Artiest van de Week: Tarahumara is een nieuw project vol oude bekenden

Muziek | In onze rubriek Artiest van de Week zetten we telkens een artiest van eigen bodem in de verf die het verdient om even in de spotlights te staan, zij het door de release van een nieuw album of de aftrap van een concerttour. Deze keer zoomen we in op een beloftevolle debutant die pas een eerste single heeft gelanceerd. We zeggen wel debutant, maar de bandleden van Tarahumara kan je zeker al eens gezien hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het noorden van Mexico, in de staat Chihuahua, vind je het inheemse volk de Tarahumara, die hun eigen taal spreken en verwant zijn aan andere Uto-Azteekse volkeren. Ze staan erom bekend lange afstanden te kunnen lopen. In Antwerpen vind je dan weer de band Tarahumara, een duo dat experimenteert met synthpop en verwant is aan andere Vlaamse muziekprojecten zoals Sleeper’s Reign, Samowar en uiteraard Humble Flirt, de vorige band van Alexander Serneels en Wonne Joosen. Ze bedachten hun naam – hoe kan het ook anders – tijdens een lange trailrun samen.

Humble Flirt was een indierockformatie van Alexander en Wonne, samen met drummer/vocalist Bart Van Leuven en gitarist/toetsenist Jeroen Bresseleers. Ze maakten even furore op podia als Boomtown en Muziekodroom en schopten het in 2014 tot de finale van Humo’s Rock Rally in de AB. Ze kregen heel wat lof, maar moesten het uiteindelijk afleggen tegen Warhola.

Een jaar

Rond Humble Flirt is het intussen al enkele jaren stil, maar Alexander en Wonne keren nu terug naar de muziekscene met hun nieuwe project Tarahumara. De twee muzikanten raakten geïnspireerd door producerduo’s als Weval en Mount Kimble en schaften een Korg Delta, een vintage synthesizer, aan en begonnen te experimenteren. Ze zouden hun nieuwe hobby niet uit de hand laten lopen. Een naïeve belofte, geven ze zelf toe.

Het duo legde zichzelf een deadline van één jaar op op een EP te schrijven en de eerste nummers op te nemen. Daarbij zouden ze hun leergierigheid ten volle moeten benutten en zich laten leiden door momentopnames en plotse ingevingen.

Het resultaat van hun experimenten is de EP ‘How we once looked upon tomorrow’ die op 25 november gelanceerd wordt. Om ons alvast warm te maken, vuurden ze enkele dagen geleden een eerste single op de wereld af. ‘Hyper Real’ is een upbeat en sfeervol indie synthpopnummer met de stem van Lukas Hermans, die zelf met zijn band Sleeper’s Reign zilver en de publieksprijs pakte op Humo’s Rock Rally 2012. Producer van dienst is Orson Wouters van Sleeper’s Reign en Transistorcake. Op de EP zal ook de stem van Leen Diependaele te horen zijn. Zij is beter bekend als de zangeres en elektrobeatmaker Samowar, die net als Humble Flirt in 2014 in de finale stond van Humo’s Rock Rally. Voor wie de prestigieuze muziekwedstrijd van dichtbij volgt is dit project dus een ware reünie.

Op basis van het talent dat bij Tarahumara betrokken is en het beloftevolle eerste nummer, kunnen we alleen maar voorspellen dat deze jongens binnenkort op tal van Vlaamse podia terug te vinden zullen zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top