'Hot n Cold' van Katy Parry: ken jij nog nummers met tegenstrijdige titels?

Muziek |

Het is exact 15 jaar geleden dat popicoon Katy Perry een van haar eerste hits ‘Hot n Cold’ uitbracht. In dat nummer zingt ze over een partner die duidelijk niet goed weet wat hij wilt en om dat aan te tonen gebruikt ze in de titel een oxymoron (twee woorden die samen staan maar niet samengaan, nvdr.). Pickx zocht naar nog een paar liedjestitels die hetzelfde doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hello, Goodbye - The Beatles

Beginnen doen we met een nummer van niemand minder dan 'The Beatles'. In 1967 brachten John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, en Ringo Starr het nummer uit als losse single. 'Hello, Goodbye' was een commercieel succes over de hele wereld en stond bovenaan de hitlijsten in onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, West-Duitsland, Canada en Australië. De dualiteit zat niet enkel in de titel, maar was volgens McCartney ook het thema van het nummer. De single ontstond toen McCartney, in antwoord op een vraag van Beatles assistent Alistair Taylor over songwriting, achter een piano ging zitten en Taylor vroeg om het tegenovergestelde te zeggen van alles wat hij zei. 


The Sound of Silence - Simon & Garfunkel

Deze klassieker mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. 'The Sounds of Silence' is een nummer van het Amerikaanse muziekduo Simon & Garfunkel, geschreven door Paul Simon en uitgebracht in 1964. Het stond op het debuutalbum 'Wednesday Morning, 3 A.M.', maar die plaat was aanvankelijk een mislukking en leidde ertoe dat Simon & Garfunkel een tijdje uit elkaar gingen. Gelukkig zag producer Tom Wilson wel potentieel in het nummer en bracht hij het opnieuw uit met enkele aanpassingen. Zo is de hit geboren die wij vandaag nog steeds kunnen meezingen. De tekst op zich is vooral herkenbaar voor iedereen die zich een buitenbeentje voelt en denkt enkel het gezelschap te hebben van zijn eigen eenzaamheid en stilte. Best duister, maar eveneens een hit!Good Times, Bad Times - Led Zeppelin

'Good Times, Bad Times' is een nummer van de Engelse rockband Led Zeppelin, dat als openingstrack stond op hun debuutalbum 'Led Zeppelin' uit 1969. Het nummer was de eerste single van Led Zeppelin die werd uitgebracht in de Verenigde Staten, waar het meteen de Billboard Hot 100 chart bereikte. Het nummer werd niet vaak live gebracht, maar heeft wél een mooie tekst. 'Good Times, Bad Times' gaat over een jonge man die leert van zijn fouten en verder gaat na een slechte relatie.


Set Fire to the Rain - Adele

Een heel pak recenter nu, want ook Adele heeft haar steentje bijgedragen met haar eigen tegenstrijdigheden. 'Set Fire to the Rain' maakt deel uit van het tweede studioalbum van de Britse zangeres: '21'. Het nummer is door verschillende recensenten geprezen en velen gaven complimenten over de zang van Adele. Lezers van Billboard verkozen 'Set Fire to the Rain' trouwens tot hun favoriete nummer 1-hit van 2012. De tekst gaat over hoe de zangeres herstelt van de breuk van haar eerste relatie. 

Day 'n' Nite - Kid Kudi

'Day 'n' Nite' werd aanvankelijk uitgebracht op Kid Cudi's MySpace-pagina en later op verschillende muziekblogs in november 2007. Uiteindelijk werd het op 5 februari 2008 Cudi's eerste commerciële single. 'Day 'n' Nite' is de leadsingle van zijn debuutstudioalbum 'Man on the Moon: The End of Day' (2009). Het nummer kreeg inmiddels 8 keer platina in de Verenigde Staten en gaat over hoe de rapper omgaat met zijn psychologische angsten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top