Deze spetterende comebacks drukten hun stempel op muziekjaar 2022

Muziek | Je favoriete artiest die de muziekwereld vaarwel zegt: het is waarschijnlijk één van de meest hartverscheurende tragedies voor een fan. Daarom zijn comebacks altijd een mijlpaal. Pickx heeft zangers en muzikanten geselecteerd wiens jaar 2022 voor eeuwig synoniem zal blijven met hun grote comeback.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rihanna

Rihanna's comeback is zonder twijfel één van de belangrijkste muzikale wendingen van 2022. Naar de 'rihannaissance' werd fel uitgekeken: fans hebben zes lange jaren geduld moeten uitoefenen om hun idool weer muziek te zien maken. De ster heeft niet stilgezeten in deze periode: ze schipperde tussen haar lingerie- en make-upmerk en de geboorte van haar eerste kind.

Maar de muziekwereld miste haar stem. Haar nummer 'Lift Me Up', dat dit jaar verscheen, was een uitgestoken hand naar haar fans. De hit herinnert ons aan de vocale en muzikale kracht van de ster. Het nummer is de soundtrack van de film 'Wakanda Forever', wat de prent extra cachet geeft. Het is een eerbetoon aan wijlen Chadwick Boseman, die in 2020 overleed aan darmkanker. Rihanna zet zich met deze track ook in voor de zwarte gemeenschap.

De Backstreet Boys

Dacht je dat de Backstreet Boys een verre herinnering waren uit de jaren 90? Think again. De Amerikaanse popgroep is terug op het podium met hun DNA World Tour. Nick Carter en de band hebben ook de release van een heus kerstalbum aangekondigd, getiteld 'A Very Backstreet Christmas'. De 13 nieuwe nummers variëren van nostalgie tot kerstmagie en moeten de 30-jarige carrière van de band in de verf zetten. De vijf bandleden maakten naam in 1993 en lanceerden al snel een ware Backstreet Boys Mania, met het nummer 'I Want It That Way' als exponent.

Blink-182

Fans van poppunk uit de nillies maakten dit jaar een vreugdesprongetje. De Californische band Blink-182 loste een nieuwe single, getiteld 'Edging'. Het beroemde trio, bestaande uit Tom DeLonge, Mark Hoppus en Travis Scott, heeft besloten om na bijna tien jaar radiostilte een reünie te houden.

Hoewel de geschiedenis van de band geplaveid is met conflicten, zijn ze vastbesloten om hun bijna 30-jarige carrière als hernieuwde eenheid te vieren. Na 50 miljoen verkochte platen heeft Blink-182 besloten dat het nog een toekomst heeft in de muziekwereld anno 2022. Tom DeLonge en co. staan op 8 september 2023 in het Sportpaleis in Antwerpen.

Stromae

We schrijven 2015: Stromae trekt zich terug uit de muziekscene en laat een grote leemte en een horde teleurgestelde fans achter. Sindsdien is hij in de luwte muziek blijven maken, maar nooit voor zichzelf. Toen hij zijn comeback aankondigde met de single 'Santé', uitgebracht in oktober 2021, kon het geluk van de fans niet op.

Zo begonnen we het jaar met het derde album van Stromae, getiteld 'Multitude'. Zijn hits, van 'L'Enfer' tot 'Mon amour', zetten de toon voor ons jaar 2022. Onze Belgische trots liet zien dat hij onoverwinnelijk is, zoals het krachtige openingsnummer van zijn album bewijst, en dat zijn muzikaal genie nog volop aanwezig is. Stromae verlichtte dit jaar de wereld, van het Luikse festival Les Ardentes tot het muziekevenement van het jaar, Coachella.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top