Bekijk de Koningin Elisabethwedstrijd deze zondag vanop de eerste rij

Muziek | Vanaf zondag 21 mei verdedigen een viertal Belgische deelnemers onze nationale kleuren in de Koningin Elisabethwedstrijd. De editie van dit jaar staat in het teken van de zang. Pickx vertelt je wat meer over het programma, dat je kan volgen op verschillende VRT-kanalen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van nu zondag 21 mei tot en met zaterdag 3 juni vindt de Koningin Elisabethwedstrijd plaats, die dit jaar gewijd is aan zang. Het is de vraag wie de Duitse bariton Samuel Hasselhorn opvolgt als laureaat van de editie van 2018. Er staan heel wat internationale talenten te trappelen om hem op te volgen, want dit jaar waren er maar liefst 412 kandidaturen aangemeld voor de auditie van de wedstrijd, een record. De jury wordt dit jaar voor het eerst voorgezeten door de Belgische muzikant, componist en operaregisseur Bernard Foccroulle.

Vier landgenoten

In totaal selecteerde de jury 68 kandidaten, maar vier van hen hebben verstek gegeven. Daardoor zullen er 64 aantreden in de wedstrijd: 44 vrouwen en 20 mannen - 28 sopranen, 15 mezzosopranen, 1 contra-alt, 7 tenoren, 9 baritons en 4 bassen. Zuid-Korea spant de kroon met 18 kandidaten in het concours, Frankrijk en de Verenigde Staten vaardigden ook een reeks kandidaten af. België wordt vertegenwoordigd door 4 jonge talenten: Linsey Coppens, Margaux de Valensart, Kelly Poukens en Lotte Verstaen.

Tijdens de eerste ronde, die plaatsvindt op 21 en 22 mei in Flagey, mag elke kandidaat 2 sessies afwerken. Ze hebben de keuze uit verschillende werken in verschillende talen en periodes met pianobegeleiding. De proclamatie van de 24 halve finalisten volgt aanstaande maandag 22 mei aan het einde van de avond.

Recital

Daarna, op woensdag en donderdag 24 en 25 mei, vindt de halve finale plaats. Per sessie treden zes halvefinalisten op met pianobegeleiding. Elke halvefinalist zal het recitalprogramma zingen dat gekozen wordt door de jury uit de twee door de kandidaat voorgestelde recitals. De namen van de twaalf finalisten worden aangekondigd op donderdag 25 mei, na het laatste optreden.

Wil jij deze halve finale bijwonen, die ongetwijfeld spannend belooft te worden? Via Pickx kan je 3 keer duotickets winnen, zodat je niets mist van deze halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. 

Bekijk de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd op woensdag en donderdag 24 en donderdag 24 en 25 mei via VRT MAX, Klara of via Pickx.be of de Pickx-app

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top