Dit zijn onze favoriete nummers van 2022

Muziek | 2022 loopt op zijn einde en om het jaar in schoonheid af te sluiten wierp Pickx een blik op de beste nieuwe nummers die dit jaar zijn uitgekomen. De allerbeste zetten we hier op een rij. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Harry Styles - As It Was

Dit jaar keerde Harry Styles terug met zijn derde album 'Harry's House'. Het voormalige One Direction-lid heeft met deze nieuwe plaat en de lead single 'As It Was' de wereld op zijn kop gezet. De hit stond op nummer één in niet minder dan 35 landen, met meer dan een miljard luisterbeurten in slechts enkele maanden, en de titel van meest beluisterde single in de VS op één dag. 'As It Was' is ongetwijfeld het nummer van 2022! In dit ritmische nummer zingt Harry Styles over diepgaande onderwerpen als mentale gezondheid, verslaving en zelfontwikkeling. Hij liet zich voor het hele album inspireren door de pandemie


Lizzo - About Damn Time

Lizzo is ongetwijfeld dé vrouwelijke artiest van het jaar 2022. De Amerikaanse rapper en zangeres kwam met haar vierde album 'Special' uit en dat barst van de hits. Toch stak 'About Damn Time' er als single met kop en schouders bovenuit. Het nummer kostte ongeveer dertig studiosessies om af te maken en gaat het over zelfliefde en je roots omarmen. 'About Damn Time' is Lizzo's tweede nummer 1-hit en werd niet voor niets genomineerd voor 'Song of the Year', 'Best Pop Video' en 'Song of the Summer' tijdens de MTV Video Music Awards van 2022. Uiteindelijk ging Lizzo naar huis met de 'Video for Good'-award.


Beyonce - Break My Soul

2022 markeert de terugkeer van Beyoncé! Na een afwezigheid van zes jaar maakte de diva in 2022 haar comeback met haar zevende album: 'Renaissance'. Het album is opgebouwd als een dj-set, mengt stijlen als disco en house en brengt ook hulde aan de pioniers van het genre, wiens werk is gesampeld in de nummers. Opnieuw levert Beyoncé een uitstekende zangprestatie en barsten de nummers van de positieve energie. De eerste single van het album is 'Break My Soul'. Het nummer stuwde de ster, voor het eerst sinds 'Single Ladies' uit 2007, naar de top van de hitlijsten


Steve Lacy - Bad Habit

Steve Lacy's grote doorbraak kwam er dit jaar dankzij 'Bad Habit'. Het nummer, dat drie weken op nummer één stond in de Billboard 100, heeft een funky baslijn, een vlot tempo en veel elektronische effecten. De tekst gaat over spijt in de liefde. Steve Lacy heeft met deze track naam gemaakt in 2022 en we zullen in het komend jaar vast nog van hem horen. 


Rihanna - Lift Me Up

2022 was een belangrijk jaar voor Rihanna. De zangeres beviel namelijk van een zoontje met A$ap Rocky én maakte na lang wachten eindelijk haar terugkeer in de muziekscene dankzij de single 'Lift Me Up'. Fans zijn echter nog niet helemaal tevreden, want zij willen vooral een nieuw album. En hoewel het nummer wel deel zal uitmaken van een nieuwe plaat, is hij nu al uitgekomen omdat het de soundtrack is van de film 'Black Panther: Wakanda Forever'. De track herdenkt het overlijden van Chadwick Boseman, de hoofdrolspeler in de eerste 'Black Panther' (2018), die in 2020 overleed aan kanker. 


Florence + The Machine - Choremania

'Choremania' is een van de nummers van het album van Florence + The Machine uit 2022: 'Dance Fever'. De track is ideaal om de nacht mee weg te dansen! De zangeres van de band schreef het koorachtige nummer nadat ze gefascineerd geraakte door een historisch fenomeen dat "choremania" (of de dans der dwazen) werd genoemd, waarbij mensenmassa's dansten tot ze uitgeput waren. In de 16e eeuw dansten groepen van duizenden mensen ongecontroleerd, gillend en schreeuwend tot ze van uitputting instortten. Ironisch genoeg moest Florence Welch haar tournee onderbreken vanwege een voetblessure die ze opliep tijdens een concert in Londen. De artieste ging door met het concert en bleef dansen totdat haar blessure zo ernstig werd dat ze haar hele tournee moest verzetten.


Taylor Swift - Anti-Hero

Taylor Swift heeft in 2022 opnieuw alle streamingplatforms verpletterd met de release van haar nieuwe en tiende album: 'Midnights'. Dit nieuwste album bevat de hitsingle 'Anti-Hero'. Taylor Swift promootte het nummer op het YouTube-platform Shorts door de #TSAntiHeroChallenge te lanceren, waarbij fans worden aangemoedigd een korte video te filmen waarin ze een probleem delen dat ze in hun persoonlijke leven zijn tegengekomen. Meerdere video's zijn viraal gegaan op sociale netwerken. Taylor Swift is opnieuw een hit in 2022 en bewijst dat ze dicht bij haar publiek staat!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top