Ciao Kennedy: de vriendengroep die de regels van de muziek aan hun laars lapt

Muziek | Elke week stelt Pickx je een nieuwe artiest voor die je op dit moment echt wil volgen. Deze week is het de beurt aan Ciao Kennedy, het muzikale project van vijf Brusselse muzikanten die je meenemen op een unieke muzikale reis. Van jazznoten over hiphopritmes tot elektronische postrock: maak je klaar, deze Artiest van de Week is een echte knaller.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ciao Kennedy is in de eerste plaats het verhaal van vijf vrienden. Nog voor ze aan hun muzikale reis begonnen, ontmoetten ze elkaar op de schoolbanken. Alle vijf hebben ze dezelfde passie en experimenteren ze apart met verschillende instrumenten, tot de dag dat ze besluiten een gemeenschappelijk avontuur aan te gaan.  

Samuel du Fontbaré (gitaar), Léopold de San (gitaar), Louis Gaillard (toetsen), Gaspar de Bellefroid (bas) en Simon Boonen (drums) kwamen twee jaar lang elk weekend bij elkaar voor jamsessies. In 2018 werden ze gevraagd om op te treden, maar ze hadden nog helemaal geen naam voor hun band. Een lange brainstormsessie later was Ciao Kennedy geboren. Ook naar hun muzikaal genre werd op dat moment gevraagd en de vijf vrienden waren in 2019 nog volledig in de popstemming. Op hun eerste EP 'Les Vacances' prijkten vijf zonnige nummers, in het Frans gezongen door de bandleden.

De kelder in

De vijf vrienden werden al snel onafscheidelijk en verhuisden allemaal samen naar een huis, waar ze kelder volledig inrichtten tot een repetitie- en studioruimte. Nu ze volwassen zijn hebben ze natuurlijk allemaal ook 'gewone' jobs, maar dankzij hun leefsituatie verliezen de mannen Ciao Kennedy nooit uit het oog. De kelder is een soort laboratorium waar de tijd wordt bevroren. Daar verkennen ze nieuwe geluiden, nemen ze afscheid van pop en richten ze zich puur op instrumentale muziek. Hun tweede EP droeg dan ook de toepasselijk naam 'KELDERCAVE'. Zonder stemmen spreekt de muziek voor zich en dat valt in de smaak bij het publiek. 

Geïnspireerd door de Britse jazz van het Black Focus label en bands als BADBADNOTGOOD, Tatran, of zelfs de Belgen TUKAN of ECHT!, doorbreken deze vijf muzikanten de regels van de muziek. Ciao Kennedy biedt een origineel, uniek en onbevangen geluid. Sinds ze samenwerken met het Magma agentschap kunnen ze die muzikale identiteit nog verder uitwerken. Begin 2022 moest het vijftal jammer genoeg een einde maken aan hun cohousing en zo hun geliefde kelder verlaten. Gelukkig voor hen bood de VOLTA muziekgemeenschap hen een nieuw muzikaal laboratorium. Daar werkten ze aan de vijf nieuwe nummers van hun derde EP. 'The Problem is' is net uitgebracht op 11 november en neemt je mee op een rollercoaster aan emoties.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top