Pickx presenteert de vette beats en verse rhymes van rapwonder K1D in ‘Front Row’

Muziek |

In de vijfde aflevering van de Pickx-webreeks ‘Front Row’, een cocreatie met jonge journalistieke talenten van Thomas More Mechelen, is K1D te gast. Door zijn ratelende trap-ritmes en woozy synths werd hij in 2018 al een van dé hiphopbeloften van het land genoemd. Die verwachtingen heeft hij sindsdien meer dan ingelost. Ontdek er meer over in ‘Front Row’!

Door Pickx

Deel dit nieuws

K1D, het Belgische rapwonder uit Sint-Niklaas met roots in Senegal, laat zich al een tijdje opmerken in de Belgische hiphopwereld. Zijn eerste EP, ‘The Chronicles’, werd na de release in 2015 bijzonder goed ontvangen. K1D werkte zich in de spotlights dankzij een reeks samenwerkingen, waaronder Woodie Smalls, en stond ook al in het voorprogramma van Denzel Curry, Russ, Jazz Cartier, Kirk Night en Rejjie Snow. Hij vooral bekend als rapper, maar zoals hij in ‘Front Row’ uitlegt, put hij eigenlijk uit verschillende genres en zingt hij ook regelmatig.

F.B.W.L.

In 2022 liet het raptalent zich opnieuw opmerken met zijn eerste full length album ‘From Belgium With Love’, datzelfde jaar nog gevolgd door de nieuwe single ‘AM/PM’. Afgelopen zomer speelde K1D heel wat shows en om zijn fysiek op peil te houden probeerde hij dezelfde fitnessroutine als … Beyoncé, vertelt hij in 'Front Row'. Die routine bestaat erin om zingend gaan lopen. Hij leerde in een documentaire over de zangeres dat ze zo haar stem ontwikkelt en staat intussen in zijn buurt bekend voor zijn enthousiaste gezangen tijdens het lopen.

K1D moet zelf nog wennen aan zijn recente roem in de Belgische hiphopwereld, maar het staat vast dat hij nooit iets anders had willen doen. Hij vertelt in de sofa van ‘Front Row’ hoe hij talloze verschillende jobs deed, van winkelmedewerker in de Standaard Boekhandel tot onkruid uittrekken op een boerderij, om zijn droom als artiest te verwezenlijken. “Ik heb nooit een plan B gehad”, zegt hij.

In ’Front Row Session’ brengt K1D onder andere de opener van zijn debuutalbum, ‘F.B.W.L. (intro)’. Let goed op de tekst, want in dat nummer zingt hij over onrechtvaardigheid, de Black Lives Matter-beweging en de dood van Sanda Dia. “Ik schreef het nummer twee jaar voor ik de rest van het album maakte”, legt K1D uit, die het lied uit zich liet vloeien. “De broer van Sanda heeft me bedankt omdat ik het nummer heb geschreven. Dat is het grootste compliment dat ik kon krijgen.”

Daarnaast brengt K1D ook de nummers ‘Eight’ en ‘Long Time’ (intro), een cover van Playboi Carti.

De aflevering van 'Front Row' met K1D als gast is vanaf 16 maart te vinden op de online kanalen van Pickx en via deze link. Daar vind je ook alle vorige afleveringen, met onder andere Kids With Buns, Rare Akuma en Porcelain id.

Of volg het hier meteen op Spotify: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top