamma aan snaarinstrumenten als banjo's, mandolines, ukeleles, bassen, akoestische en elektrische gitaren. De meesten daarvan worden in Bogor in Indonesië gebouwd.

Gibson

Orville H. Gibson richtte in 1938 het label Gibson op. Ruim 50 jaar later lanceerde hij zijn eerste gitaren en mandolines. Nog eens 50 jaar later kwam de eerste elektrische Gibson gitaar op de markt. Vooral de Les Paul gitaren zijn immens bekend. Ze werden bespeeld door onder meer Keith Richards, Jimmy Page, Bob Marley en Neil Young.

Pensa

Pensa, voluit Pensa Custom Guitars, staat voor handgemaakte gitaren en basgitaren uit de Verenigde Staten. De naam verwijst naar de oprichter van het bedrijf, Rudy Pensa. De bekendste Pensa gebruiker is Mark Knopfler van de band Dire Straits.

Tom Anderson

1984 was het jaar waarin Tom Anderson zijn bedrijf oprichtte. Vandaag is het uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde gitaarmerken wereldwijd. Het 'Atom' model van Anderson staat in de top 50 lijst van Guitarist Magazine als één van de gitaren die je in je leven moet bespeeld hebben.

Music Man

Muziekinstrumentenfabriek Music Man is van Amerikaanse afkomst. Het merk specialiseert zich vooral in elektrische gitaren en basgitaren. Forrest White en Tom Walker starten het bedrijf op na een carrière bij Fender. Hun bekendste modellen zijn de StingRay en de SUB budget basgitaren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top