Bewonder het oeuvre van housepionier Laurent Garnier in 'Off the Record'

Muziek | Het is bijna een titanenwerk om de geschiedenis van elektronische dansmuziek samen te vatten in een documentaire van anderhalf uur. De makers van 'Laurent Garnier: Off the Record' proberen deze geschiedenis te verweven met het levensverhaal van één van de pioniers van het genre: Laurent Garnier. Donderdagavond kan je op Canvas kijken naar een documentaire over de pioniersjaren en opkomst van de Franse techno-dj. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

In deze documentaire wordt Laurent Garnier drie jaar lang gevolgd over de hele wereld. Deze Franse dj kan je met gemak beschouwen als een van de grondleggers van de housemuziek. Ondanks zijn palmares is hij nooit zijn eenvoudige afkomst vergeten. Zijn passie voor muziek was al aanwezig vanaf zijn prille jeugdjaren in de randsteden van Parijs. Zijn ouders, eigenaars van een kermisterrein, steunden zijn hobby niet. Vervolgens raakte hij via een omweg in Londen - als loopjongen bij de Franse ambassadeur - toch gepassioneerd door housemuziek. Het was in de legendarische club The Haçienda in Manchester dat hij zijn eerste ervaring als professionele dj opdeed. 

In 'Laurent Garnier: Off the Record' beleef je als kijker die pioniersjaren opnieuw, dit keer vanuit het perspectief van de Franse dj. Wat de documentaire zo boeiend maakt, is dat zijn verhaal verweven is met de opkomst van de housemuziek in Europa. Aan de hand van getuigenissen van Garnier en verschillende collega's zoals Jef Mills, The Blessed Madonna, DJ Pierre, Miss Kittin en Charlotte de Witte, krijgen we een beknopte geschiedenis mee van wat de laatste muzikale revolutie van de 20ste eeuw is.

Ondanks de titel 'Off the record' doet Garnier niet echt een grote onthulling in deze documentaire. Zijn collega's kan je eveneens niet betrappen op een kritisch woord over de wereldberoemde dj. De documentaire van de Franse filmmaker Gabin Rivoire is ook niet bedoeld als een samenvatting maar eerder als een kennismaking met het genre van elektronische dansmuziek. "We willen zowel kenners als nieuwsgierige leken aanspreken", zei hij onlangs daarover in een interview met Humo.

Bekijk ‘Laurent Garnier: Off the Record’ op donderdag 23 maart om 23u05 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top