HELMUT LOTTI

Festivals | Op 15 oktober 2022 was het dan eindelijk zover. Na heel wat coronaperikelen kon Helmut Lotti in het Kursaal Oostende eindelijk de aftrap geven van een Europese reis met The Golden Symphonic Orchestra.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op het programma: een twee uur durend spektakel met wat hij de fan favorites noemt: de mooiste klassieke liedjes, swingende soul, wereldmuziek, Amerikaanse standards en een Elvis-medley.
En NIEUW NIEUW NIEUW: het Italiaanse luik.

Vorig jaar verscheen The Italian songbook (2021), een album dat als gegoten past binnen het rijke en brede oeuvre van Lotti. Het bevat hits uit het land dat de wereld de rijkste melodieën heeft geschonken.

Een persoonlijke favoriet van de zanger is Io che non vivo. Het is het origineel van You don’t have to say you love me dat de jonge Helmut meezong in de versie van Elvis Presley.

The Italian songbook is ook de titel van de nieuwe tournee. Om het uitstel goed te maken, heeft Lotti een nieuwe versie van de plaat gemaakt met vier extra songs.

De combinatie van een straffe zanger, een symfonisch orkest en klassiekers is beproefd en logisch. “Dat is hoe de mensen mij het liefst van al horen”. De blauwdruk Helmut Lotti goes classic (1995) is met 770.000 verkochte exemplaren trouwens nog altijd de best verkochte cd aller tijden in ons land.

NOMINATIES

  • 2022 - Vlaams populair

PALMARES

  • 2021 - Vlaams populair (nominatie)
  • 2018 - Vlaams populair (nominatie)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top