Artiest van de week: niets is wat het lijkt bij Jack Vamp & The Castle of Creep

Muziek |

In de categorie ‘betere, aanstekelijke gitaarmuziek’ mag België een nieuwe naam bijschrijven: Jack Vamp & The Castle of Creep. Een van de kersverse laureaten van De Nieuwe Lichting 2023, zoals we ondertussen weten een belangrijke springplank naar een grote carrière in de muziekbizz.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De andere laureaten van De Nieuwe Lichting heten Mayorga en Isaac Roux, beide artiesten kwamen eerder al aan bod als ‘artiest van de week’ bij Pickx. Dan kan deze Jack Vamp & The Castle of Creep natuurlijk niet achterblijven. Achter het project gaat ene Arthur Boussiron schuil, een 24-jarige Brusselaar die uitweek naar Hasselt om daar zijn voorliefde voor uptempo rocktunes te botvieren.

Niet voor niets wordt zijn muziek vaak vergeleken met helden als The Police, Ariel Pink en Talking Heads. Maar evengoed haalde hij inspiratie bij eclectische stemmen als David Bowie en Prince. Vrolijk, dansbaar, conceptueel, dat zijn de drie hoofdingrediënten waarmee Jack Vamp & The Castle of Creep de jury van De Nieuwe Lichting wist te charmeren. Al zijn de lyrics soms behoorlijk somber. Niets is wat het lijkt bij deze bonte bende Limburgse indiekids. 

Branie en ambitie

Jack Vamp en zijn schimmige kasteel kregen eerder al een residentie in de Muziekodroom in Hasselt en gevestigde radiostations als StuBru en Willy staken de aanstekelijke single ‘Jack’s Tendency’ in hun rotatie. De overwinning in De Nieuwe Lichting moet nu een nieuwe boost geven aan de ontluikende carrière -we weten allemaal hoe het vorige laureaten als Tamino, Brihang, The Haunted Youth of BLUAI verging-, met eind dit jaar een eerste volledige plaat

“We brengen in november van dit jaar nog een plaat uit”, vertelde Boussiron aan StuBru. “Eerst wilden we dat nog vroeger doen. We hebben eigenlijk materiaal voor twee albums, maar het is beter dat we nog wat verder zoeken in de studio.” Volgens toetsenist Lukas Hellings heeft zijn frontman alvast alles in huis om een heuse wereldster te worden. “We hadden gewoon even een springplank nodig en we zijn heel blij dat StuBru ons die gegeven heeft", aldus een zelfverzekerde Hellings. Branie en ambitie genoeg bij de mannen van Jack Vamp & The Castle of Creep. Om in het oog te houden het komende jaar. Hun opgewekte, dansbare muziek zou alleszins niet misstaan op enkele zomerfestivals. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top