Artiesten van de week vertegenwoordigd in De Nieuwe Lichting

Muziek | In 2023 staan jonge artiesten weer in de rij om deel uit te maken van De Nieuwe Lichting, de talentenjacht van Studio Brussel waarmee we muzikanten als Brihang, Equal Idiots, Tamino, Portland en The Haunted Youth leerden kennen. Tussen de negen finalisten vinden we ook enkele alumni terug van onze rubriek Artiest van de week. Dit zijn onze favorieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mayorga

Helena Mayorga Paredes was ooit de gitariste van bands als Pavlove, Aarde Aan Daan, Noémie Wolfs en Mannfold. Daarmee schuimde ze al de Vlaamse podia af, dus aan ervaring heeft het jonge talent geen gebrek. Tegenwoordig doet ze het met haar eigen project, Mayorga. Dat gaat uit van een regelrechte DIY-mentaliteit. Zowel in haar slaapkamer, waar de songs gewoonlijk vorm krijgen, als in de studio doet Helena namelijk liefst zo veel mogelijk zelf. Na de release van ‘Weekend Lover’, de single die Mayorga een plekje deed verdienen in Artiest van de week, staat de band nu in de finale van De Nieuwe Lichting met ‘Girlcrush’.

Isaac Roux

Winterse troost, dat is hoe we de muziek van Isaac Roux, het muzikale alter ego van Louis De Roo, omschreven in Artiest van de week. Nog voor hij één single op de wereld had losgelaten, stond hij al in het voorprogramma van The Haunted Youth en Portland. Heeft hij daar tips meegekregen om De Nieuwe Lichting te winnen? Wie weet! Sinds de release van zijn debuutsingle ‘White Rose’ verzamelt hij lovende kritieken. Het lied doet eerst denken aan de meer akoestische nummers van Bon Iver, maar breekt in het refrein open naar een onversneden indierocksong. ‘White Rose’ maakt van Isaac Roux een stevige kanshebber voor De Nieuwe Lichting.

Oriana Ikomo

Wie afgelopen weekend de uitreiking van de Kastaars volgde, weet dat de serie ‘Roomies’ de juryprijs won. Wie Pickx volgt, weet dat op de soundtrack van die serie onder andere de muziek van Oriana Ikomo prijkt. Dat was het nummer ‘If’, in De Nieuwe Lichting doet ze mee met het nummer ‘Why’ – we zien een lijn in haar titels. Oriana geldt als een van de grootste vaderlandse beloftes van het moment. Ze combineert r&b, jazz en neosoul met minimalistische elektronica voor een opvallend, maar zeer genietbaar muzikaal experiment.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top