Vlaanderen Muziekland draait op volle toeren: deze toppers kan je deze zomer nog aan het werk zien

Muziek |

Het liedjesprogramma ‘Vlaanderen Muziekland’, exclusief te zien op Pickx+, slaat dit weekend zijn tenten op in Bilzen. Daar zullen onder meer Ozark Henry en The Starlings live (en gratis) te zien zijn. Ontdek hier wat je allemaal nog kan verwachten in Bilzen en de weken daarna.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na 9 jaar in het vriesvak keerde het format, dat vroeger op Eén werd uitgezonden, deze zomer terug. Een muzikale caravan trekt Vlaanderen rond, telkens op een nieuwe locatie komen verscheidene Vlaamse topartiesten een nieuw nummer of een klassieker uit hun repertoire brengen, het publiek mag gratis komen kijken en alles wordt vastgelegd op beeld. Dat is kort samengevat het concept van ‘Vlaanderen Muziekland’. Hosts Katja Retsin en Sverre Denis leiden de show in goede banen en de Proximus-zender Pickx+ biedt de show exclusief aan om live mee te volgen of achteraf opnieuw te beleven.

In totaal zullen acht steden de fine fleur van de Vlaamse muziekbusiness mogen verwelkomen. Lommel, Dendermonde, Aalst en Kortrijk hebben we al gehad, we zijn dus halfweg. Het tweede luik van de toer wordt afgetrapt in Bilzen.

Gevestigde waarden en aanstormend talent

Op het Marktplein daar kan je op vrijdag 28 juli gevestigde waarden als The Starlings, Ozark Henry, Belle Perez, Margriet Hermans of Lady Linn aan het werk zien. Maar evengoed aanstormend talent als Olivia, Gio Kemper en Mathias Vergels. Die twee laatsten bewezen in ‘The Masked Singer’ al dat ze een aardig stukje kunnen zingen. Wie dat dus eens live wil bewonderen en bovendien volledig gratis, weet waar hij/zij zich heen moet reppen dit weekend.

Dan kom je beter al goed op tijd, want de avond wordt al vroeg ingezet met om 19u een dj-set van Dimitri D’Anvers. Van 20u30 tot 21u30 krijgen we dan de show zelf, opgenomen door en uitgezonden op Pickx+, en nadien kan je nog genieten van een uitgebreidere set van The Starlings en Udo.

Afsluiter in Brugge

Nadien last ‘Vlaanderen Muziekland’ een korte break in, om dan vanaf 24 augustus in full force terug te keren op de Grote Markt van Tienen. Daar wordt vol de kaart getrokken van de beats en de meezingers. Met onder meer 2 Fabiola, Sylver, Willy Sommers en The Dinky Toys is ambiance verzekerd!

Op 26 augustus stopt de karavaan in Maaseik en op 16 september wordt het zomerseizoen afgesloten op de Grote Markt in Brugge. Daar zijn Mama’s Jasje, nieuwe ster Aaron Blommaert en het fantastische Good Shape al zeker aangekondigd om deze herstart van ‘Vlaanderen Muziekland’ op gepaste wijze af te sluiten.

Hier nog eens een overzicht van de vier resterende stops:

28/7 Marktplein, Bilzen met Ozark Henry, Gio Kemper, Belle Perez, Margriet Hermans, Mathias Vergels, The Starlings en Lady Linn

24/8 Grote Markt, Tienen met 2 Fabiola, Celien Hermans, Maksim, Sylver, The Dinky Toys, Willy Sommers en Laura Lynn

26/8 Marktplein, Maaseik met Laura Tesoro, Bart Herman, Jelle Van Dael, Erik Goossens, Olivia, Ozark Henry en The Starlings

16/9 Grote Markt, Brugge met Aaron Blommaert, Slongs Dievanongs, Mama’s Jasje, Good Shape, Louise en Lady Linn

'Vlaanderen Muziekland' wordt eerst uitgezonden op Pickx+. Je kan de zender vinden op kanaal 13. Daarna is het programma ook te bekijken op Pickx Live. De open zender die voor iedereen beschikbaar is. Je kan Pickx Live vinden op kanaal 11. Meer info vind je terug op de site van Vlaanderen Muziekland!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top