Muziek viert hoogtij tijdens de Brussels Pride Week

Muziek |

Tussen 10 en 19 mei vindt de Brussels Pride Week plaats! Gedurende tien dagen worden tal van evenementen georganiseerd door LGBTQIA+-activisten, collectieven en verenigingen. Pickx stelt het programma voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tussen 10 en 19 mei vindt de Brussels Pride Week plaats in de hoofdstad! Tijdens deze tien dagen organiseren LGBTQIA+-activisten, collectieven en verenigingen tal van evenementen. Pickx presenteert het programma.

ÂA

Dinsdag 16 mei zakt ÂA af naar de Grands Carmes. ÂA is de artiestennaam van Christian Clerebaut. Het zijn ook de initialen van Âtlaï Abdallah. Âtlaï betekent ‘mijn moment’ in het Hebreeuws. En Abdallah is de middelste naam van de man die Christian heeft opgevoed. Maar ÂA betekent ook ‘artiestenziel’. Deze Belg van Congolese afkomst brengt het verhaal van zijn leven en zijn denkbeeldige werelden als een muzikale getuigenis. Want ÂA is een schepper die zich niet alleen via zijn muziek en zijn teksten, maar ook via tekeningen en beelden uitdrukt. Deze eclectische en creatieve muzikale autodidact creëert muziek die op hem lijkt, vol vrijheid, geïnspireerd door zijn werelden en getekend door zijn ervaring en originaliteit. Badend in verschillende culturen schrijft hij zijn teksten in het Frans en Lingala, de taal van zijn hart.

ÂA treedt aanstaande dinsdag 16 mei om 20 uur op in de Grands Carmes in Brussel. De toegang is gratis en alle informatie is hier te vinden.

Biche de Ville

Deze dinsdag 16 mei, nog steeds in de Grands Carmes maar deze keer om 21u, vind je Biche de Ville op het podium. ‘Kevin’, zijn eerste album, onthult met eigenzinnigheid en authenticiteit de reis van een buitenstaander die wordt wie hij werkelijk is tegen een achtergrond van elektroclashpop. Als punkdichter schrijft Biche de Ville hardop wat veel mensen ervaren. Hij bezingt de problemen van zij die zich niet durven te uiten. Zijn pen en aanstekelijke muziek doen mensen dansen en schudden tegelijk hun geweten wakker. De uitdaging van Biche de Ville is om het publiek te laten genieten van z’n sterke boodschappen.

Kom deze dinsdag 16 mei om 21 uur in de Grands Carmes naar Biche de Ville luisteren. De toegang is gratis en alle informatie is hier te vinden.

K’s Choice

Omdat K’s Choice dit jaar zijn 30ste verjaardag viert, treedt de Belgische rockband, bestaande uit Sam en Gert Bettens, op woensdag 17 mei op in de Ancienne Belgique. K’s Choice brengt uiteraard al hun grootste hits uit hun 30-jarige carrière, zoals ‘Not an Addict’, ‘Believe’ en ‘Another Year’, maar ze presenteren ook hun nieuwe single ‘Time is A Parasite’, een krachtige rocksong in de traditie van hun laatste studioalbum ‘The Phantom Cowboy’. In de afgelopen dertig jaar heeft K’s Choice het publiek veroverd in de grootste concertzalen en op de meest gerenommeerde festivals. Ze hebben ook samengewerkt met beroemde producers (Jean Blaute, Gil Norton, Alain Joahannes) en artiesten (Milow, Anouk, Skin), wat resulteerde in een mooie collectie gouden en platina platen. Mis dit jubileumfeest niet!

Kom de 30ste verjaardag van K’s Choice vieren op woensdag 17 mei in de Ancienne Belgique. Alle info vind je hier.

Glow!

Deze donderdag 18 mei in de Grands Carmes: Glow! Deze elektroglampopband werd geboren in Brussel in 2020. Stitch en zijn collectief komen uit de queer en alternatieve scene en worden gedreven door het verlangen om codes te breken en de heteronormatieve waarden van de maatschappij omver te werpen in sprankelende, offbeat en zelfs brutale producties. De stem staat centraal in hun optredens. Die wordt gebruikt als instrument, percussie en koor en wordt gecombineerd met synthesizers om radicale teksten uit te lichten. Vragen over gender, seksualiteit en maatschappij worden op een rauwe manier benaderd, maar niet zonder humor en venijn. Deze 18e mei wordt een belangrijke dag voor Glow! want dan brengen ze ook hun nieuwe single uit: ‘Femme du Futur’, een liefdesverklaring aan de queer en shlag gemeenschap in Brussel.

Kom Glow! ontdekken op donderdag 18 mei om 18u30 in Les Grands Carmes. De toegang is gratis en alle informatie vind je hier.

Tama Gucci + Izzy Spears

Deze vrijdag 19 mei treden twee revelaties uit de Amerikaanse undergroundscene op in de Botanique.

Tama Gucci verleidt met een mix van r&b-klanken en nachtclubpop. Met tracks als ‘Online’ en ‘I Let You’ is hij een speerpunt van een nieuwe, frisse sound. Verschijningen in diverse bladen dienden als springplank, en zo schopte hij het zelfs tot het voorprogramma van Christine and the Queens. Tama Gucci put kracht uit zijn brede vocale vaardigheden en creatieve geest. Hij deelt zijn wereldbeeld met zijn publiek en verkent de liefde in het digitale tijdperk.


Izzy Spears
componeert, schrijft, arrangeert en treedt op in een unieke stijl waarin rock, hiphop en grunge samensmelten. In 2019 debuteert deze Amerikaanse artiest met het collectief The Anonymous Club. Met hen brengt hij drie singles uit. Dankzij ‘FIST’, zijn eerste solosingle uitgebracht in augustus 2022, is Izzy Spears opgenomen in verschillende afspeellijsten op Spotify. Zijn eerste EP ‘MONSTAR’ verscheen in november 2022.


Kom deze vrijdag 19 mei luisteren naar Tama Gucci en Izzy Spears in de Botanique. Je vindt alle informatie hier.

Blue Davis

Ook op vrijdag 19 mei, maar deze keer in de Grands Carmes, speelt Blue Davis live vanaf 21u30. Deze jonge Brusselse artiest van Gabonese origine is van jongs af aan betoverd door de pop en r&b van Afro-Amerikaanse artiesten. In 2018, na een pijnlijke coming-out, uitte hij zijn verdriet en woede op papier. In dat jaar bracht hij zijn eerste video ‘Freedom’ uit, waarin hij uit de kast kwam en pleitte voor een boodschap van acceptatie en vrede. Vervolgens bracht hij in april 2021 zijn eerste EP uit, getiteld ‘Blue’. Deze jonge artiest gebruikt sterke en expliciete teksten om zijn realiteit te delen en vooral, om mentaliteiten te veranderen.

Blue Davis staat op vrijdag 19 mei op het podium van de Grands Carmes. De toegang is gratis en alle informatie is hier te vinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top