'Circle of Live Legends' vliegt er weer in met nieuwe muzikale gasten

Muziek | Een goed televisieprogramma en prachtige muziek: meer heb je niet nodig voor een gezellige avondje op de zetel. Pickx+ giet die twee samen in de vorm van 'Circle of Live Legends', waarin opnieuw vijf legende van de Vlaamse muziekwereld op gesprek komen. De muzikale talkshow gaat op 31 maart terug van start en Pickx vertelt je er nu al meer over. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf 31 maart is het weer tijd voor 'Circle of Live'. Dan ontvangt gastvrouw Charlotte Leysen elke aflevering een legendarische Belgische artiest, die een aantal van diens lievelingsnummers brengt én ook het verhaal achter die muziek vertelt. De hits die je van voor naar achter kan meezingen, met af en toe een streepje nostalgie.

Naar goede gewoonte heeft Charlotte weer een stoet uitmuntende artiesten klaarstaan om de studio onveilig te komen maken. Diegene die de spits mag afbijten op de eerste aflevering op vrijdag 31 maart, is niemand minder dan Mama's Jasje. De Vlaamse popgroep rond Peter Vanlaet is al meer dan dertig jaar actief en staat met meer dan 1,4 miljoen verkochte platen in de top 100 van best verkochte Belgische artiesten.

Peetvader van de Vlaamse Rock en Leopold 3

Na Mama's Jasje is het de beurt aan Guy Swinnen, de frontzanger en gitarist van The Scabs die ook wel de peetvader van de Vlaamse rock wordt genoemd. Je zag hem een tijdje geleden nog op de zetel bij Luk Alloo in ‘De Laatste 100 Uur’, waar hij openhartig vertelde over het parcours dat hij aflegde op vlak van zijn mentale gezondheid. Ditmaal duikt hij dieper in zijn muzikale repertoire bij Charlotte Leysen. 

De derde artiest van dit seizoen is Erik Goossens, die naar 'Circle of Live' komt met zijn band Leopold 3. Goossens ken je waarschijnlijk in eerste instantie van zijn televisieoptredens, maar de acteur heeft veel meer in zijn mars. Hij is namelijk de zanger van Leopold 3. De band was vooral actief in het begin van de jaren 90, maar in 2010 kwamen zanger Erik Goossens, toetsenist-gitarist Patrick "Pat Krimson" Claesen en drummer-producer Olivier Adams nog eens samen voor enkele reünie-optredens. 

X-Session en Paul Michiels

Aflevering vier brengt Gene Thomas tot bij Charlotte. Hij is er om te praten over X-Session, de band die hij in 1995 oprichtte met Gina Brondeel. Het tweetal groeide uit tot een vaste waarde in de Belgische dansmuziek, meer bepaald in het genre 'pop-dance'. X-session is sinds 2002 niet meer actief, maar dat belette de groep niet om een paar comebackoptredens te geven. Waaronder vorig jaar nog op de Foute Party van Qmusic. 

Last but not least ontvangt de presentatrice Paul Michiels. Iedereen kent hem natuurlijk van zijn monsterhit met Soulsister: 'The way to your heart', maar deze keer staat hij alleen op het podium. Michiels maakte scoorde ook als soloartiest een paar hits, waaronder 'Let me be turned to stone' en 'Forever Young', een cover van de fit van Alphaville. In 2016 nam hij nog deel aan het tweede seizoen van 'Liefde voor Muziek' en nu staat hij als vijfde artiest op het podium van 'Circle of Live'. 

Op 29 mei start ook een nieuw seizoen van 'Circle of Live', waarin de legendes van morgen langskomen. Op de agenda staan artiesten als Laura Tesoro, OSKI, Ivori Moss en Ameerah!

'Circle of Live Legends' is vanaf 31 maart elke vrijdag beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top