Ontdek ‘Warrior, a short documentary by Oscar and the Wolf' op Pickx+

Muziek | Oscar and the Wolf, het alter ego van indiepopster Max Colombie, komt naar Pickx+ met de 25 minuten durende documentaire ‘Warrior, a short documentary by Oscar and the Wolf’. In de korte film, die uiteraard vernoemd is naar zijn hymne voor de WK-campagne van de Rode Duivels, zien we hoe de zanger/songschrijver het afgelopen jaar een moeilijke periode doormaakte. Je ziet het exclusief op Pickx+.

Door Pickx

Deel dit nieuwsIn de hymne ‘Warrior’ zingt Max Colombie over hoe hij, ondanks tegenslagen en een gebrek aan vertrouwen van anderen, altijd sterk bleef, streefde naar het succes en uiteindelijk ook overwon. Het werd natuurlijk het strijdlied van de Rode Duivels en hij bracht het in het Koning Boudewijnstadion voor de aftrap van de wedstrijd van de Duivels tegen Wales op 22 september, maar het nummer gaat ook over de zanger zelf.

In de documentaire, die dezelfde naam draagt, zien we hoe Colombie een mentaal moeilijke periode wist door te komen. Paniekaanvallen en een depressie leidden tot middelenmisbruik en de annulering van heel wat concerten vorig jaar. Gelukkig gaat het intussen al een pak beter met de zanger, die besloot om zijn verhaal te vertellen in de hoop dat hij er anderen mee kan helpen. Aan de hand van interviews en nooit eerder geziene video’s legt hij uit hoe het lied ‘Warrior’ zijn strijd weergeeft en hoe hij zijn mentale gezondheid wist te herstellen.

“Ik sloot mijn twee recentste concerten, Lowlands en Pukkelpop, ermee af”, vertelde Colombie eind 2022 nog over ‘Warrior’. “Het moest een hymne worden voor het WK, maar het is gaandeweg iets anders geworden. Onze grootste overwinningen zijn soms de overwinningen op onszelf. Het lied richt zich tot iedereen die ergens mee vecht.” De documentaire komt ook uit in Nederland en Frankrijk, maar zal voor het eerst te zien zijn op 6 februari op Pickx+!

Warrior, a short documentary by Oscar and the Wolf’ is vanaf 6 februari om 20u40 beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top