Deze artiesten gingen met Gorillaz op schok naar ‘Cracker Island’

Muziek | Gorillaz dropt morgen het nieuwe album ‘Cracker Island’, en de langspeler bulkt wederom van de opzienbarende samenwerkingen. Pickx overloopt de namen die Damon Albarn deze keer wist te strikken voor zijn nieuwe plaat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De virtuele avatars van Gorillaz onthulden vorig najaar het nieuws over een nieuw album, en daar hoorde een single bij: ‘New Gold’, waar Tame Impala en Bootie Brown (die je misschien nog kent van de Gorillaz-single uit 2005, ‘Clint Eastwood’) hun steentje aan bijdroegen. Het nummer is een gelikt stukje psychedelische pop, vermengd met de klassieke Gorillaz-productiestijl.

‘Cracker Island’ is het eerste nieuwe album van de band sinds ‘Song Machine, Season One: Strange Timez’ uit 2020. Zoals altijd bulkt de plaat van de samenwerkingen. Voorop staat natuurlijk niemand minder dan Tame Impala, één van de toonaangevende Australische rockbands van het afgelopen decennium. Onder leiding van Kevin Parker werkte Tame Impala samen met Bootie Brown van The Pharcyde aan het onlangs uitgebrachte ‘New Gold’.

Voor het titelnummer werkte de groep samen met Thundercat, de gevierde Amerikaanse bassist, en op ‘Silent Running’ deed Adeleye Omotayo een gastbijdrage, die bekend werd als achtergrondzangeres van Amy Winehouse. Omotayo wordt beschouwd als een van de beste en meest onderschatte vocalisten van de laatste twee decennia.

Vuurwerk verzekerd

Tot slot gaven nog een rits andere muziekiconen hun medewerking, waaronder de Puerto Ricaanse rapper en zanger Bad Bunny, altrockpionier en muzikale kameleon Beck en Fleetwood Mac-zangeres Stevie Nicks. Hun medewerking is op zich indrukwekkend te noemen. Bad Bunny is een van ‘s werelds populairste niet-Engelstalige acts, Beck is een van de meest bekroonde en meest gevierde altrockacts van de laatste drie decennia en Stevie Nicks geldt als één van 's werelds bestverkopende artiesten. Fleetwood Mac heeft tot nu toe meer dan 120 miljoen platen verkocht.

Eén voor één zijn het artiesten die staan aangeschreven als de fine fleur van hun respectieve genres. Zoveel internationale klasbakken, samengebald op één enkel Gorillaz-album: dat moet haast wel vuurwerk opleveren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top