Galine schuift aan in ‘Front Row’: “Met mijn debuutalbum wil ik een breder publiek aantrekken”

Muziek |

Wat krijg je als je getalenteerde studenten journalistiek en opkomend muzikaal talent samenzet? ‘Front Row’, een nieuwe online videoreeks vol muziek en interessante gesprekken op pickx.be, YouTube en Spotify! Op 9 maart is Galine te gast, de band rond de Kortrijkse zangeres Galine Kuyvenhoven. Zij loste vorig jaar haar tweede EP ‘Lilith’, met daarop een combinatie van krachtige zanglijnen, minimalistische gitaren, gebroken beats en langgerekte vioolnoten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dag Galine! Hoe blik je terug op jouw passage in ‘Front Row’?

Galine: “Ik vond het een mooie kans om mijn muziek te verspreiden en een leuke ervaring. Ik ben wel nog niet echt thuis in het interviews geven, dus ik weet niet of ik een goede indruk heb nagelaten.”

Bij ons alleszins wel! Je brengt er onder andere een cover van de Taylor Swift-hit 'Anti-Hero'. Door welke artiesten laat je je inspireren bij het maken van muziek?

“Dat varieert. Ik word vaak vergeleken met Lana Del Rey en Maggie Rogers, maar ik kijk ook op naar een band als Sylvan Esso (Amerikaans elektropopduo, nvdr.). Ik ben ook heel grote fan van Fleetwood Mac, maar ik weet niet of die vergelijking opgaat. (lacht) Ik speel niet alleen, maar schrijf wel alleen. Terwijl Fleetwood Mac uit een groep mensen bestaat.”

Hoe zou je zelf je muziekstijl omschrijven?

“Ik categoriseer mijn muziek onder de noemer ‘melancholische indiepop’.”

Je was één van de dertig artiesten die kans maakten op een plekje in De Nieuwe Lichting 2021 van Studio Brussel en je trad al op in de Ancienne Belgique, de Handelsbeurs, OLT Rivierenhof, enzovoort. Toch moet je grote doorbraak nog komen. Heb je een nog groter luisterpubliek op het oog of ben je tevreden met het publiek dat je nu hebt verzameld?

“Als artiest wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken met je muziek. Maar ik denk dat ik al heel tevreden mag zijn over de grootte van mijn luisterpubliek, over mijn verwezenlijkingen en over de kansen die mij aangereikt worden. Ik ben dus al heel dankbaar, maar wil zeker nog een breder publiek aantrekken. Die ambitie houd ik in het achterhoofd bij het sleutelen aan mijn debuutalbum.”

Kan je al een tipje van de sluier lichten over die debuutplaat?

“Ik ga teruggrijpen naar de sound waarmee ik ben opgegroeid; de Feist van 2007, de Florence and the Machine van rond de jaren 2010. Ik was die muziek aan het herbeluisteren en besefte dat ik die sound wou vervatten in mijn debuutplaat. De plaat zal wel een beetje afwijken van mijn EP’s. Mijn stem blijft uiteraard mijn stem, maar de rest is een stijlbreuk: ietsje minder dromerig, groter qua sound en minder ingetogen. De twee vorige EP’s waren introvert, de debuutplaat wordt wat extraverter en explosiever. De vorige twee EP’s waren doordrenkt met elektrosounds; die elektronische laag was mijn fundering om op te bouwen. Voor mijn debuutplaat ben ik de studio ingedoken met mijn liveband, waardoor een meer organische sound ontstond. Het was meer een groepsgebeuren in plaats van dat ik zelf alle lijnen uitzet. Wat de release betreft mik ik op een eerste vooruitgeschoven single rond eind april.”

Waar liggen de ambities voor de toekomst?

“Vier jaar geleden zou ik gezegd hebben: ‘ik wil supergraag in de Ancienne Belgique, Handelsbeurs en de Trix spelen’. Dat heb ik nu gedaan, dus nu zijn er andere doelen. Ik kan nu wel zeggen dat ik heel graag op Werchter en Pukkelpop wil spelen, maar dat zien we later wel. Ik wil in de eerste plaats muziek blijven spelen en de kansen grijpen die op mijn pad komen.”

Ontdek de intieme set van Galine op onze site! 
Of beluister de aflevering via Spotify: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top