Artiest van de week: dans je zorgen weg bij AMINA808

Muziek | In het kader van de Week van de Belgische Muziek kan je heel wat opkomend talent uit tal van muziekgenres ontdekken. Deze week zet Pickx AMINA808 in de kijker, een jonge Brusselse artieste die je laat dansen op een mix van house en afro-pop.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Neen, AMINA808 is geen bijnaam ergens op het internet, maar dit is de podiumnaam van onze artiest van de week. We stellen je de mysterieuze AMINA808 alvast even voor.

Ter gelegenheid van de Week van de Belgische Muziek verwelkomt de Botanique dit jonge muziektalent. AMINA808 laat zich beïnvloeden door haar Afrikaanse roots en mixt dit met elektronische en futuristische geluiden tussen house en afro-pop. Dat kan alleen maar vuurwerk opleveren! Naast het experimenteren met verschillende geluiden laat AMINA808 zich muzikaal inspireren door de soul en smooth-jazz van Sade, maar ook door de RnB van Kelis.

Dankzij de release van haar eerste single 'Hold the flame', die nog geen jaar geleden het levenslicht zag, gunt de jonge zangeres ons al een mooie inkijk in haar vurige universum. Momenteel bereidt ze haar eerste EP voor, bestaande uit zes onuitgebrachte nummers. Met een beetje geluk hebben we deze week misschien recht op een voorproefje. Fingers crossed.Donderdag 2 februari is het dan ook reikhalzend uitkijken naar het optreden van de 22-jarige artieste. Eén feit kunnen we alvast meedelen: als AMINA808 op het podium verschijnt zal het ritme je uiteindelijk te pakken krijgen. Dansen is een onvermijdelijk gevolg van haar muziek.

AMINA808 staat op donderdag 2 februari in de Botanique tijdens de Week van de Belgische Muziek. Zij zal vanaf 19u30 het podium in vuur en vlam zetten in zaal Rotonde, net voor MAVEE. Meer info en tickets kan je hier terugvinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top