Dit zijn de favorieten tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival

Muziek | Gisterenavond was het eindelijk zover: België nam deel aan de halve finale van het Eurovisiesongfestival en danste zich vlotjes naar de grote finale! 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De line-up voor de grote finale van het Eurovisiesongfestival staat eindelijk vast. De favorieten, Loreen van Zweden en Käärijä van Finland, voegden zich dinsdag bij titelhouders Oekraïne en de 'grote vijf' (Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk). Kroatië, Zwitserland, Moldavië, Tsjechië, Israël, Portugal, Servië en Noorwegen zijn ook doorgedrongen tot de grote finale. 

Het beste nieuws dat we gisterenavond mochten vernemen: dat België deel uitmaakt van de grote finale is all because of Gustaph! 


Oostenrijk boven

Met minder dan 1% kans om te winnen behoort onze Belgische deelnemer Gustaph, wiens echte naam Stef Caers is, volgens de bookmakers niet tot de favorieten om de finale te winnen. Maar na twee deelnames als achtergrondzanger heeft hij genoeg ervaring om met 'Because of You' een plekje in de finale te bemachtigen. Het publiek werd wild van zijn aanstekelijke optreden tijdens de tweede halve finale, dus wij sluiten niets meer uit!   

Oostenrijk lijkt de zwaarste tegenstander. Volgens de bookamers haalt het duo Teva & Salena sowieso de top tien met hun creatieve, feministische song 'Who The Hell Is Edgar?'. De 22-jarige Brunette uit Armenië maakt ook grote kans op een mooie plek in de rangschikking, evenals de Australische groep Voyager, die al zeven albums uitgebracht heeft. 

Een stap vooruit voor België

Er zitten naast Loreen nog wat oude bekende tussen de kandidaten en ook hen zagen we gisterenavond. Andrew Lambrou deed in 2022 mee voor Australië en keert dit jaar terug naar de liedjeswedstrijd om Cyprus te vertegenwoordigen. De Litouwse Monika Linkyte deed het hem al wat vaker voor. Zij stond eerder al op het eurovisiepodium in 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 én 2015.

Bekijk de finale op zaterdag 13 mei om 20u55 op VRT1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top