Enkele hoogtepunten uit ‘Circle of Live’

Muziek | In de studio van ‘Circle of Live’ passeerden de afgelopen weken enkele van de grootste en meest veelbelovende artiesten uit de Lage Landen de revue. Ze brachten niet alleen hun grootste hits, maar ook hun eigen, soms meer obscure favorieten en covers. Pickx selecteerde enkele hoogtepunten uit de liveshows.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Meau is sinds haar monsterhit ‘Dat heb jij gedaan’ uitgegroeid tot een van de vaandeldragers van het Nederlandstalige lied. Ze maakte intussen al haar opwachting op enkele van de grootste podia van Nederland en België (van Pukkelpop tot Tien om te Zien) en scoorde met ‘Blijven rijden’ en ‘Dans m’n ogen dicht’ waardige opvolgers voor die grote doorbraakhit. In ‘Circle of Live’ kwam ze uit de doeken doen wat zo’n stormachtige carrière met een mens doet, maar vooral haar prachtige muziek zingen. Het werd een show met heel wat hoogtepunten, maar we pikken er voor een keertje toch weer de doorleefde vertolking van haar levenslied ‘Dat heb jij gedaan’ uit.

 

Nog een koploper van de golf van nieuwe Nederlandstalige zangeressen is Olivia Trappeniers, vaak op affiches te zien als OLIVIA, of tot 2021 als OT. Na succesvolle deelnames aan ‘The Voice van Vlaanderen’ en ‘MNM Rising Star’ begon haar samenwerking met Regi, waar onder andere de enorme hit ‘Kom wat dichterbij’ uit kwam. Intussen doet ze het ook solo meer dan aardig, eerst in het Engels maar intussen ook in het Nederlands. Ze ruilt de melancholie van Meau in voor wat poppy funk in haar nieuwste hit ‘Elektriciteit’, die uiteraard niet op haar setlist mocht ontbreken in ‘Circce of Live’.

 

Het Antwerpse hiphopcollectief blackwave. is intussen een vaste waarde geworden op de podia in ons land. Oprichters Will en Jay besloten om zich te laten begeleiden door jazzmuzikanten van het Antwerpse conservatorium, en het resultaat is een mengeling tussen genres die de mosterd haalt bij artiesten als Prince en OutKast. Met nummers als ‘Elusive’, ‘Bittersweet Baby’ en ‘GoodEnough’ gooiden ze hoge ogen op de radio. ‘BIG Dreams’, hun tweede single, bleef nog wat onder de radar, maar werd later wel opgepikt als een aanstekelijke oorwurm. Ze brachten het nummer ook in ‘Circle of Live’, en dat klonk groots.

 

Partyband Cookies and Cream maakt er een staatszaak van om iedereen aan het dansen te krijgen. Broers Domien en David Van Aerde brengen tijdens hun shows gewoonlijk heel wat dansbare covers – en hebben daarmee al een ijzersterke reputatie verzameld – maar hebben intussen ook succes geboekt met eigen singles. ‘Vannacht’, ‘Chillen in ons ondergoed’ en ‘Camping Disco’ vonden een groot publiek op Spotify, net als het nummer ‘Misje’, wat ons betreft het hoogtepunt van hun set.

'Circle of Live’ is beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top