‘Future Perfect’: het eerste Belgische NFT-only album

Muziek | Deze week vieren we de Week van de Belgische Muziek. Hoe kan dat beter dan door een nieuw album voor te stellen van een groep van eigen bodem? ‘Future Perfect’ is de nieuwste plaat van het Gentse muziekkoppel Charlotte Caluwaerts & Reinhard Vanbergen. En het is tegelijkertijd ook het allereerste Belgische NFT-only album. Pickx vertelt je er meer over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee primeurs op een dag? Dat is precies wat je krijgt tijdens de Week van de Belgische muziek. Op 31 januari werd namelijk het Wawstreet gelanceerd, het allereerste Belgische NFT platform dat niet gelinkt is aan crypto maar wél aan euro's. En op exact hetzelfde moment kwam de gloednieuwe plaat van het Gentse muziekkoppel Charlotte Caluwaerts & Reinhard Vanbergen uit, dat zich naast ‘Future Perfect’ dus ook meteen het eerste Belgische NFT-only album mag noemen.

Voor iedereen die toch eerst nog even een woordje uitleg nodig heeft: een Non-Fungible Token (NFT) is een digitaal echtheidscertificaat dat aan een digitaal bestand is gekoppeld, in dit geval een muziekalbum. Wanneer iemand een NFT koopt, wordt de koper de exclusieve eigenaar van het bestand. Het muziekkoppel treedt met deze exclusieve release in de voetsporen van enkele grote sterren. Zo deden onder andere Kaleo en MUSE het hen al voor door muziek te delen via NFT.

Zes albums in 2023

Exclusief is absoluut het juiste woord, want ‘Future Perfect’ zal bijvoorbeeld niet te streamen zijn op Spotify. Gelukkig heeft het duo zich de laatste tijd al genoeg bewezen en heeft hun muziek amper nog een preview nodig om succes te oogsten. Alleen al in 2021 liet het Gentse koppel twaalf albums op de wereld los. Door een welbekende pandemie hadden Charlotte & Reinhard namelijk genoeg tijd om nieuwe muziek te maken.

2022 was iets drukker aangezien ze dan eindelijk weer het podium op konden, maar ook toen bleef het druk in de studio. De Gentenaren hebben namelijk niet één, niet twee, maar zes albums klaar die allemaal in 2023 gereleased worden.

Disco en samenwerkingen

Voor elk album wordt ook één single uitgebracht, dus met die 12 releases in totaal houdt het tweetal hun fans het hele jaar lang zoet. Dat wil dus zeggen dat ook het exclusieve NFT-album een single krijgt, die wél naar de radio mag. Het nummer heet 'Into The Sunset' en zet meteen de toon voor de plaat. Volgens Humo is de single een popsong waar de disco van Rheinzand, het muzikaal project van Charlotte Caluwaerts & Reinhard Vanbergen en Mo Disko, grote invloed op heeft.

Een laatste reden om je te laten verrassen door het album? Charlotte & Reinhard sloegen voor ‘Future Perfect’ de handen in elkaar met veel andere artiesten, want op de plaat hoor je samenwerkingen met onder anderen Lady Linn, Johannes Genard, Andy Butler, Jasper Segers (Sylvie Kreush) en Matthew Eccles (Connan Mockasin)!


Koop ‘Future Perfect’ van
Charlotte Caluwaerts & Reinhard Vanbergen nu op WawStreet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top