Sean Paul maakt het mooie weer op Suikerrock

Muziek | Met onder meer Coely, Goldband, Glints, Bastille, Merol, Bart Peeters, Meau, Camille en Sophie Straat heeft Suikerrock in Tienen opnieuw een line-up om duimen en vingers af te likken. De kers op de taart is het optreden van Sean Paul. De headliner treedt vrijdagavond om 23u45 op. Pickx vertelt je meer over de man en zijn optreden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man

Hoeven we Sean Paul nog voor te stellen? De Jamaicaanse R&B-artiest brak in de Lage Landen door met de hit 'Get Busy' en gooide ook hoge ogen in Vlaanderen met het album 'The Trinity' en de singles 'Cheap Thrills' en 'No Lie'. Het succes van zijn carrière en verscheidene van zijn singles valt mede te verklaren door de diverse samenwerkingen ("collabs" in het vakjargon) die hij aanging met andere prominente artiesten.

Een van zijn eerste prominente collabs was met niemand minder dan Beyoncé voor 'Baby Boy', een nummer met opzwepende ritmes die recht uit het Midden-Oosten en India lijken te komen. Dit nummer ademt een zomerse sfeer en stond in 2003 ruim negen weken op de eerste positie van de Amerikaanse hitlijsten. De videoclip is een meesterwerk en wordt ingeleid door Sean Paul himself. Een buikdansende Beyoncé krijg je er gratis bij.Ook de samenwerking met Sia voor 'Cheap Thrills' gooide hoge ogen. Dit nummer, dat duidelijke reggae-invloeden heeft, werd eerst aangeboden aan Rihanna en de Zweedse elektroformatie Icona Pop, om uiteindelijk door de Australische zangeres zelf te worden gezongen. We durven te wedden dat Rihanna toch een beetje spijt heeft van haar afwijzing, want 'Cheap Thrills' kende topnoteringen, onder meer in verschillende EU-landen, de Verenigde Staten en Canada. En wat te denken van 'No Lie'? Sean Paul sloeg voor dit nummer de handen ineen met Mr. Vegas voor een tijdloos partynummer waarin je invloeden van reggae en tropical pop kan vinden. 'No Lie' werd vooral in Europa een grote hit, waardoor deze single sinds zijn release in 2017 vaste prik werd op de playlist van festivals als Pinkpop en Glastonbury. De videoclip bij 'No Lie' is ook uitgegroeid tot een hit: in april 2022 rondde de video de kaap van 1 miljard views op YouTube. We vermoeden dat een pittig nummer als dit vermoedelijk wel op de Suikerrock-playlist van Sean Paul zal staan.


Het optreden

Sean Paul zal op vrijdag 4 augustus optreden vanaf 23u45 tot 1u. Voorafgaand aan zijn optreden kan je (in chronologische volgorde) Glints, Sophie Straat, Merol, Goldband, Coely en Bazart aan het werk zien. Tussen de optredens zit er vaak een half uur pauze, die je kan gebruiken om wat te drinken of een sanitaire stop in te lassen. Wie daar zin in heeft, kan ook een ritje wagen in de botsauto's of zich vergapen aan het prachtige panorama over de Haspengouwse regio in het reuzenrad.

Nog een finale tip: dit jaar vindt Suikerrock plaats op het Bietenplein, een evenemententerrein dat op een (letterlijke) steenworp van de Tiense Suikerraffinaderij ligt. Festivalgangers hebben er alle ruimte en kunnen er gemakkelijk geraken, zowel met het openbaar vervoer als met de fiets. Er is ook een carpoolparking en een gratis shuttlebus.

Suikerrock vindt plaats van 4 tot 6 augustus op het Bietenplein in Tienen. Pickx is deze zomer op verschillende festivals aanwezig. Lees hierover meer en kijk naar enkele optredens via deze pagina

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top