The Jonas Brothers, terug van nooit weggeweest

Muziek | De Amerikaanse poprockband The Jonas Brothers bestaat nu al bijna 20 jaar, al leek het enkele jaren geleden dat ze na een ruzie hun microfoon aan de wilgen zouden hangen. Gelukkig voor de fans hebben broers Kevin, Joe en Nick besloten om opnieuw een album te maken. Hun zesde worp, 'The Album', zou tegen de zomer verkrijgbaar moeten zijn. Pickx vertelt je wat meer over de lotgevallen van deze muzikale broertjes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie opgroeide in de jaren 2000 zal The Jonas Brothers vooral kennen via Disney Channel. Na hun eerste album in 2005 zetten de Jonas-broertjes Kevin, Joe en Nick in 2008 hun eerste stappen in de filmwereld via 'Camp Rock' en de sequel 'Camp Rock 2: Final Jam', twee televisiefilms die werden uitgezonden op de kinderzender. Met 8,9 miljoen kijkers kende de film een groot succes, wat de reputatie van de band ten goede kwam. 

In september 2008 behaalden de bandleden een van hun grootste successen met hun derde album 'A Little Bit Longer', dat in eigen land op nummer 1 stond. Ook in Europa kende de band succes, met een wereldtournee als logisch gevolg. Er leek geen maat op het succes van de band te staan. 

Breuk

Helaas voor de broertjes liepen de zaken na 2010 minder voorspoedig, waardoor er discussie ontstond over de te volgen zakelijke richting. Een en ander leidde in 2013 tot de officiële aankondiging dat Kevin, Joe en Nick elk hun eigen weg zouden volgen en The Jonas Brothers voltooid verleden tijd zouden zijn.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, vertellen de broers in een interview met Rolling Stone. "Ik denk dat de breuk een noodzakelijke fase was om uiteindelijk terug bij elkaar te komen", vertelt Joe. "Je zou kunnen zeggen dat het voorbestemd was dat we terug bij elkaar zouden komen. We hebben nu een tweede kans gekregen en we proberen daar het beste van te maken." In 2019 was hun reünie een feit.

Nieuw album

In februari 2023 onthulden The Jonas Brothers hun plannen voor een nieuw album met de release van hun single 'Sucker', dat meteen hoge ogen gooide met een topnotering in de Billboard Hot 100. Dat smaakte naar meer, waarna het trio de single 'Cool' releaste.

Volgens Nick toont het nieuwste album van The Jonas Brothers dat het drietal is gegroeid in hun rol van broers, muzikanten en ouders. "Als er nu één album is van ons dat je moet hebben beluisterd, is het deze wel", zegt hij. "Met dit album hebben we de perfecte balans tussen muziek en passie gevonden", voegt Kevin daar aan toe. "We hebben onszelf vroeger veel druk opgelegd om het goed te doen, te veel soms. Dit album is beter omdat we nu plezier hebben gevonden in ons werk en nummers maken die we zelf graag horen."

Het nieuwe album "The Album" komt op 12 mei 2023 uit. Er is ook een vinylversie verkrijgbaar vanaf dezelfde datum.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top