Mis niets van de Koningin Elisabethwedstrijd met Pickx

Muziek |

Op woensdag 24 en donderdag 25 mei vindt de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd plaats. De wedstrijd voor klassieke muziek staat dit jaar in het teken van zang en is dankzij Pickx op het web te volgen. Evenementen, deelnemers, Belgische kandidaten... Pickx houdt je volledig up-to-date!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Koningin Elisabethwedstrijd staat dit jaar in het teken van zang! De klassieke versie van 'The Voice', zeg maar. En zoals elk jaar zendt Pickx de wedstrijd uit op het web. De eerste ronde vond plaats in Flagey, Brussel. De jonge zangers van alle nationaliteiten konden daar voor het eerst tonen wat ze in huis hadden.

55 kandidaten

Uit een recordaantal van 412 geauditeerde zangers werden er 64 geselecteerd voor de eerste ronde door een jury, voor het eerst voorgezeten door de Belgische musicus, componist en operaregisseur Bernard Foccroulle. Onder hen 44 vrouwen en 20 mannen, 28 sopranen, 15 mezzosopranen, 1 alt, 7 tenoren, 9 baritons en 4 bassen om exact te zijn. Van de 20 vertegenwoordigde nationaliteiten kwamen de Koreanen als beste uit de bus met 18 kandidaten, gevolgd door de Fransen en de Amerikanen. België wordt vertegenwoordigd door 4 jonge zangeressen: Linsey Coppens, Margaux de Valensart, Kelly Poukens en Lotte Verstaen.

Door enkele terugtrekkingen op het laatste moment namen uiteindelijk 55 kandidaten deel aan de eerste ronde van het concours. Tijdens de eerste ronde, die plaatsvond op 21 en 22 mei in Flagey, voerde elk van hen twee stukken naar keuze uit (opera-aria's, oratoria, liederen of melodieën) uit verschillende talen en tijdperken, met pianobegeleiding. De bekendmaking van de 24 halve finalisten vond plaats op maandag 22 mei om middernacht.

Halve finales 

De halve finales vinden nu plaats op woensdag en donderdag 24 en 25 mei, opnieuw in Flagey. Tijdens elk van de vier sessies (twee om 15 uur en twee om 20 uur op 24 en 25) brengen zes halvefinalisten een recital met pianobegeleiding. De jury zal kiezen tussen de twee programma's die door elke kandidaat worden voorgesteld. Na afloop van deze halve finales gaan 12 kandidaten door naar de grote finale, die wordt gehouden tussen donderdag 1 en zaterdag 3 juni met sessies om 20 uur. Wie volgt bariton Samuel Hasselhorn op? Het antwoord volgt op 3 juni.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top