Artiest van de week: de elektropop van Ivori Moss mikt op gevoelige snaren én dansbenen

Muziek | Ivori Moss is het project van Aline Goffin, die vooral bekend is uit de theaterwereld, maar ook regelmatig gevraagd wordt om Disneyfilms in te zingen. Samen met haar neven Sander en Jasper Bullynck (gitarist bij Oscar & The Wolf) brengt het elektropopproject verfijnde muziek die zowel dansbaar, donker als catchy kan klinken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Met Ivori Moss maken we verfijnde elektronische pop voor een breed publiek”, vertelde Aline eind 2021 in Metro. De prille dertiger is een Vlaamse theateractrice die regelmatig gevraagd wordt om Disneyfilms in te zingen. Zo was ze de Vlaamse stem van onder andere Anna in ‘Frozen’. “Dankzij onze diverse achtergronden zijn we soms wat alternatiever, dan weer poppy, of donker en dansbaar, maar altijd eigen.”

“Hoewel we als kind vaak samen speelden, verloren we elkaar tijdens onze tienerjaren uit het oog. Na het overlijden van hun vader vonden we elkaar terug en verenigden we onze krachten in een gezamenlijk muzikaal project.”

“We zoeken naar een evenwicht tussen catchy melodieën en meer alternatieve genres, vanuit Jaspers liefde voor grootse sferen (hij is een M83-fan), Sanders kennis van synths, beats en donkerdere elektronische muziek en mijn vocals geïnspireerd op nineties r&b. Ik ben namelijk opgegroeid met Destiny’s Child. Die combinatie resulteert volgens ons in een eigen geluid dat moeilijk te vergelijken is met andere Belgische bands.”

Diepe sprong in het onbekende

Deep Dive’ was de debuut-EP van Ivori Moss. Zoals de titel al doet vermoeden was dit geen snelle gooi naar fifteen minutes of fame, maar een genuanceerd resultaat van een jarenlange, diepgaande zoektocht. Tracks als ‘No Time’ en ‘Don’t Bother’ kiezen bewust meer voor een soulvolle vibe terwijl ‘What If’ en ‘Pleasure’ heel poppy gestructureerd in het oor liggen. ‘Diving’ en ‘Dreamer’ zijn zowel qua lyrics als qua sfeer de meest donkere nummers van de EP maar zwepen tegelijk je lijf op.


‘Deep Dive’ gaat over de moed om niet weg te lopen, los te laten en kwetsbaarheid te tonen. Het is een diepe sprong in het onbekende, maar voelt toch vertrouwd aan. En wanneer je merkt dat de vrouw van de producer - niemand minder dan Eefje De Visser - de nummers spontaan begint te neuriën in de badkamer, weet je dat het goed zit.

‘What If’ en ‘Dreamer’ werden gedraaid door Noémie Wolfs op Studio Brussel en die eerste schopte het ook tot Verse Vis bij Radio Willy. Ook bij Bruzz haalden beide singles de playlist. Het muziekfestival Campo Solar koos Ivori Moss uit 100 bands om zijn hoofdpodium te openen van het festivalweekend als voorprogramma van The Haunted Youth, Brihang en Faisal.

Het eerste wapenfeit van Ivori Moss werd alvast op applaus onthaald: “Kippenvel overvalt ons. Dit is een van de sterkste talenten van het moment”, schreef NXTPOP. “In het elektrogenre is er al veel gedaan, Ivori Moss heeft de gave om toch met een unieke sound voor de dag te komen”, oordeelt Luminous Dash.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top