Pickx presenteert rijzende ster Rapha, een zonnige verschijning in ‘Front Row’!

Muziek |

In de zesde aflevering van de Pickx-webreeks ‘Front Row’, een cocreatie met jonge journalistieke talenten van Thomas More Mechelen, danst Rapha de studio binnen. Ze stelt onder meer haar poppy anthem ‘Funny’ voor, dat ze afgelopen december als haar debuutsingle op de wereld losliet. Ontdek er meer over in ‘Front Row’!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Raphaera Kuabe Atekaze, bekend onder haar artiestennaam Rapha, is een Belgisch-Congolese zangeres en songwriter uit Antwerpen. Ze is een rijzende ster – tweeënhalf jaar geleden nog uitgeroepen tot de ‘MNM Rising Star’ van 2020 – die haar jeugdjaren heeft gewijd aan het aanscherpen van muzikale vaardigheden. Het resultaat mag er wezen: Rapha heeft zich snel gevestigd als een uitstekende, gerenommeerde songwriter en zangeres binnen de snelgroeiende Belgische muziekscene.

Rapha begon haar muzikale reis toen ze nog maar 11 jaar oud was, toen ze haar zangkunsten begon te ontwikkelen in het muziektheater. Amper een jaar later had ze al haar eerste solo te pakken. In 2019 vervolledigde ze een koor en via Fabric Magic kreeg ze de kans om nog een tandje bij te steken.

In 2020 werd de toen 18 jaar jonge muzikante uitgeroepen tot MNM Rising Star, waarna ze ook de titelsong voor de webreeks ‘Bathroom Stories’ verzorgde. Rapha hoopt meer betekenisvolle melodieën te creëren die resoneren met haar fans en een wereldwijd publiek kunnen aanspreken.

In 2021 kocht ze een ukelele, die haar - samen met een pijnlijke relatiebreuk, vertelt Rapha in 'Front Row' - inspireerde om haar eigen nummers te beginnen schrijven. Het resultaat was 'Funny', een lied waarin ze met een humoristische en herkenbare insteek over haar ex zingt. Die eerlijkheid is een rode draad in de carrrière van Rapha, zowel in haar muziek als op haar sociale media, waar ze contact houdt met haar fans.

Rapha stelde vorige maand op Radio 2 nog haar nieuwe single ‘Loin de mes yeux’ voor. “Het nummer gaat over mensen die mixed signals geven, en over blijven hopen op meer", licht ze toe in 'Front Row'. Ze zingt in een mengeling van Engels en Frans, haar moedertaal. Met ‘Loin de mes yeux’ werkt ze verder in dezelfde poppy stijl als haar vorige single ‘Funny’.

Naast schitteren op het hoofdpodium van Pukkelpop, is het een grote droom om samen te werken met Mimi Webb, haar heldin die ze ooit al eens mocht ontmoeten. Van haar covert ze in 'Front Row' het nummer 'House on Fire'. Daarnaast zingt ze 'Happier than Ever' van Billie Eilish en uiteraard haar eigen 'Funny'.

Morgen kan je in ‘Front Row’ kennismaken met de de immer zonnige verschijning die Rapha heet. Maak hieronder alvast kennis met haar bekendste hit.

De aflevering van 'Front Row' met Rapha als gast is vanaf 23 maart te vinden op de online kanalen van Pickx en via deze link. Daar vind je ook alle vorige afleveringen, met onder anderen K1D, Kids With Buns, Rare Akuma en Porcelain id.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top