Antwerp Spring Festival: klassieke muziek met een twist

Muziek | Deze zomer kan je je benen weer onder je lijf uitdansen op allerhande verschillende festivals. Al heeft Antwerpen ook iets in petto voor de muziekliefhebbers die eerder van het klassieke genre houden. Antwerp Spring Festival brengt klassieke muziek met een twist en Pickx vertelt je er meer over. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

België is gekend voor zijn festivals, het ene al wat ruiger dan het andere, maar ook voor liefhebbers van klassieke muziek is er nu een optie. Vorig jaar werd namelijk de eerste editie van Antwerp Spring Festival gehouden, waar het klassieke genre hoogtij viert. Van 14 tot 21 mei kan je in de Handelsbeurs op de Meir in Antwerpen terecht voor een uitgebreid programma, dat je zonder twijfel zal verrassen. 

Er is namelijk niet enkel muziek te beluisteren tussen de muren van het architecturale pareltje. Als toeschouwer word je ook ondergedompeld in de crème de la crème van de internationale hedendaagse danswereld. Een stevige dosis klassieke muziek met telkens een verfrissende moderne touch, en dat alles in goede banen geleid door host Clara Cleymans.

Ode aan Sinatra en Sjostakovitsj

Antwerp Spring Festival opent met een ode aan niemand minder dan Frank Sinatra. Precies 25 jaar na het overlijden van de wereldberoemde artiest kan je gaan luisteren naar The Sinatra Concerto voor orkest en piano van de hand van Jef Neve. Een avond vol Sinatra-songs waarvoor Neve zelf achter de piano zal zitten samen Casco Phil onder leiding van Benjamin Haemhouts.

Die indrukwekkende opener zet meteen de toon voor het festival, waar je ook terecht kan voor onder andere Dmitri Sjostakovitsj’ Concerto voor piano en trompet, Fado de Lisboa met Marco Rodrigues en hedendaagse dans uit Panama. Een festivalervaring om U tegen te zeggen. 

Meer info en tickets vind je op de website. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top